HBO Max – spin-off-uri Gossip Girl și Grease, serial Dune și proiecte comandate de la Kaley Cuoco, Greg Berlanti, Steven Soderbergh, Lena Dunham

Deși se lansează abia în primăvara anului 2020, HBO Max își pregătește portofoliul de noi seriale, stabilind un număr important de producții care au deja undă verde din partea platformei, în timp ce alte seriale sunt la stadiul de pilot. Mai mult, portalul deținut de Warner Media a încheiat un acord și pentru primele sale filme originale. Toate producțiile exclusive ale HBO Max vor apărea sub brand-ul ”Max Originals”. Platforma a reușit să adune nume cunoscute pentru portofoliul de producții originale, printre care Meryl Streep, Ansel Elgort, Reese Witherspoon, Kaley Cuoco, Greg Berlanti și Steven Soderbergh.

Seriale comandate de HBO Max:

 • Americanah – serial bazat pe cartea cu același nume, spunând povestea unei tinere nigeriene, Ifemelu, care emigrează în SUA pentru a urma cursuri universitare.
 • Circe – serial bazat pe cartea cu același nume a lui Madeline Miller, o poveste puternic feministă relatată din perspectiva zeiței Circe, care se transformă dintr-o nimfă în vrăjitoare comparabilă cu zei, titani și monștri.
 • Doom Patrol – va fi atât pe DC Universe, cât și pe HBO Max, reînnoit pentru sezonul 2.
 • Drama Queen – o dramedie bazată pe copilăria fondatorului TVLine, Michael Ausiello, un tânăr din New Jersey care nu își asumă sexualitatea și care este pasionat de seriale TV.
 • Dune: The Sisterhood – o poveste centrată pe personajele feminine (ordinul Bene Gesserit) create de Frank Herbert, plasate în cunoscutul univers Dune. Pilotul va fi regizat de Denis Villeneuve, care va sta și la cârma viitorului film Dune.
 • The Flight Attendant – un thriller produs de Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) și Greg Berlanti, în care aceasta va juca și rolul principal. Serialul se bazează pe cartea lui Chris Bohjalian, ce relatează povestea unei însoțitoare de bord care se trezește într-o dimineață lângă un cadavru, după o noapte de petreceri îmbibate în alcool.
 • Generation, o dramedie semnată de Lena Dunham (Girls) și Zelda Barnz, ce spune povestea unui grup de liceeni în plină explorare a sexualității moderne, tehnologizate, schimbându-și percepțiile despre dragoste, familie și viața într-o comunitate conservatoare.
 • Sequel fără titlu Gossip Girl – serialul se va petrece la opt ani după dispariția site-ului original, când o nouă generație de tineri va fi în centrul atenției lui Gossip Girl. Creatorii serialului original se vor ocupa și de sequel.
 • Gremlins: Secrets of the Mogwai – un serial animat destinat publicului adult, un prequel al filmului omonim din 1984.
 • Love Life – o comedie antologică ce urmărește poveștile de dragoste pe care le trăiesc indivizii de-a lungul vieții. Anna Kendrick (A Simple Favor) va avea rolul principal în primul sezon al producției.
 • Made for Love – o comedie inspirată din cartea cu același nume ce spune povestea unei femei care vrea să scape de fostul ei soț – un IT-ist miliardar – dar descoperă că acesta i-a implantat în creier un dispozitiv de urmărire.
 • Rydell High – serial musical, spin-off al clasicului Grease.
 • Search Party – mutat de la TBS și reînnoit pentru sezoanele 3 și 4. Premiera: primăvara 2020.
 • Starstruck – co-producție cu BBC Three, serialul urmărește viața unei tinere londoneze a cărei viață chinuită se schimbă în momentul în care descoperă că a avut parte de o aventură cu o persoană celebră.
 • Station Eleven – tot o adaptare a unei cărți, miniseria va spune povestea post-apocaliptică a unui grup de supraviețuitori care încearcă să reconstruiască lumea în care au trăit anterior și să păstreze ce e mai bun din aceasta.
 • Tokyo Vice – Ansel Elgort va fi protagonistul serialului, povestea unui jurnalist american (Elgort) care se infiltrează în poliția din Tokyo cu scopul de a demasca actele de corupție din interiorul acesteia.

Reality și documentare:

 • Ellen’s Home Design Challenge – un show reality-competiție găzduit de Ellen DeGeneres.
 • Equal – serial documentar cu tematică LGBTQ.
 • Finding Einstein – serial documentar ce va porni în căutarea de noi generații de genii.
 • First Dates Hotel – reality show de dating.
 • Karma – reality show cu copii.

Producții pentru copii: Sesame Street – continuarea celebrului serial educativ, The Boondocks – animație bazată pe comic strip-ul din anii 1996-2006, Little Ellen, Looney Tunes Cartoons – clipuri scurte cu personajele clasice.

Proiecte – episoade-pilot pe care le-a comandat HBO Max:

 • The Rules of Magic, semnat de Melissa Rosenberg (Jessica Jones), bazat pe cărțile lui Alice Hoffman, este o dramă plasată în New York-ul anilor 1960 și centrată pe povestea unei familii ai cărei membri descoperă că sunt descendenții a generații întregi de vrăjitoare, afectați de un blestem vechi de sute de ani, ce nu le permite să își găsească dragostea. În 1998, Warner Bros. a lansat un film ce servește drept sequel, Practical Magic, adaptat după cartea aceleiași autoare, cu Sandra Bullock și Nicole Kidman în rolurile principale.
 • Red Bird Lane, un horror psihologic creat de Sara Gran și John Wells, centrat pe aventurile a opt străini care rămân izolați într-o casă părăsită (din motive diferite) și pe care îi așteaptă surprize sinistre.

Dincolo de serialele originale ale platformei, HBO Max a semnat și pentru primul său film original: Let Them Talk, produs de Steven Sorderbergh, în care au fost distribuiți Meryl Streep, Dianne Wiest, Candice Bergen, Gemma Chan și Lucas Hedges. Comedia va fi centrată pe povestea unei autoare celebre care pleacă pe o croazieră cu două vechi prietene, împreună cu un nepot al uneia dintre ele. Dincolo de această comedie, Greg Berlanti va produce patru filme orientate către publicul tânăr, iar Reese Witherspoon va produce prin propria companie două filme pentru platformă.

Surse: 1, 2

2 thoughts on “HBO Max – spin-off-uri Gossip Girl și Grease, serial Dune și proiecte comandate de la Kaley Cuoco, Greg Berlanti, Steven Soderbergh, Lena Dunham

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s