In Memoriam: Chadwick Boseman

Dimineața zilei de sâmbătă, 29 august 2020, a fost una tristă pentru lumea super-eroilor: actorul Chadwick Boseman a încetat din viață la vârsta de 43 de ani.

Boseman este cunoscut publicului larg prin rolul principal din Black Panther (2018), unul dintre cele mai de succes filme din istoria recentă a Marvel și singurul film din universul comun MCU nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film. Actorul a murit din cauza unui cancer de colon ajuns în stadiul IV, conform unui comunicat emis de familia lui Boseman și publicat pe Twitter:

„Confirmăm cu o durere nemărginită trecerea în neființă a lui Chadwick Boseman. Chadwick a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul III în 2016, cu care s-a luptat în acești ultimi 4 ani, ajungând la stadiul IV.

Un adevărat luptător, Chadwick a înfruntat tot și v-a oferit filme pe care ați ajuns să le iubiți mult. De la Marshall la Da 5 Bloods, Ma Rainey’s Black Bottom și alte câteva – toate au fost filmate în timpul și între nenumărate operații și ședințe de chimioterapie.

A fost onoarea carierei sale să intre în pielea Regelui T’Challa în Black Panther.

A decedat acasă, alături de soție și familie.

Familia vă mulțumește pentru dragostea și pentru gândurile transmise și vă roagă respectuos să le respectați intimitatea în timpul acestei perioade dificile.”

Președintele Marvel Studios și șeful creativilor de la Marvel, Kevin Fiege s-a declarat „absolut devastat. A fost T’Challa al nostru, Pantera noastră Neagră și dragul nostru prieten. De fiecare dată când pășea pe platou, radia carismă și fericire, iar de fiecare dată când apărea pe ecran, crea ceva cu totul și cu totul de neuitat.”

Șeful Disney, Bob Iger, a declarat: „suntem devastați de pierderea tragică a lui Chadwick Boseman – un talent extraordinar și unul dintre cele mai blânde și dranice suflete din câte am întâlnit. A adus rolului său din Black Panther putere, demnitate și profunzime, sfidând mituri și stereotipuri, devenind eroul așteptat de milioane de oameni din jurul lumii și inspirându-ne să visăm la mai mult, să cerem mai mult decât status quo-ul. Deplângem ceea ce a fost, precum și ceea ce îi era destinat să devină. Pentru prietenii și milioanele sale de fani, absența de pe ecran este eclipsată doar de absența sa din viețile nostre. Noi toți de la Disney trimitem gândurile noastre și condoleanțe către familie.”

Rolurile pe care Boseman le-a filmat în timp ce a luptat cu boala:

  • Marshall (2017), unde acesta a interpretat personajul Thurgood Marshall, filmul urmărind începuturile sale în cariera de avocat. Boseman a jucat alături de Sterling K. Brown, Kate Hudson și Josh Gad;
  • Black Panther (2018), cel mai cunoscut rol al lui Boseman și printre cele mai de succes filme ale Marvel, ajungând pe locul 13 în topul box office al tuturor timpurilor, cu încasări de peste 1,3 miliarde USD. Aici, Boseman l-a interpretat pe T’Challa, care se întoarce în regatul său natal, Wakanda, după moartea tatălui său, pentru a prelua tronul și pentru a conduce națiunea africană extrem de tehnologizată, însă izolată de restul lumii. Filmul a obținut șapte nominalizări la Oscar, printre care pentru cel mai bun film, și a câștigat trei statuete pentru costume, coloană sonoră și regie artistică. Parte a Marvel Cinematic Universe, super-eroul din Wakanda a reapărut și în ultimele două filme din seria Avengers, Infinity War (2018) și Endgame (2019);
  • 21 Bridges (2019), unde Boseman a intrat în pielea unui polițist newyorkez care pornește în căutarea a doi indivizi care au omorât un coleg de-al său;
  • Da 5 Bloods (2020), filmul lui Spike Lee ce spune povestea a patru veterani afro-americani ai războiului din Vietnam, care pornesc în căutarea a ceea ce a mai rămas din fostul lor lider de pluton, interpretat de Boseman. Filmul este disponibil pe Netflix;
  • Ma Rainey’s Black Bottom (2020), un film cu acțuinea plasată în 1927, pe scena muzicală din Chicago. Filmul urmărește trupa condusă de Ma Rainey (Viola Davis) și lupta pe care o duce aceasta cu managerul lor caucazian pentru drepturile asupra muzicii. Ambițiosul trompetist Levee (Boseman), care este hotărât să își facă un renume în industria muzicală, își impulsionează colegii de trupă într-un amalgam de povești, adevăruri și minciuni care le vor schimba pentru totdeauna viețile. Criticii preconizează că atât Davis, cât și Boseman, ar urma să obțină nominalizări la Oscar pentru roluri. Filmul va fi disponibil pe Netflix mai târziu în acest an.

photo_2020-08-29_19-17-06

Sursa foto: Instagram @sinti_nada02

Surse: Deadline, JustJared

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s