[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×23 ‘What I Did for Love’ & 15×24 ‘Drawn to the Blood’

În principiu, noi, oamenii, supraviețuim (și) datorită speranței. Câteodată, speranța, care deși moare ultima, se lasă mult așteptată, este singurul lucru care ne împinge să luptăm, singurul lucru care ne mobilizează dimineața și singura lumină într-un noian de întuneric. Nu speranța e soluția finală, ci mobilul care te duce un pas mai departe, și încă unul, până când se întrezărește soarele pe strada fiecăruia. Și speranța e ceea ce face ca totul să aibă sens când totul pare pierdut.

Urgențele s-au adunat una peste alta în cel mai recent episod din Grey’s, culminând cu o serie de cliffhangers, pentru a căror rezolvare trebuie să așteptăm până săptămâna viitoare. După episodul cross-over cu fratele mai mic Station 19, revenim în Grey Sloan Memorial pentru a continua poveștile care au fost deschise în cea de-a doua jumătate a acestui sezon. În spital și nu numai, căci episodul se deschide cu visul lui Meredith, care a luat situația „Jo” în propriile mâini și nu o lasă pe aceasta să treacă singură prin… orice ar trece. Alex locuiește temporar cu Amelia și copiii lui Mer, în timp ce Maggie se distrează cum nu a mai făcut-o în viața ei, în natură, cu Jackson, prefăcându-se că îi plac excursiile cu cortul. Link a petrecut noaptea, din greșeală, în patul Ameliei, care încearcă să evite repetarea momentului DeLuca – Zola, care cred că ar primi la fel de bine vestea că și mătușa Amelia are un iubit.

Spitalul fierbe. Alex a găsit rarisimul sânge de aur pentru Gus și îl așteatpă pe Schmitt cu donatorul, Link și Amelia o supraveghează pe Kari, primitoarea de celule stem, iar DeLuca o supraveghează pe Gabby, care pe documentația internă a spitalului figurează drept „Ellis Grey”.

Și apar urgențele: Frances, donatoarea cu sânge Rh-nul, suferă de agorafobie (teama de spații deschise, opusul claustrofobiei) și refuză să coboare din avion, spre disperarea lui Schmitt, care încearcă din răsputeri să o aducă la spital, chiar dacă e nevoie de o muncă sănătoasă de lămurire. Fobia este o boală însă, iar acesta se vede nevoit să îi raporteze lui Alex situația, care îl trimite pe Hunt pentru întăriri. Karev le comunică situația părinților lui Gus, declanțând un lanț de evenimente care rezultă în fracturarea fundului coccisului tatălui lui Gus. Intervenția acestuia este efectuată de Nico și Richard, cel din urmă oferindu-i o lecție de viață cum numai Webber oferă, mai ales în urma eșecului care a rezultat în moartea unui pacient, eșec pe care Kim îl va purta pentru totdeauna.

Meredith și Jo par a se întrece în competiția pentru titlul de „cea mai nasoală viață”, comparând situațiile prin care au trecut fiecare, situații care le-au adus în același pat. Mer nu pierde însă din vedere scopul pentru care o stresează pe soția lui Alex și îi reamintește acesteia că, pe lângă faptul că este presată de nereciprocitatea acelui „te iubesc”, viața ei nu a fost curcubee și roz până acum, pomenindu-l, evident, pe Derek și cum acesta a fost cel care i-a dat speranța când Mer a abandonat lupta. Jo este șocată de faptul că Meredith ajunsese în punctul în care nu mai voia să mai lupte – până la urmă, de ce să lupți? – și conștientizează că, pentru ea, speranța nu a murit. Și că vrea să lupte. Cele două ajung la spital pentru a putea discuta cu Alex și Miranda referitor la un posibil concediu pentru Jo, astfel încât cariera ei să o aștepte când e pregătită să se întoarcă.

Owen și Schimitt reușesc să o convingă pe Frances să îl ajute pe Gus, a cărui situație se înrăutățește. În timp ce aceasta fredonează George Michael, Hunt îi pune o pătură pe cap și o scoate din avion, ca mai apoi să fie blocați în trafic, ambuteiaj cauzat de un val de ceață foarte densă care s-a lăsat peste Seattle. Până la sosirea lor, Alex ia decizia să îl pună pe Gus în camera hiperbarică, pentru a avea un flux constant și suplimentar de oxigen. Se blochează în cameră împreună cu Mer, pentru a pune țara la cale.

O nouă urgență apare când CT-ul lui Kari aduce vești proaste, iar Teddy se vede nevoită să extirpe o parte din plămânul acesteia.

Pentru Maggie, a citi într-un cort intră la activități de camping. Sunt cu totul și cu totul de acord. Cum activitățile în aer liber se lasă cu ciupituri și căzături pentru Pierce, Jackson decide că ar fi cazul să încheie prematur excursia cu cortul, însă vremea nu este de partea lor, aceștia asistând neputincioși la peisajul apocaliptic de afară.

Dat fiind faptul că Owen este în trafic, grija lui Leo este purtată de Amelia, care, de nicăieri, este seminarizată de Link, interogată fiind cine, ce și unde este pentru ea „acasă”, acesta dorind să știe dacă relația celor doi poate și cum va evolua, sau sunt în continuare la stadiul de management al durerii, așa cum declarase anterior Amelia, care se vede în fața unui ultimatum impus de Link.

De nicăieri, apare o nouă urgență, de data aceasta una legală: DeLuca este chemat în ședința care s-a desfășurat în tot acest timp între Miranda, Catherine și – aflăm acum – furnizorii de asigurări pentru Grey Sloan. Evident, falsul în acte și frauda medicală sunt considerate ilgalități grave, iar DeLuca este tras la răspundere pentru ideea lui Mer de a declara un nume fals pentru Gabby. Următoarele scene se desfășoară cu o rapiditate uimitoare: Andrew îi prezintă lui Mer situația și se declară dispus să intre la închisoare pentru ea, în timp ce Catherine privește din umbră, iar Mer este complet lipsită de puteri, izolată fiind în camera hiperbarică.

Și încă o urgență: naște Teddy! Și, evident, nu este la spital, ci la Owen acasă, unde descoperirea Ameliei cu Leo în brațe o determină să întrebe dacă a deschis vreun portal în timp. După ce îi spune acesteia că sentimentele sale pentru Owen nu s-au stins vreodată (duh!) și că, deși Koracick îi oferă confort, ea nu își dorește asta. Până atunci însă, trebuie să nască. Trafic, ceață, blocaje.

Așadar, putem bifa încă o situație apocaliptică în universul Grey: ceața.

-B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s