Netflix plănuiește o adaptare coreeană a serialului Casa de Papel

În plină producție a celui de-al cincilea și ultim sezon din Casa de Papel (en. Money Heist, ro. Fabrica de bani), Netflix a anunțat o adaptare coreeană a popularului serial spaniol.

Cel de-al patrulea sezon al producției a fost vizionat de peste 65 de milioane de utilizatori în prima săptămână de la lansarea sa, în luna aprilie a acestui an. Creatorul serialului, Alex Pina, va fi producător executiv și pentru adaptarea din Coreea de Sud, făcând echipă cu regizorul Kim Hong-sun, care a mai colaborat anterior cu Netflix și care are experiență în coordonarea producțiilor de tip fantasy și crime.

Creatorii coreeni își dezvoltă propria limbă și cultura audiovizuală de ani de zile”, a declarat Pina. „Au reușit, la fel ca serialul noastru, să depășească granițele culturale și să devină un punct de referință pentru mii de telespectatori din întreaga lume, în special în rândul tinerilor. Astfel, mi se pare fascinant faptul că universul La Casa De Papel este atât de atractiv pentru creatorii coreeni încât să facă o adaptare. Faptul că acțiunea se desfășoară în Peninsula Coreeană mi se pare, de asemenea, o etapă importantă de care sunt cu adevărat încântat.”, a completat acesta.

Info via Deadline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s