The CW: Seriale noi și grila sezonului TV 2020/21

Perioada UpFront-urilor americane a reprezentat dintotdeauna o perioadă așteptată de fanii titlurilor TV, însă anul acesta aproape a fost trecută cu vederea din cauza restricțiilor de sănătate impuse la nivel mondial. Mai mult decât atât, un număr redus dintre titlurile înaintate posturilor TV au reușit să filmeze un episod pilot în baza căruia acestea să poată lua o decizie. Pe scurt, sunt șanse mari ca o bună parte din acest an să revenim la colecțiile personale ori la wishlistele pe care am și uitat că le avem, filmările titlurilor noi rămânând sistate cel puțin câteva luni de acum încolo.

Spre deosebire de CBS care a anunțat un calendar obișnuit al sezonului de toamnă, cei de la The CW au fost mai reticenți, comunicând că lansarea noului sezon va începe în ianuarie 2021, programul de toamnă urmând să fie acoperit de titluri licențiate – Tell Me a Story, Swamp Thing, The Coroner, Pandora, The Outpost și emisiuni de divertisment. Singurul serial original ce și-a făcut loc în grila din octombrie – noiembrie este Supernatural, postul urmând să difuzeze ultimele șapte episoade ale sezonului curent, de altfel cele ce vor finaliza serialul după 15 ani și nu mai puțin de 320 de episoade.

Mark Pedowitz, președintele postului The CW a ținut să precizeze că această întârziere nu va afecta dimensiunea comenzilor, serialele urmând să aibă în continuare sezoane de 13 – 22 episoade. Cu lansarea amânată din octombrie în ianuarie, sezonul se va extinde până spre sfârșitul verii (iulie – august). De asemenea, ultimele episoade ale sezoanelor curente ce nu au putut fi produse, vor fi filmate și incluse în noile capitole. Din punct de vedere al grilei, singura schimbare vizibilă rămâne amânarea Supergirl până în midseason, ca rezultat al sarcinii Melissei Benoist. După reînnoirea de la începutul anului a majorității serialelor, la acest moment, singurul titlu original al postului asupra căruia nu a fost luată nicio decizie este Katy Keene, spin-offul Riverdale, Pedowitz mărturisind că așteaptă să vadă cifrele de vizionare din streaming înainte de a anunța ceva.

Nici marele evenimente al anului de la CW nu a fost uitat, crossoverul DC Comics/ Arrowverse care spre deosebire de anul trecut, sezonul 2020/21 va avea unul mai de pandemie. Din eveniment vor face parte doar două titluri, și anume Batwoman și Superman & Lois, cel mai nou titlu al francizei. În ciuda titlurilor noi ce urmează a fi lansate, inclusiv Batwoman va reveni într-o formulă schimbată, actrița Ruby Rose, protagonista ce o interpretează pe Kate Kane și alter ego-ul Batwoman, anunțând că părăsește distribuția. Chiar dacă pentru moment nu a fost emis un comunicat oficial care să justifice plecarea acesteia, echipa serialului a anunțat că rolul va fi distribuit în perioada următoare unei noi actrițe.

Cu un sezon finalizat în august 2021 și o pauză scurtă de vară până la lansarea titlurilor din 2021/22, Pedowitz a ținut să menționeze că în timp ce preferă să rămână optimist la ideea că nu va mai veni o nouă sistarea a fimărilor, postul continuă să caute spre achiziționare și licențiere titluri în limba engleză.

La acest moment, din noua grilă a postului vor face parte Kung Fu, The Republic of Sarah, Walker și Superman & Lois. Pentru moment nu există informații despre prequel-ul The 100 și celălalt proiect spin-off Arrowverse, Green Arrow and the Canaries.


Ianuarie 2021: All American (S3), Black Lightning (S4), The Flash (S7), Riverdale (S5), Nancy Drew (S2), Legacies (S3), Batwoman (S2), Charmed (S3) + Superman & Lois, Walker

Midseason 2021: DCs Legends of Tomorrow (S6), Dynasty (S4), In the Dark (S3), Supergirl (S6), Roswell, New Mexico (S3) + Kung Fu, The Republic of Sarah


SERIALE NOI

Superman & Lois_CW_S1_PSUPERMAN & LOIS
După ani și ani de înfruntat antogoniști din ce în ce mai periculoși ce doreau distrugerea orașului Metropolis și o invazie extraterestră recentă a cărui menirea viza eradicarea întregii rase umane, Clark Kent și Lois Lane se văd puși în fața unei noi provocări – dincolo de stresul, presiunea și complexitatea prezentului, cei doi trebuie să găsească un echilibru în a balansa cariera de jurnaliști și eroi cu viața personală, acolo unde sunt părinți cu normă întreagă. O situație deloc ușoară, mai ales dacă luăm în considerare posibilitatea ca cei doi băieți ai cuplului, Jonathan și Jordan, să moștenească pe măsură ce cresc, puterile lui Clark.

Dar cum viața își urmează propriul curs, cei patru revin în Smallville pentru a gestiona ceva probleme ale familiei Kent, loc cu o puternică încărcătură emoțională și… un trecut bine cunoscut. Aici, are loc reîntâlnirea cu Lana Lang, prima iubire a lui Clark, și cu Kyle Cushing, soțul acesteia și șeful Departamentului de Pompieri. În micul orășel nu doar adulții pășesc pe drumul amintirilor, băieții Kent reluând la rândul lor relația cu Sarah, fiica rebelă a cuplului Lang-Cuhing, însă char și așa, nimeni nu pare  a avea vreun moment de respiro, generalul Samuel Lane, căutându-l pe Superman pentru a salva lucrurile de la un posibil nou dezastru – și totul, fără a mai pune la socoteală apariția unui tânăr misterios care pare a crea ceva haos o dată cu revenirea tuturor în idilicul Smallville.

Distribuție: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alexander Garfin, Emmanuelle Chriqui, Erik Valdez, Inde Navarrette, Dylan Walsh, Wolé Parks
Social media: Instagram / Twitter / Facebook

———

Walker_CW_S1_PWALKER
Reimaginare a titlului omonim cu Chuck Norris în rol principal, noul remake al celor de la CW ni-l aduce în rolul lui Cordell Walker pe Jared Padalecki, acesta finalizând recent cele 15 sezoane ale celui mai longeviv serial fantasy, Supernatural. După o misiune sub acoperire ce a durat doi ani, văduv și tată a doi copii, Cordell revine în acasă doar pentru a realiza cât de grea este viața în Austin (TX) dar și cât de mult s-a îndepărtat în acest timp de propria familie. Dorind să își repună viața pe picioare aici, încearcă să se reconecteze cu copii săi – un fiu cu fire artistică și empatică, și o fiică adolescentă, rebelă și încăpățânată, dar și să facă pace cu familia sa – cu fratele său mai mic Liam, nou promovat în funcția de asistent al procurorului districtual care a avut grijă de nepoții săi în lipsa lui Cordell, cu mama și, nu în ultimul rând cu tatăl său, un fermier al cărui valori tradiționale și conservatoare nu pot fi schimbate.

Lucrurile nu au rămas aceleași nici la serviciu, fostul partener fiind acum șeful său, iar noua sa parteneră fiind una dintre puținele femei ale departamentului de Poliție din Texas/ Rangers. Anii au trecut iar lucrurile s-au schimbat, acomodarea la noua sa viață derulându-se pe fondul misterului ce înconjoară moartea soției sale.

Distribuție: Jared Padalecki, Keegan Allen, Kale Culley, Violet Brinson, Molly Hagen, Mitch Pileggi, Coby Bell, Lindsey Morgan, Jeff Pierre
Social media: Instagram / Twitter / Facebook

———

Kung Fu_CW_S1_PKUNG FU
O criză de vârstă semi-mijlocie, o face pe tânăra Nicky Shen să renunțe la viața sa și să plece într-o călătorie solitară, totul culminând cu retragerea sa la un templu din China. Nu după mult timp, reîntoarsă acasă, găsește viața din San Franciso total schimbată, orașul natal ajungând să fie condus acum de corupție și infracționalitate, cetățeni speriați, inclusiv părinții săi aflându-se la mila Triadelor.  Dispusă să readucă liniștea pe străzile din San Francisco, Nicky va face echipă cu frații săi (un asistent medical și o expertă într-ale tehnologiei), fostul iubit ajuns asistent îpe lângă biroul procurorului districtual și a unui nou potențial love interest. Pe lângă aceștia, pregătirea în arte marțiale, dăruirea și dorința de a schimba lucrurile în bine pentru comunitatea sa aducându-i în fața justiției pe toți cei care au greșit, devin cu atât mai puternice pe măsură ce tânăra caută să îl găsească pe cel care i-a ucis mentorul Shaolin făcând la rându-i din ea o țintă. Proiectul este inspirat din seria omonimă creată de Ed Spielman și difuzată în perioada 1972-75.

Distribuție: Olivia Liang, Tzi Ma, Kheng Hua Tan, Shannon Dang, Jon Prasida, Gavin Stenhouse, Eddie Liu, Gwendoline Yeo
Social media: Instagram / TwitterFacebook

———

The Republic of Sarah_CW_S1_PTHE REPUBLIC OF SARAH
Liniștea micului orășel Greylock din New Hampshire este dată peste cap atunci când în subteran sunt găsite resurse considerabile de coltan, un mineral valoros utilizat în industria tech. Așa cum se întâmplă de obicei, în exploatarea noii resurse, vine compania Lydon Industries, ale cărei planuri de extracție pornesc de la distrugerea totală a orașului.

Cu prietenii și familia în pericol de a-și pierde slujbele și agoniseala de-o viață, Sarah Cooper, o profesoară de liceu non-conformistă, jură să oprească cu orice preț buldozerele celor de la Lydon. De-ar fi lucrurile totuși atât de ușor de obținut… la cârma proiectului stă nimeni altul decât fratele înstrăinat al Sarei, Danny, venit cu planuri de răzbunare, considerând comunitatea de vină pentru copilăria pierdută pusă în umbra carierei mamei sale, un fost senator american. În lupta sa pentru bine orașului Greylock îi cooptează pe Corinne Dearborn, o profesoară colegă la liceu, pe Amy AJ Johnson, ofițer de poliție local, și pe Grover Simms, patronul unui restaurant de tip diner. Simțind că orice acțiune o face, aduce cu sine mai mult rău decât bine, Sarah vine cu o idee pe cât de inedită, pe atât de stranie – Greylock să devină un stat autonom și să își declare independența. Consultând și folosindu-se de o serie de hărți mai vechi din arhiva orașului, Cooper observă că terenul orașului nu a fost niciodată revendicat de Statele Unite ale Americii, astfel că odată obținut votul con-cetățenilor săi, Greylock își câștigă suveranitate internațională putând să se protejeze de proiectul celor de la Lydon Industries. Echipa Sarei este susținută și de elevii săi, printre aceștia regăsindu-se Maya Jimenez, proaspă transferată din Los Angeles, Tyler Easterbrook și Bella Whitmore. După ce un judecător federal este de acord că Greylock nu a fost niciodată revendicat de US, orașul devine o nouă națiune iar acum Sarah și prietenii săi sunt puși în fața unei noi provocări – să construiască o națiune de la zero.

Distribuție: Stella Baker, Luke Mitchell, Megan Follows, Hope Lauren, Nia Holloway, Ian Duff, Izabella Alvarez, Forrest Goodluck, Landry Bender
Social media: Instagram / Twitter Facebook


Surse: 123

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s