[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 16×07 ‘Papa Don’t Preach’

Veștile proaste fac parte din viața noastră de zi cu zi. De cele mai multe ori, vin pe neașteptate și îți spulberă orice speranță în mai bine, oricât de mult ai încerca să privești partea plină a paharului – câteodată, paharul este gol. Și nu rămâne decât să iei în piept consecințele. Fie că îți place, fie că nu.

Întregul episod se plasează în jurul ideii de vești proaste – și întregul episod este mai degrabă orientat către Pac-North – unde, aparent, apar tot mai mulți medici din Grey Sloan. Se pare că este noul place to be.

Înainte de a ne deplasa către spitalul pe care Karev și Webber încearcă să îl aducă pe linia de plutire, Maggie este luată prin surprindere… de o altă Maggie. Mai exact, de verișoara Sabi (interpretată chiar de sora lui Kelly McCreary – Maggie, Crystal), care, împreună cu tatăl ei (fratele lui Webber), îl caută cu o ușoară disperare pe unchiul Richard pentru un consult. Cum este o condiție ca aceasta să fie văzută chiar de Webber, Maggie îi duce pe cei doi la Pac-North, unde Sabi sare în brațele iubitoare ale unchiului său, în timp ce relația frățească nu este una tocmai cordială, sugerând că există povești nerezolvate între Chris și Richard. Aflăm că era nevoie de consultul pentru Sabi deoarece inima sa este practic încojurată de o tumoră gigant – Maggie insistă, chiar își presează familia nou-descoperită să fie ea cea care o operează pe Sabi. Presiunile sunt dublate de Richard, care este primit cu deosebită aversiune de fratele său, reproșându-i ceea ce, probabil, este o problemă de-o viață: că își consideră opiniile mai presus de oricare altele.

În complicatul și complexul peisaj familial intră și Gemma, de care scenariștii nu ne scutesc și asupra căreia tot insistă. Deși este un personaj relativ simplist, Gemma pare mai degrabă genul care să poarte sâmbetele lui Richard odată cu refuzul acestuia de a se implica într-o relație adulterină, iar situația ajunge la un punct critic în momentul când își face apariția Catherine la Pac-North. Tensiunile cresc în sala de așteptare, însă există un oarecare echilibru între stările de fapt, căci antagoniile dintre Richard și Chris pălesc în fața depănării amintirilor dintre cei doi. În tot acest timp, Maggie o operează pe verișoara sa, însă situația se înrăutățește rapid și Sabi nu rezistă intervenției. O vedem pe Pierce care încearcă din răsputeri să își salveze ruda despre a cărei existență nu știa până în ziua cu pricina, chiar disperată să nu moară sub mâna ei. Ce putea să se întâmple mai rău s-a întâmplat, iar Maggie se vede nevoită să dea veștile proaste familiei. Cedează nervos și începe să își pună la îndoială capacitățile, dar Karev este acolo și o trezește la realitate. O realitate urâtă, dar totuși o realitate.

Nu doar Maggie vine la Pac-North, ci și celelalte două surori ale sale. Mer e doar în trecere, dar Amelia vine la pachet cu un animal de pluș și cu vestea că este însărcinată – veste pe care trebuie să i-o dea lui Owen. Nu e în mod expres o veste urâtă, însă Hunt – de a cărui calitate umană încep să mă îndoiesc tot mai mult – o percepe ca pe un atac personal, căci Amelia nu voia copii și atât, nu voia copii cu el. Venirea Ameliei coincide cu internarea unei femei însărcinate care vine la Pac-North în urma unei căzături pe scări, dar care vrea să renunțe la sarcină, în primul rând din motive materiale. Amelia o susține pe aceasta, spre enervarea lui Hunt, care consideră că poate să decidă asupra a ceea ce poate să facă o femeie cu corpul ei. Amelia își susține decizia oferindu-i lui Owen exemplul familiei pe care au format-o cu Betty și Leo. O ciudată și disfuncțională familie, dar care a funcționat. Și Amelia este pregătită să îl aducă și pe Link în haos.

Și ce haos!

-B  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s