Seri de duminică legendare, în ianuarie, la AMC

În luna ianuarie, AMC readuce în atenția telespectatorilor eroi exemplari și filme legendare, în fiecare seară de duminică.

Elizabeth: The Golden Age” (2007), difuzat pe post pe 19 ianuarie, o are în centru pe regina Elisabeta I a Angliei, care are de înfruntat intrigile de la curte, tentative de asasinat, conflicte militare, şi dezamăgiri în dragoste, devenind unul din cei mai celebraţi monarhi britanici, o figură legendară. Cate Blanchett o interpreteaza pe Regina Elisabeta pentru epoca modernă. De altfel, cu acest rol Blanchett atinge celebritatea mondială, în 1998 (odată cu primul film în care joacă personajul, Elizabeth).

În ultima duminică din ianuarie, telespectatorii sunt invitați să urmărească somptuoasa producţie a lui Oliver Stone – Alexander, ce prezintă una dintre cele mai fascinante personalităţi ale lumii antice. Filmul descrie cum și-a condus Alexandru Macedon trupele invincibile, alcătuite din soldati greci, macedoneni și – mai tarziu – orientali, pe o distanță de 35 000 kilometri de asedii și cuceriri în numai opt ani. La data când a murit, la vârsta de 32 de ani, își făurise deja un imperiu așa cum lumea nu mai văzuse niciodată.


Iată sinopsisul filmelor și ora de la care sunt programate:

GLDNAPK02_D014_09700(1)
Sursa: AMC Romania

1.Elizabeth: The Golden Age (2007)
Duminică, 19 ianuarie, ora 19:50, AMC/ în reluare 22 ianuarie – 15:55 & 24 ianuarie – 18:15

Elizabeth: The Golden Age acoperă anii de mijloc ai domniei suveranei, exploatând pe plan politic conflictul cu Philip al II al Spaniei și cu tot Imperiul catolic din spatele său. Filmul explorează și perioada procesului lui Mary Stuart (Samantha Morton), insistand în primul rând pe relația reginei cu Raleigh (Clive Owen), și complicațiile iscate de-aici, dar și pe anticatolicism. Scenografia de decoruri și costumele sunt realmente frumoase iar imaginea de foarte bună calitate, discret-expresivă.

———

0_AXD 5986
Sursa: AMC Romania

2.Alexander (2004)
Duminică, 26 ianuarie, ora 18:35, AMC/ în reluare 28 ianuarie – ora 09:55 & 31 ianuarie – 15:40

Alexandru, filmul lui Oliver Stone, se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, interpretat de Colin Farrell – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă – care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian. Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie sunt capete de afiş.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s