Retrospectiva săptămânii: noutăți, proiecte și reînnoiri (5-13.01.2020)

Scena televiziunii, îndeosebi cea de peste ocean a devenit din ce în ce mai aglomerată, zilnic fiind publicate informații noi despre proiectele pilot de actualitate, actori distribuți în titluri deja cunoscute ori în curs de apariție precum și poate cele mai așteptate știri, cele despre anulări și reînnoiri.

Ne-am propus ca anul acesta să încercăm să ținem o evidență cât mai riguroasă pentru a fi siguri că nu ratăm nimic și nu ne lăsăm cititorii neinformați, săptămânal publicând o retrospectivă a săptămânii. Materialul de față e puțin mai lung (în zile!) dat fiind că ne-am hotărât cu greu asupra publicării sale – și au apărut nominalizările premiilor Oscar de anul acesta. 🙂

 ❄️  ❄️  ❄️  ❄️  ❄️

❄️ După 16 sezoane și 15 ani, Justin Chambers a anunțat că a părăsit distribuția Grey’s Anatomy. Conform informațiilor ulterior publicate acestui anunț, Dr. Alex Karev a avut ultima sa apariție în episodul difuzat pe 14 noiembrie când a decis să revină acasă pentru a avea grijă de mama sa bolnavă.

❄️ Seria premiilor de anul acesta s-a deschis așa cum ne-am obișnuit cu decernarea Globurilor de Aur, o noapte plină de surprize, presărată cu glume mai mult sau mai puțin reușite ale lui Rick Gervais. Lista completă a celor ce au plecat acasă cu un trofeu, aici. În cadrul Television Critics Association – Winter Press Tour, s-a anunțat că festivitatea din 2021 le va avea gazde de eveniment pe Tina Fey și Amy Poehler  – cele două au mai prezentat Globurile de Aur în perioada 2013-15.

❄️ Nelipsite de surprize nu au fost nici premiile criticilor de televiziune, pe 12 ianuarie având loc cea de-a zecea ediție a Critics Choice Television Awards. Lista câștigătorilor aici.

❄️ După 21 de ani, Seth MacFarlane (The Orville, Family Guy ș.a.) a decis să încheie colaborarea cu cei de la FOX, semnând un contract de 200 milioane $ cu NBCUniversal. Pe perioada contractuală (cinci ani), MacFarlarne va trebui să producă noi titluri pentru trust (NBC, USA Network), inclusiv pentru viitoarea platformă Peacock. El se alătură echipei NBCUniversal condusă de Tina Fey, Dick Wolf, Sam Esmail și Mike Schur.

❄️ Cei de la Fox au decis scoaterea din grila de programe a dramei Almost Family (remake al titlului australian Sisters), ultimele două episoade urmând să fie difuzate pe 22 februarie

❄️ Mult așteptatul sezon 3 al dramei Elite urmează să aibă premiera (și lansarea integrală!) în luna martie. Tot la această categorie, cei de la Showtime și FX au comunicat datele de revenire/ premieră pentru serialele Breeders (2 martie), Better Things* (S4/ 5 martie), Fargo* (S4/ 19 aprilie), What We Do in The Shadows (S2/ 15 aprilie), Black Monday* (S2/ 15 martie), Billions* (S5/ 3 mai), The Chi (S4/ 5 iulie), Penny Dreadful: City of Angels (26 aprilie). – titlurile cu * sunt disponibile în România via HBO Go.

❄️ Contrar zvonurilor din ultima vreme, Steven Levitan, producător executiv, a confirmat în cadrul panelului ABC de la Television Critics Association că nu există planuri ori discuții la acest moment pentru un spin-off, sequel ori alt proiect Modern Family.

❄️ Este cunoscut că la orice panel FOX cu presa se aduce în discuție o revenire a francizei 24 și a titlului icon Prison Break. Michael Thorn, președintele postului a confirmat că pentru moment nu există niciun proiect stabil în curs care să facă cinste celor două titluri, se lucrează la ceva, însă în momentul în care va exista o certitudine, va avea undă verde.

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Reînnoiri ❄️

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Cei de la NBC au anunțat reînnoirea dramei medicale New Amsterdam cu trei noi sezoane (3, 4 și 5), decizie asemănătoarea cu cea pe care au luat-o cu ani în urmă pentru This Is Us. În cadrul panelului NBC de la Television Critics Association – Winter Press Tour, întrebați dacă o dată cu această reînnoire vine și posibilitatea unui spin-off, Paul Telegdy, președintele NBC Entertainment a mărturisit că nu este exclus, putând să își imagineze un întreg univers în jurul personajelor New Amsterdam. Pentru moment nu există vreun astfel de proiect.

❄️ Cu sezonul 10 în curs de producție, în cadrul panelului FX de la Television Critics Association – Winter Press Tour, John Landgraf, președinte FX a anunțat reînnoirea American Horror Story cu trei noi sezoane (11, 12 și 13).

❄️ CBS All Access pare a fi reînnoit tacit Star Trek: Discovery, cei de la Production Weekly plasându-l pe site-ul oficial cu statusul In Development, în condițiile în care filmările și producția sezonului 3 s-au încheiat de ceva vreme. După cum este deja cunoscut, cei de la PW au mai deconspirat de-a lungul timpului numeroase reînnoiri până au făcut reprezentanții posturilor/ platformelor de streaming anunțurile oficiale.

❄️ După ce am încheiat anul trecut cu zvonurile unei reînnoiri pentru noul titlu al francizei Star Trek – Star Trek: Picard, informație venită chiar înainte de premiera primelor episoade, Julie McNamara, vicepreședinte excutiv CBS All Access pe conținut original a anunțat oficial un sezon secund. Reînnoirea a fost confirmată în cadrul Television Critics Association – Winter Press Tour, la panelul CBS.

❄️ Gary Levine, președinte Showtime, prezent la Television Critics Association – Winter Press Tour a confirmat în cadrul paneulului dedicat postului reînnoirea dramediei icon Shameless cu un nou și ultim sezon, S11 fiind cel care va duce la bun sfârșit povestea familiei Gallagher.  Tot cu această ocazie, au fost anunțate și sezoane secunde pentru Work in Progress și The L Word: Generation Q, ambele titluri disponibile în România via HBO Go.

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Actori/ Casting ❄️

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Lucifer l-a distribuit pe Dumnezeu, Dennis Haysbert (24, The Unit) urmând a-l interpreta într-un rol recurring pe Tatăl Ceresc pe parcursul întregului sezonul 5.

❄️ Mark Hamill (Star Wars) va fi guest star în sezonul 2 din What We Do in The Shadows. Anunțul a fost făcut în cadrul panelului FX de la Television Critics Association – Winter Press Tour, însă fără detalii despre rolul pe care îl va interpreta actorul.

❄️ Tony Danza revine la comedii, cei de la Fox anunțându-l ca guest star într-unul din episoadele Outmached. Pentru moment nu există informații despre rolul actorului.

❄️ Sophia Bush revine la NBC însă nu așa cum ne-am fi așteptat în Chicago PD, ci în distribuția This Is Us. În cadrul panelului NBC de la Television Critics Association – Winter Press Tour, a fost anunțat că Bush și Pamela Adlon (Better Things) se vor alătura distribuției în roluri recurring cu mai multe apariții programate pentru sezonul 4, personajele lor având legătură cu Kevin și Randall.

❄️ Chiar dacă pentru momentul nu este totul finalizat, cei de la TvLine au anunțat că actrița Connie Britton va reveni în drama FOX 9-1-1. Britton a părăsit distribuția la finalului sezonului 1 și chiar dacă la acea vreme era vorba să revină în calitate de guest star, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

❄️ La pachet cu anunțul celor trei noi sezoane, a fost confirmat că Sarah Paulson va reveni în distribuția American Horror Story S10. Pentru moment nu există informații despre tema ori personajele noilor episoade.

❄️ Kelsey Asbille i se alătură lui Chris Rock în noile episoade Fargo. Serialul antologic revine cu sezonul 4  pe 19 aprilie. După cum a fost anunțat, noile episoade sunt plasate în Kansasul anilor 1950, într-o perioadă în care orașul era divizat între două clanuri mafiote – unul al italienilor condus de Donatellor Fadda, și unul al afro-americanilor ce îl aveau lider pe Loy Cannon. Primele sezoane pot fi vizionate în România pe HBO Go.

❄️ Vești bune și pentru fanii The Good Fight, spin-offul The Good Wife. Ajuns deja la sezonul 4, reprezentanții platformei de streaming au confirmat în calitate de guest star revenirea lui Michael J. Fox în rolul lui Louis Canning și distribuirea în noile episoade a lui Hugh Dancy, acesta urmând a-l interpreta pe Caleb, fost militar și actual asociat în cadrul companiei ce a achiziționat Reddick Boseman & Lockhart. Serialul poate fi urmărit în România pe HBO Go.

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Proiecte noi ❄️

❄️ ❄️ ❄️

❄️ Young Rock (NBC). NBC a dat undă verde comediei ce prezintă tinerețea și ascensiunea profesională a lui Dwayne Johnson, plasând o comandă straight-to-series de 11 episoade. Actorul este atașat și distribuției, urmând să apară în fiecare episod.

❄️ Night School (NBC). Comedia omonimă din 2018 ce i-a avut în roluri principale pe Kevin Hart și Tiffany Hadish și a reușit încasări de peste 100 milioane $ este primul titlu pentru care cei de la NBC au plasat comanda unui episod pilot pentru sezonul 2020/21. Pentru moment nu se cunosc alte informații privind distribuția ori echipa de producție. Titlul are protagoniști un grup de personaje cât se poate de diferite, venite la cursurile de seral pentru a reuși să își obțină diploma de Bac, adulți care se împrietenesc și ajung să se ajută și în afara sălilor de curs.

❄️ The League of Pan (SyFy). Miniserie ce va extinde universul lui Peter Pan, proiectul reia aventurile Lui Wendy Darling și a Băieților Pierduți la zece ani petrecuți pe continent, aceștia văzunde-se nevoiți să revină în Neverland în înfruntare unui rău ce amenință tot ce prețuiesc mai mult și distrugerea chiar locului pe care o dată l-au numit acasă. Prin paleta de teme abordate, proiectul va accentua dificultățile maturizării și bagajul emotional atașat unei reveniri acasă.

❄️ Chucky (SyFy). La mai bine de 30 de ani de la debutul Childs Play, Don Mancini, creatorul francizei Chucky face echipă cu cei de la SyFy pentru aducerea păpușii psihopate pe micile ecrane. Cei de la SyFy au plasat deja o comandă straight-to-series, un număr exact de episoade urmând a fi comunicat. Mancini rămâne atașat proiectului în calitate de showrunner, scenarist și regizor al primului episod. Ultimul titul din serie a fost lansat pe marele ecran în 2017 – Cult of Chucky. Miniseria TV începe după ce o păpușă Chucky este cumpărătă de la o vânzare de talciocuri din suburbii, un orășel idilic urmând să fie aruncat în haos o dată cu declanșarea unor crime înfiorătoare menite să demaște ipocrizia și secretele ascunse ale comunității. Chucky nu va fi singur nici de această dată, de partea sa venind prieteni din trecut, dar și rivali meniți să demaște adevărul din spatele noilor crime și adevărata poveste a păpușii torționare.

❄️ The Brides (ABC). De la creatorii Robert Aguirre-Sacasa (Riverdale) și Greg Berlanti (Arrowverse, Blindspot), cei de la ABC au comandat un episod pilot pentru The Brides, o dramă de familie presărată cu elemente horror, a cărei poveste inspirată din mitologia lui Dracula, are protagoniste un grup de trei femei vampir, personaje puternice ce luptă să își păstreze averea, prestigiul și moștenirea. Un proiect asemănător a fost înaintat și celor de la NBC în urmă cu cinci ani.

❄️thirtysomething (else) (ABC). Sequel al celebrului titlu din de la sfârșitul anilor ‘80, Thirtysomething, dramă ce a rulat în perioada 1987-1991 și a reușit să primească nu mai puțin de 13 premii Emmy. ABC a comandat un episod pilot pentru această continuare ce urmează a fi produsă de Marshall Herskovitz și Ed Zwick, creatorii titlului original, urmând de asemenea ca majoritatea personajelor principale să revină în proiect.

———