[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 16×03 ‘Reunited’

Fanii Charmed (Farmece) au avut parte de o reuniune a două dintre cele trei surori care au fost protagonistele serialului difuzat în perioada 1998-2006 – Holly Marie Combs și Alyssa Milano, iar Grey’s Anatomy a profitat de această reuniune pentru a le pune în pielea… a două surori, ca parte a săptămânii Cast from the Past, o inițiativă ABC prin care a reunit mai multe distribuții din seriale vechi în producțiile actuale ale postului.

Cele două s-au intersectat cu Webber și Karev, în spitalul Pac-North și, deși înstrăinate de ani de zile, au venit să își sprijine o a treia soră, care se află pe patul de spital și este de nerecunoscut – mai mult, este în moarte cerebrală și cele două se văd nevoite să ia decizia decuplării acesteia de la aparatele care o țin în viață. Dacă una din ele vrea să lupte cu cristale și iubire – încă o referință la Charmed – cealaltă devine personajul rațional și își asumă decizia. Realizând că viața e scurtă și că înstrăinarea ori distanța nu face bine în astfel de cazuri, cele două decid să rămână unite, hotărâre pe care o iau deasupra trupului neînsuflețit al persoanei despre care credeau că este sora lor… însă, de fapt, este persoana care a furat geanta celei de-a treia surori, creând o situație care va da bătăi de cap lui Richard, iar veștile de genul acesta au ajuns repede de-a lungul și de-a latul spitalului.

Dacă în Pac-North povestea s-a concentrat pe dragostea familială, în Grey Sloan se simte iubirea veche ce urmează a fi regăsită. Link și Amelia descoperă o femeie în vârstă pentru care limba engleză este necunoscută, cu excepția cuvântului ”birdie”, pe care îl repetă obsesiv. Nico o aude pe doamna în cauză și devine traducător, recunoscând coreeana. În același timp, Maggie este în sala de operații și se ocupă de intervenția lui Bertie, un veteran care nu vrea să își arate vârsta, însă care, pus în situația de a sta pe masa de operații, se gândește la regretele pe care le are în viață, printre care și un tren pe care nu l-a prins. Maggie a devenit ușor insensibilă după abrupta despărțire de Jackson – care trece la fapte cu Vic, deși, evident, sunt doar prieteni – și are tot dreptul să fie, motiv pentru care nu poate să empatizeze cu Bertie. Cele două povești se intersectează și descoperim că ”birdie” este Bertie, iar Sooyoung este prima dragoste a lui Bertie, de pe vremea când era staționat în Coreea. Trenul pe care îl ratase trebuia să fie finalul de „fericiți până la adânci și bătrâneți”, dar viața a avut alte planuri pentru ei – să se regăsească pe holurile spitalului, cu sprijinul Facebook, unde Bertie anunțase că va fi operat. Maggie și Amelia sunt puternic impresionate de povestea celor doi seniori, prima hotărându-se să lase nervozitatea și frustrările, iar cea de-a doua este hormonală.

Meredith încă strânge gunoaie de pe marginea drumului, lucru ce nemulțumește multă lume – de la Dahlia, pentru care este un idol, la Shirley, o pacientă care revine în spital pentru o procedură extrem de complicată ce urma să fie executată de Mer. Aceasta ține morțiș să fie operată de Grey, iar Jo găsește soluția de compromis – apelul video. Mer le însoțește pe Jo, Qadri și Bailey în sala de operații prin intermediul unui ecran, iar Karev reușește să ducă la capăt o intervenție rară în prima sa săptămână de medic specialist. Bailey este încă nervoasă și frustrată pe Meredith și ideile ei nu tocmai înțelepte, motiv pentru care refuză categoric să o vadă pe Grey fizic în sala de operații, iar atunci când nu a mai fost nevoie de indicațiile ei, încheie din scurt convorbirea. După intervenție, Qadri încearcă să o îmbuneze pe Bailey, mărturisindu-i că cea mai mare parte a rezidenților aleg spitalul pentru somitatea care este Meredith Grey, însă Miranda devine tot mai mult personajul negativ – sau mai degrabă personajul care se chinuie să țină laolaltă spitalul, asumându-și decizii nepopulare, dar chiar și așa, îi scapă printre degete – și o concediază pe loc pe Qadri.

Rolul de zeu suprem nu îi vine prea bine lui Bailey – de fapt, niciodată în istorie puterea nu stă bine în mâinile unei singure persoane. Drumul către infern este pavat cu bune intenții, se zice. Dar cu toții suntem personajul negativ în povestea cuiva, nu?

-B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s