‘Des’ și David Tennant în rolul criminalului în serie Dennis Nielsen (+ promo) (Updated)

Actualizare, 3 septembrie: ITV a anunțat premiera pentru 14 septembrie.

———

Știre inițială, 25 august:
După Zebediah Kilgrave, David Tennant revine într-un nou rol înfricoșător, actorul urmând a-l interpreta pe Dennis Nielsen în cel mai nou proiect ITV.

Deja un proiect de interes pentru distribuitorii globali – rămâne de aflat care va fi disponibilitatea sa în România, Des, așa cum a fost numit, este o dramă în trei părți care prezintă arestarea și judecarea lui Nielsen, unul dintre cei mai atroci criminali în serie de la sfârștiul secolului XX. Adaptat de Luke Neal și Lewis Arnold, scenariul are la bază volumul Killing for Company semnat de Brian Masters.

Cu o atracție macabră pentru băieți, Nielsen a ucis în decursul a cinci ani numeroși copii și adolescenți de sex masculin până a început să fie investigat în 1983, cercetări demarate în urma unui apel asupra unor rămășițe umane care înfundaseră țevile.

Miniseria are trei narațiuni diferite, episoadele urmând a fi prezentate din perspectiva lui Dennis Nielsen, a inspectorului șef Peter Jay și a autorului Brian Masters. Pe lângă procesul de judecare și condamnare, Des urmărește să prezintă consecințele de ordin personal și profesional pe care le-a adus afilierea la acest caz ori simplul contact cu Nielsen, întregul proces fiind unul intens mediatizat și scrutinizat de opinia publică. În urma judecării, Dennis Nielsen a fost condamnat pe viață pentru șase crime și două tentative de omor – acesta a murit în mai 2018 în închisoare.

Alături de Tennant, distribuția îi mai prezintă pe Daniel Mays în rolul inspectorului Peter Jay și pe Jason Watkins care îl va portretiza pe autorul Brian Masters. Alte nume afiliate proiectului sunt Ron Cook, Faye McKeever, Chanel Cresswell, Barry Ward, Tony Way, Bronagh Waugh, Laurie Kynaston, Ross Anderson, Ben Bailey Smith, Jay Simpson, Silas Carson, Stuart McQuarrie, Jamie Parker, Lex Shrapnel, Gerard Horan, Joel Morris, Jonathan Coy, Amy Booth-Steel, Ken Bones, Andrew Woodall and Amaka Okafor.

ITV a programat premiera Des pentru luna septembrie, o dată exactă urmând a fi anunțată.

———

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s