Benzile desenate ‘The Sandman’, un nou serial Netflix

Netflix is relentless. După o serie de proiecte anunțate săptămâna trecută, luna iulie începe în forță cu anunțul adaptării TV a seriei de benzi desenate The Sandman. Semnată de Neil Gaiman și având în spate pe partea de grafică și desen o echipă numeroasă, seria DC/ Vertigo a fost publicată timp de șapte ani în perioada ianuarie 1989 – martie 1996, ajungând să însumeze 75 de numere.

O adaptare The Sandman era în plan de ceva vreme, cei de la Warner Bros. care au drepturile seriei pitch-uing proiectul mai multor televiziunii și companii, printre care și HBO. Din păcate, costurile ridicate încă din această etapă au îndreptat balanța în favoarea celor de la Netflix, care deja produc Lucifer, adaptate a benzilor desenate omonime by Vertigo, spin-off al seriei The Sandman.

The Sandman va fi un serial live action, echipa de producție urmând să fie condusă de Allan Heinberg în calitate de scenarist și showrunner (Wonder Woman, Grey’s Anatomy). Neil Gaiman va fi atașat proiectului ca producător executiv alături de David S. Goyer (Da Vinci’s Demons, Constantine, Isaac Asimov’s Foundation). Pentru moment nu a fost anunțat un număr exact de episoade ori o dată estimativă de lansare.

Îmbinând mitologia cu fantezia și numeroase aspecte horror, The Sandman spune povestea lui Morfeu, zeul viselor, membru al puternicului grup Endless alcătuit din cei șapte frați – Destin, Moarte, Distrugere, Dorință, Deznădejde și Delir (cunoscut și ca Vis/ Morfeu). Povestea lui Gaiman începe în momentul în care Morfeu este capturat accidental, reușind să evadeze după nu mai puțin de 70 de ani, moment în care va trebui să recucerească ceea ce avea de drept și anume lumea și regatul viselor.

După mai mulți ani în care s-a încercat fără succes adaptarea cinematografică a seriei, expunerea recentă a lui Gaiman prin proiectele American Gods, Good Omens și Lucifer, a făcut ca cei de la WB să încerce încă o dată aducerea titlului pe micul ecran.

Un comunicat oficial privind finalizarea achiziției este asteptat din partea companiei de streaming.


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații și materiale promoționale.


Pentru mai multe comentarii şi recomandări despre proiectele şi titlurile existente în grila Netflix România, vă invităm pe grupul Netflix Recomandări.

Surse: 1, 2

One thought on “Benzile desenate ‘The Sandman’, un nou serial Netflix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s