‘Prism’ – o nouă șansă la Netflix?

Știm cu toții că după nebunia UpFront-urilor vine perioada în care studiourile încearcă să găsească o nouă casă pentru titlurile nealese de televiziuni, moment cunoscut de altfel ca perioada cumpărăturilor pentru platformele de streaming, devenite din ce în ce mai multe.

Primii în această direcție par a fi încă o dată cei de la Netflix, reprezentanții platformei online arătându-se interesați și deja inițiind negocieri pentru titlul deținut de Universal Television, Prism. Proiectul a fost înaintat către NBC care a comandat un episod pilot însă în cele din urmă a renunțat la el, considerând că produsul final este nișat și orientat către conținutul premium al televiziuni prin cablu sau chiar al platformelor online. Zis și făcut, astfel cei ce dețin drepturile sale, UT au ajuns la masă cu Netflix, cunoscuți pentru astfel de preluări – Unbreakable Kimmy Schmidt (ex-NBC), Insatiable (ex-The CW), Mixtape (ex-Fox).

În cazul în care negocierile se vor finaliza cu succes și titlul va ajunge în portfoliul Netflix, este de văzut cum va arăta distribuția, nefiind în discuție la acest moment prelungirea niciunui contract pentru actorii atașați proiectului, contractele urmând să expire la sfârșitul lunii iunie. Episodul pilot îî are în distribuție pe Malin Ackerman, Ramon Rodriguez, Mykelti Williamson, Chloe Wepper, David Alpay, Brooke Smith, Sara Rue, Joe Tippett și Alex Neustaedter.


Prism explorează procesul unui caz de omucidere în care fiecare episod este spus din perspectiva câte unui personaj cheie implicat în caz. Fiecare versiune a faptelor contribuie la misterul și suspansul deznodământului, făcând publicul să pună sub semnul întrebării fiecare aspect prezentat până într-acolo încât să ne întrebăm dacă persoana pusă sub acuzare și judecată este cu adevărat și cea vinovată de cele întâmplate.

Proiectul este inspirat din Rashomon, thillerul psihologic japonez din anii 50, regizat de Akira Kurosawa – o metodă cunoscută rapidă ca Efectul Rashomon, în care diferite personaje oferă variante și interpretări diferite ori chiar contradictorii ale aceluiași incident.

Echipa de producție: Daniel Barnz (scenarist/regizor/EP), Carol Mendelsohn (EP), Julie Weitz (EP), Ben Barnz (EP)


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații și materiale promoționale.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s