Cărțile TvAddicted, episodul 2: Alan Moore & Dave Gibbons – Watchmen

Watchmen este descris drept „momentul când benzile desenate s-au maturizat”. Acțiunea din romanul grafic al lui Alan Moore și Dave Gibbons se petrece într-o lume paralelă, în care supereroii au intervenit în viața de zi cu zi, astfel că mersul istoriei s-a schimbat. Dar vremea supereroilor a apus, iar activitatea lor e declarată ilegală. Când un ucigaș misterios începe să vâneze foști supereroi, aceștia trebuie să intre iar în acțiune, într-o încercare disperată de salvare a propriilor vieți și chiar a lumii întregi, amenințată de izbucnirea unui nou război mondial.

Watchmen este singurul roman grafic inclus pe lista TIME al celor mai bune cărți din toate timpurile. Publicat inițial în 1986, a fost adaptat în 2009 printr-un film în regia lui Zack Snyder, însă finalul a fost modificat, deoarece a fost considerat „de nefilmat”, dar seria limitată realizată de HBO în 2019 (cu Regina King în rol principal) a redat finalul cărții, extinzând povestea și aducând-o în prezent.

Vândut în milioane de exemplare, #Watchmen este romanul grafic care a influențat în mod hotărâtor întreaga industrie a benzilor desenate prin profunzime psihologică, realism și ilustrații uluitoare. Disponibil și în limba română.


Watchmen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s