La ce ne uităm în 2020?

A trecut vremea retrospectivelor și a clasamentelor de final de an – a sosit momentul să aruncăm o privire în viitor! Peisajul TV nu a fost niciodată mai vast și mai cuprinzător în ceea ce privește genurile, iar la o primă vedere, trendul adaptărilor de cărți, benzi desenate și filme pentru micul ecran va continua și în 2020, însă se vor strecura și câteva idei originale care vor să câștige atenția publicului. Până se vor lansa nume grele precum Lord of the Rings sau House of the Dragon (ambele programate pentru 2021), am pregătit o listă cu câteva titluri care ne-au stârnit deja interesul, precum și o scurtă listă cu serialele care vor ajunge la final în acest an.

———

Seriale noi

The Outsider (HBO) – miniserie, premiera: 12 ianuarie. Producția se bazează pe cartea cu același nume semnată de Stephen King, urmărind investigația uciderii unui copil, având în prim-plan un polițist cu vechime și a un detectiv nonconformist, cei doi descoperind că forțe supranaturale sunt legate de crima ce face obiectul investigației. Din distribuție fac parte Ben Mendelsohn și Cynthia Erviro, iar miniseria îl are ca producător executiv pe Jason Bateman, de asemenea în distribuție și regizorul primelor două episoade.

Star Trek: Picard (CBS All Access), premiera: 24 ianuarie. Sir Patrick Stewart va relua rolul bine-cunoscut al lui Jean-Luc Picard din cele șapte sezoane ale Star Trek: The Next Generation, noul serial urmărind un alt capitol al poveștii personajului reprezentativ pentru universul Star Trek.

Locke and Key (Netflix), premiera: 7 februarie. Serialul este o adaptare a benzilor desenate marca IDW, spunând povestea a trei frați care se întorc în casa părintească după ce tatăl lor este ucis într-un mod brutal, descoperind ulterior că locuința ascunde chei magice ce le oferă o gamă largă de puteri și abilități, motiv pentru care sunt vânate și de un demon pe care aceștia trebuie să îl înfrunte.

The Plot Against America (HBO) – miniserie, premiera: 16 martie. Adaptarea romanului cu același nume al lui Philip Roth va relata o istorie alternativă a Americii, din perspectiva unei familii de evrei de clasă mijlocie, martori ai avansului politic pe care îl câștigă Charles Lindbergh, un aviator-erou și populist xenofob care devine președinte și transformă SUA într-un stat fascist. Din distribuție fac parte Winona Ryder și Zoe Kazan.

Little Fires Everywhere (Hulu) – miniserie, premiera: 18 martie. Producția se bazează pe bestseller-ul cu același nume al lui Celeste Ng, centrat pe aparent perfecta familie Richardson și pe un duo mamă-fiică ce le va schimba complet viețile, explorând greutatea secretelor, a identității, a puterii pe care o oferă calitatea de mamă, dar mai ales antiteza dintre respectarea cu sfințenie a regulilor și evitarea cu orice preț a dezastrelor. Din distribuție fac parte Kerry Washington și Reese Witherspoon.

Snowpiercer (TNT), premiera: primăvara 2020. Serialul se bazează pe filmul cu același nume din 2013 și pe banda desenată Le Transperceneige și va fi plasat temporal la șapte ani după ce planeta a înghețat complet și spațial într-un vagon de tren ce se deplasează printr-un perpetuum-mobile și înconjoară planeta. Producția va explora teme precum diferențele de clasă socială, nedreptățile sociale și politicile supraviețuirii, concentrate asupra unei micro-societăți care populează trenul.

Stargirl (CW & DC Universe), premiera: primăvara 2020. Cel mai nou nume din Arrowverse, Stargirl explorează primii super-eroi ai Americii: Justice Society of America, adunați laolaltă chiar de cea care va deveni Stargirl: Courtney Whitmore, în încercarea de a opri răufăcătorii trecutului. Fiecare episod al serialului va avea premiera pe platforma DC Unvierse și va fi difuzat a doua zi de CW.

American Crime Story: Impeachment (FX), premiera: 27 septembrie. La mai bine de doi ani după The Assasination of Gianni Versace, antologia American Crime Story revine cu cel de-al treilea sezon, bazat pe cartea lui Jeffrey Tobin, A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President, ce relatează evenimentele care au dus la punerea sub acuzare a celui de-al 42-lea Președinte al SUA, Bill Clinton, găsit vinovat de sperjur și obstrucționarea justiției în cadrul aventurii acestuia cu Monica Lewinsky. Sarah Paulson o va interpreta pe Linda Tripp, Beanie Feldstein pe Lewinsky, Clive Owen pe Clinton, Annaleigh Ashford pe Paula Jones, iar Anthony Green va intra în pielea lui Al Gore. Postul FX intenționează să modifice data premierei, deoarece se află în apropierea alegerilor prezidențiale din SUA.

The Falcon and the Winter Soldier și WandaVision (Disney+), premiera: tba. Platforma Disney+ va ajunge în România abia în toamna anului 2021, însă primele două seriale din Marvel Cinematic Universe (MCU) distribuite prin intermediul acesteia vor avea premiera în acest an, avându-i protagoniști pe Sam Wilson (Anthony Mackie) și Bucky Barnes (Sebastian Stan), respectiv Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) și Vision (Paul Bettany). Ambele vor avea câte un prim sezon de câte șase episoade și vor face parte din faza 4 a MCU, ce va începe în luna mai a acestui an, cu filmul Black Widow.

Penny Dreadful: City of Angels (Showtime), premiera: tba. Penny Dreadful revine în atenția publicului cu un serial de sine stătător, plasat în Los Angeles-ul anului 1938, o perioadă agitată din punct de vedere politic și social. Serialul va avea drept personaj principal un detectiv care va investiga o crimă ce șochează întregul oraș, Los Angeles devenind un suprapersonaj, reflectând istoria bogată, tradițiile folclorice și cultura perioadei interbelice din orașul îngerilor.

Nine Perfect Strangers (Hulu) – miniserie, premiera: tba. Echipa din spatele Big Little Lies s-a reunit pentru o nouă adaptare a unui roman semnat de Liane Moriarty. Din distribuție și din echipa de producție va face parte Nicole Kidman. Miniseria va relata poveștile a nouă indivizi care se cazează într-un centru de wellness, condus de un guru (Kidman) ce se folosește de metode nonconformiste pentru a-și scăpa oaspeții de stresul cotidian.


Seriale care ajung la final în 2020

Agents of SHIELD (ABC) – primul serial din MCU se va încheia cu un ultim sezon de 13 episoade, ce va avea premiera în a doua jumătate a anului.

Arrow (CW) – primul serial marca DC Comics din portofoliul CW revine cu ultimele trei episoade rămase pe 14, 21 și se va încheia pe 28 ianuarie, punând punct celui de-al optulea sezon.

Homeland (Showtime) – ultimul sezon al multi-premiatei drame de spionaj va avea premiera pe 9 februarie și va fi compus din 12 episoade.

How to Get Away with Murder (ABC) – povestea lui Annalise Keating – interpretată magistral de Viola Davis – va ajunge la final în luna mai a acestui an, primul din cele șase episoade rămase având premiera pe 2 aprilie.

Lucifer (Netflix) – platforma Netflix și-a propus să încheie în acest an povestea diavolului preferat al publicului, iar cel de-al cincilea sezon va fi compus din 16 episoade, însă nu se cunosc detalii privind data premierei. Tom Ellis, actorul care dă viață protagonistului serialului și care a avut o apariție scurtă în evenimentul crossover Crisis on Infinite Earths de la CW, a anunțat că sezonul final va fi împărțit în două jumătăți egale, cu o scurtă pauză între acestea.

Modern Family (ABC) – una dintre cele mai apreciate și premiate (cinci premii Emmy consecutive pentru cel mai bun serial-comedie) comedii ale ultimilor ani va ajunge la final în primăvara acestui an, odată cu finalul celui de-al 11-lea sezon.

Supernatural (CW) – cel mai longeviv serial fantasy din istorie va ajunge la final în acest an, postul CW anunțând că povestea fraților Winchester se va încheia cu ultimul episod al sezonului 15 pe 18 mai.

-B

6 thoughts on “La ce ne uităm în 2020?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s