Happy Festivus 2020!

Iată că a mai trecut un an, mai mult cu rele și momente de cumpănă decât cu momente bune, cu o pandemie, telemuncă, teleșcoală și noi reguli sociale, însă am ajuns în cele din urmă la finalul anului și implicit, la o nouă ediție de Festivus. 🙂 Sper că ţineţi minte primele articole dedicate sărbătorii de Festivus din anii trecuţi, de pe TvBlog, un top inițiat și publicat anual de zanduka. Am decis că merită sărbătorit în continuare chiar dacă acum suntem TvAddicted Blog, pentru simplul fapt că în fiecare an ni se oferă motive peste motive, mai ales în lumea serialelor.

Pentru cine a uitat sau nu a citit articolele de pe TvBlog dedicate sărbătorii, Festivus este opusul Crăciunului, e sărbătoarea inventată de Frank Costanza, tatăl lui George din Seinfeld. El şi-a dorit o sărbătoare pentru toţi cei care sunt obosiţi de Crãciun şi de festivul impus de acesta. Aşa că de Festivus, care se sărbătoreşte cum bine aţi ghicit pe 23 decembrie, oamenii împodobesc un stâlp de metal, nu îşi fac cadouri, iar în ritualul numit Airing of Grievances îşi reproşează unul altuia (şi lumii întregi) toate dezamăgirile din timpul anului.

Ca şi în anii trecuţi, vom adapta Festivus la tematica noastră, adică vă invit să vă exprimaţi toate dezamăgirile din 2020 legate de seriale: anulări, seriale noi slabe, seriale vechi care au devenit slabe, actori care nu se potrivesc în rol, personaje preferate ucise sau scoase din serial, finaluri ratate și chiar seriale mai vechi pe care abia acum le-ați văzut și v-au dezamăgit. Orice nu v-a plăcut, aici e locul, în jurul stâlpului metalic! 😀


Snowflake on Apple iOS 14.2 Andrei/ raiden

 • Raised by Wolves
 • The Flight Attendant
 • Lovecraft Country
 • Modern Family – ultimul sezon
 • Westworld – fiecare sezon pare mai slab decât anteriorul

Snowflake on Apple iOS 14.2 Bogdan/ Bgdi (ordine alfabetică)

 • Fargo – a început bine, s-a terminat banal și prost. Povestea a fost lungită la maximum (7-8 episoade erau suficiente), conexiunea cu celelalte sezoane e forțată, iar episodul alb-negru cu trimiteri la Wizard of Oz a fost o încercare eșuată de a salva povestea și-așa fracturată.
 • Grey’s Anatomy și This Is Us – este pentru prima dată când le includ în lista asta, de regulă era cel puțin unul din ele în top 10. Ca să fiu sincer, mă refer mai degrabă la orice serial care a ales să facă din pandemie personaj principal. Fac parte din categoria celor care vor să evadeze în lumea de pe ecran, nu vor să o vadă pe cea în care trăiesc zilnic.
 • The Alienist – sezonul al doilea a fost banal, au lipsit ritmul alert și mai ales, intriga pentru care a devenit cunoscut serialul.

Snowflake on Apple iOS 14.2 Cristian

 • Star Trek Picard – mari așteptări, mari de tot, enorme, imense, și pff… Probabil e (și) vina mea, ar fi trebuit să știu că în viață nimic nu se repetă, iar dacă se repetă de regulă vine sub o altă formă care nu reușește să se ridice la nivelul celei anterioare… În fine, o să ma uit în continuare, ca și la STD, fiindca Star Trek și chestii, dar pff.

Snowflake on Apple iOS 14.2 Marius/ mArS

 • Vis a Vis: El Oasis
 • The Walking Dead: World Beyond – înspăimântător de proaste

Snowflake on Apple iOS 14.2 Raisa
Multe de spus, noroc că am mai uitat pe parcurs…

 • Anul reboot-urilor, al remake-urilor și interpretărilor. Mă gândeam că dacă s-a stat mai mult pe acasă, producătorii vor veni și ei cu idei noi. Dar nu… la fel ca noi, au vizionat titluri cunoscute, preferate publicului așa că au decis refacerea lor, într-un format nou, politcally correct și mult mai inclusiv. Așa că… în curând Pretty Little Liars, True Blood, Gossip Girl, Party of Five și lista ca de obicei poate continua.
 • Spin-off-uri – cu toții avem personaje preferate, însă de cele mai multe ori, aceste personaje sunt parte dintr-un ensemble cu ajutorul căruia reușește să se afirme. Dar acum, suntem într-o perioadă în care este identificat un personaj îndrăgit, gata – spin-off pentru el! The CW, Disney+, la voi ne uităm.
 • Streaming – platforme de streaming sau mai exact, ce facem când nu știm să ne oprim. Nu zic să existe monopol de piață, dar nici să avem fără număr și să nu avem nimic grupat. Pe lângă clasicele Netflix, Hulu și Amazon, băgăm la portofel Apple TV+, Disney+, Discovery+, HBO Max, Paramount+, Peacock. Plus aplicații/ platforme online pentru majoritatea canalelor TV, doar cu abonament.
 • Scenarii leneșe – ne dorim inclusivitate, ne dorim să fim woke și ally însă la capitolul scenariu și cum să integrăm astfel de personaje în mod inteligent și pentru toate tipurile de public… pas. Aruncăm acolo tot ce e nevoie, nu contează cum, cât să nu zică „vecinii” că suntem hateri și nu avem. Trist!

Dar acum, și puțin mai punctat și cu dedicație:

 • The CW s-a transformat încet-încet în Arrowverse, DCVerse sau cum și-o mai zice. Păcat că au crescut cantitatea și au scăzut calitatea – atât vizual, cât și în scenariu.
 • Tell Me a Story – un serial antologic promițător dar care în ciuda aspectului antologic, a reușit să fie anulat. Păcat…
 • Legacies – Legacies as in „Doamne, ce a ajuns din moștenirea The Vampire Diaries și The Originals.”

Adunat și de pe la alți prieteni:

Snowflake on Apple iOS 14.2 Cinefilia (Andreea și Doru)

 • Star Trek Discovery – Am încercat să vedem Star Trek Discovery și nu am reușit să trecem de al cincilea episod de cât de slab dezvoltat ni s-a părut în ansamblu. Frustrarea este că am tot auzit că noul sezon ar fi bun și acum încercăm să ne facem curaj să îl vedem din nou de la capăt.
 • The CW/ DC Comics – Batwoman ne-a pierdut complet după crossover, iar The Flash și Supergirl și-au pierdut ușor din farmec. Sezonul din Legends of Tomorrow s-a terminat cam în pom. Hartley Sawyer a fost dat afară din Flash. Era un personaj simpatic. Asta e!
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – Știu că era vremea, dar mie îmi cam pare rău că s-a terminat Agents of S.H.I.E.L.D.
 • Doctor Who – A început să fie deranjant să primim din partea Doctor Who un episod (nu sezon) pe an, respectiv pe 1 ianuarie, specialul de sărbători. Așteptăm acum din nou 1 ianuarie… la anu’.

Mențiune specială: 2020 – Tot acest an a întârziat apariția serialelor favorite… pur și simplu.

 

— TO BE CONTINUED —

2 thoughts on “Happy Festivus 2020!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s