Netflix va dona constant 2% din încasări către dezvoltarea economică a comunităților de culoare

Netflix a anunțat printr-un comunicat intenția de a aloca 2% din toate disponibilitățile cash către instituții financiare și organizații de suport al comunităților de culoare, un prim pas pentru angajamentul ferm al companiei în ceea ce privește incluziunea și inclusivitatea.

În primă fază, platforma va direcționa 100 milioane USD către aceste entități, dintre care 25 de milioane vor reveni Inițiativei Dezvoltării Economice a Persoanelor de culoare (Black Economic Development Initiative), iar 10 milioane USD vor merge către Hope Credit Union. Restul sumei va fi redirecționat către comunitățile locale, pentru a veni în sprijinul mobilității sociale și pentru a crea oportunități în comunitățile defavorizate ori cu venituri mici și medii.

Comunicatul mai precizează:

„Știm că poveștile grozave pot crea empatie și înțelegere. Povești precum 13th, al Avei DuVernay și episodul Explained: Racial Wealth Gap arată cum rasismul sistemic din America a susținut un decalaj financiar de secole între familiile caucaziene și cele de culoare. Credem că infuzia de capital în aceste comunități poate reprezenta o diferență semnificativă pentru oamenii și afacerile din cadrul acestora, ajutând mai multe familii să-și cumpere prima casă sau să economisească pentru studii universitare, iar mai multe întreprinderi mici să înceapă activitatea sau să se dezvolte.”

Din 10 iunie, Netflix a inclus pe platformă o zonă dedicată exclusiv problematicii rasismului și a inclusivității, cu peste 40 de producții de ficțiune și documentare care vin să sprijine afirmația conform căreia nu numai „Black Lives Matter”, ci și „Black storytelling matters”.

Sursa: Deadline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s