Happy Festivus 2019!

Iată că a mai trecut un an și, cu bune și rele, am ajuns la o nouă ediție de Festivus. 🙂 Sper că ţineţi minte primele articole dedicate sărbătorii de Festivus din anii trecuţi, de pe TvBlog, un top inițiat și publicat anual de zanduka. Am decis că merită sărbătorit în continuare chiar dacă acum suntem TvAddicted Blog, pentru simplul fapt că în fiecare an ni se oferă motive peste motive, mai ales în lumea serialelor.

Pentru cine a uitat sau nu a citit articolele de pe TvBlog dedicate sărbătorii, Festivus este opusul Crăciunului, e sărbătoarea inventată de Frank Costanza, tatăl lui George din Seinfeld. El şi-a dorit o sărbătoare pentru toţi cei care sunt obosiţi de Crãciun şi de festivul impus de acesta. Aşa că de Festivus, care se sărbătoreşte cum bine aţi ghicit pe 23 decembrie, oamenii împodobesc un stâlp de metal, nu îşi fac cadouri, iar în ritualul numit Airing of Grievances îşi reproşează unul altuia (şi lumii întregi) toate dezamăgirile din timpul anului.

Ca şi în anii trecuţi, vom adapta Festivus la tematica noastră, adică vă invit să vă exprimaţi toate dezamăgirile din 2019 legate de seriale: anulări, seriale noi slabe, seriale vechi care au devenit slabe, actori care nu se potrivesc în rol, personaje preferate ucise sau scoase din serial, finaluri ratate. Orice nu v-a plăcut, aici e locul, în jurul stâlpului metalic! 😀


 • Andrei (raiden)
 1. Sezonul final din Game of Thrones

———

 • Bogdan (bgdi)
 1. Game of Thrones – când un serial ajunge de o asemenea magnitudine, e greu să mulțumești pe toată lumea. Însă tragedia asta de sezon final nu va fi iertată.
 2. The Boys – văzusem deja Doom Patrol și mi-am propus să încerc încă ceva ce nu se încadrează în poveștile clasice cu super-eroi. Și chiar dacă se vrea a fi diferit, este plin de clișeele genului (pe care încearcă să le ia în râs, dar eșuează), acțiunea este previzibilă și per total povestea lasă de dorit.
 3. Now Apocalypse – nu am înțeles absolut nimic din dubioșenia asta. Părea interesant, devenise tot mai ciudat, dar finalul a fost jalnic. Și l-au mai și anulat.

———

 • Dan
 1. The Mandalorian – L-am aşteptat cu speranţe mari, dar am descoperit un serial fără nicio direcţie, fără un story care să lege episoadele, doar cu câteva referinţe de care se vor bucura doar fanii înfocaţi ai universului Star Wars. Ştii că serialul a dat chix atunci când memele de pe net cu Baby Yoda sunt mai bune decât sursa originală. O sută de milioane de dolari aruncaţi pe apa sâmbetei.
 2. Anularea The OA. În 2019, Netflix a lansat 371 de producţii originale, mai mult decât toată industria TV americană în 2005! Din păcate, cantitatea a primat în faţa şi originalităţii, iar The OA e una din victime, un show revoluţionar pierdut în marea de seriale de calitate discutabilă. Promit că-mi fac abonament la platforma care-l preia pentru un sezon nou!
 3. Game of ThronesL-au făcut pe Bran rege peste Westros. Serios?

———

 • Indru
 1. Nu mi-a plăcut oferta – prea puține seriale noi interesante.
 2. Prea puține comedii.
 3. Supergirl a devenit prea slab și parcă nici actorii nu mai au chef să joace. E diferență de la cer la pământ între ce a ajuns pe CW și ce era inițial pe CBS. Mă uit la Crisis on Infinite Earths, dar nu mă impresionează
 4. Batwoman e cringy rău, e așa neplăcută tipa încât n-am rezistat un episod întreg. Aceeași problemă am avut-o și cu Flash când a apărut, nu știu cum se uită lumea la serialele astea.
 5. SPN went all downhill last season… I still have to catch up. Nu-s sigur dacă-s nervos pe SPN că a fost boring sau pe mine că n-am reușit să stau la zi.
 6. They still haven’t changed the new Doctor.
 7. Dezamăgit că n-am reușit să fiu la zi cu Expanse (serialul), deși mândru că sunt la zi cu cărțile. 😀
 8. Mizeria de Disney+, chiar nu ne mai trebuia a n-a platformă.
 9. Nu mi-a plăcut inexistența timpului liber să văd cât mai multe seriale, dar asta e altă discuție.
 10. Evident, nu mi-a plăcut Game of Thrones. Din motive la fel de evidente.

———

 • Marius (mArS)
 1. The OA (S2)
 2. Fear the Walking Dead
 3. The 100 (S6)
 4. Pearson
 5. BH90210

———

 • Riscanti
 1. Catch 22

———

 • Raisa
 1. Anularea Marvel’s The Punisher (continuăm tradiția de anul trecut cu anularea Marvel’s Daredevil)
 2. The Umbrella Academy – sezon prea lung, parca un număr mai redus de episoade l-ar fi făcut mai plăcut
 3. Drama în care s-a transformat The Ranch
 4. O ofertă prea slabă de comedii, majoritatea subiecte (re-)reciclate 😦 – Carol’s Second Act, The Neighborhood (S2), Bless this Mess, The Unicorn, Sunnyside, Perfect Harmony…
 5. Anularea One Day at a Time (thank god for Pop!)
 6. Anularea Brooklyn Nine-Nine (de către FOX – Hello NBC!)
 7. Anularea Santa Clarita Diet
 8. Anularea Pretty Little Liars: The Perfectionists – când începuse să își găsească stilul și firul narativ, bye bye birdie!
 9. Superstore – cuplul Amy/ Josh. După ce s-au chinuit atâta să îi aducă împreună, acum nici nu zici că există ca și cuplu, ori că a existat vreodată această relație. Cât despre interacțiunile celor doi … forțate.
 10. Sezonul 3 Designated Survivor

 

2 thoughts on “Happy Festivus 2019!

 1. Jack Ryan s2
  El camino
  The Ranch
  Mayans MC s2
  Peaky Blinders s5
  Light as a Feather s2
  Scream s3
  iZombie s5
  Ultimele sezoane Marvel+Netflix
  Big Little Lies s2
  Barry s2
  Game of Thrones s8
  The Good Fight s3
  Cobra Kai s2
  Gotham s5
  You’re the Worst s5
  Santa Clarita Diet s3
  On My Block s2
  Turn Up Charlie
  Counterpart s2
  Future Man s2
  Luther s5
  Mrs Wilson

  și la toate mă refer că nu mi-au mai plăcut aproape deloc, nu că-s supărat că unele au fost anulate/încheiate.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s