Kate del Castillo revine în noi episoade “La Reina del Sur” (ro. Regina Sudului)

Fanii Regina Sudului au un nou motiv de bucurie și nu doar pentru că USA Network urmează a lansa sezonul 5, ci și pentru că cei de la Telemundo au reînnoit titlul hibrid La Reina del Sur cu sezonul 3.

Lansat în 2011, Kate del Castillo a revenit pe platourile de filmare în aprilie 2018 pentru un sezon secund ce a fost lansat anul următor, episoadele fiind difuzate domestic de Telemundo (US și Puerto Rico) și distribuite internațional de Netflix. Aceeași situație pare a se repeta și de această dată, oficialii postului anunțând înaintea evenimentului NBC Universal, trust de care aparține și Telemundo, că telenovela-serial a primit noi episoade ce urmează a intra în producție la începutul lui 2021, debutul filmărilor putând fi amânat în funcție de reglementările impuse în vederea pandemiei globale de Coronavirus.

Promovată în teritoriu ca o super serie ce ține să se diferențieze de telenovelele clasice, așa cum cunoaștem, la baza sezonului 1 a stat volumul omonim semnat de Arturo Perez-Reverte, finalul culminând cu o Teresa Mendoza însărcinată și nesigură în ceea ce îi rezervă viitorul. Sezonul secund debutează la mai bine de opt ani cu întoarcerea Reginei, despre care aflăm că trăiește în Italia sub numele de Maria Dantes, alături de fiica sa Sofia, cele două fiind protejate de guvernul american ce le-a inclus cu ani în urmă în Programul de Protecție a Martorilor. Cum Kate Del Castillo a avut interdicție de a reveni în Mexic, filmările celui de-al doilea sezon s-au desfășurat în numeroase locații de-a lungul globului, inclusiv în România – pe lângă plaiurile noastre mioritice, lista mai cuprinde alte aproxaimativ 300 de locații, printre care Italia, Rusia, Spania, Belize, Columbia și Statele Unite ale Americii. De menționat că pentru scenele din Mexic, a fost folosită o dublură a actriței.

Romanul best-selling al lui Arturo Perez-Reverte a fost adaptat în 2016 de televiziunea americană USA Network, Queen of the South numărându-se printre ultimele seriale longevive ale postului. Reînnoit cu sezonul 5, noile episoade erau programate a fi lansate în această vară, însă asemeni multor altor titluri, producția a fost sistată în luna martie din cauza COVID-19. Pentru moment nu există o dată anunțată pentru reluarea filmărilor ori revenirea serialului pe micul ecran.

În România, atât Queen of the South cât și La Reina del Sur fac parte din catalogul Netflix și pot fi vizionate integral.


Kate del Castillo, despre personajul Teresei Mendoza:
“I love playing Teresa Mendoza and am proud of the success of La Reina del Sur, the series that unleashed a new genre in Spanish language television. Each season, Teresa Mendoza’s character evolves and gets more interesting. She is a very human character with her own flaws and imperfections. Over the years, I’ve had a lot of fun playing her, and I’m curious to see what will happen in this new season. She’s a woman I learn from in every season and every episode, who continues to surprise me.”

———

 


Pentru mai multe comentarii şi recomandări despre proiectele şi titlurile existente în grila Netflix România, vă invităm pe grupul Netflix Recomandări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s