La ce ne uităm în 2021?

După un an în care am fost nevoiți să ne adaptăm unei noi realități, iar televiziunile și platformele de streaming au devenit un refugiu atât de necesar, anul acesta promite noi titluri care să ne mențină interesul, inclusiv o parte din titlurile care au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19. Continuând trendul anilor trecuți, oferta de seriale devine tot mai complexă, și vom vedea în continuare reboot-uri, adaptări de cărți, benzi desenate și filme, dar nici originalitatea nu va lipsi de pe ecranele noastre. Cu nume mari în listă (The Lord of the Rings al celor de la Amazon – later edit: amânat pentru 2022), am făcut o scurtă listă cu noutățile care ne-au atras nouă atenția, precum și o listă cu serialele care vor ajunge la final în 2021.

Seriale noi:

WandaVision (Disney+) – miniserie, premiera: 15.01. Prima producție din faza 4 a Marvel Cinematic Universe, miniseria va relata viața suburbană a celor doi titulari (interpretați de Elizabeth Olsen și Paul Bettany), care vor realiza că noua lor normalitate nu este ceea ce pare. Miniseria va fi realizată ca un tribut adus sitcomurilor clasice, filmate cu public live.

Firefly Lane (Netflix) – premiera: 3.02. O adaptare a romanului cu același nume, serialul va spune povestea a două prietene apropiate (interpretate de Sarah Chalke și Katherine Heigl), o prietenie care se întinde pe mai bine de trei decenii.

Clarice (CBS) – premiera: 11.02. Acțiunea serialului este plasată la 6 luni după evenimentele din The Silence of the Lambs și o surprinde pe Clarice Starling, personaj emblematic al Tăcerii mieilor, înapoi pe teren ca agent FBI, explorând traumele prin care a trecut în copilărie și care au ajutat-o să își construiască o carieră într-un domeniu dominat de bărbați.

The Falcon and the Winter Soldier (Disney+) – miniserie, premiera: 19.03. Cel de-al doilea serial al fazei 4 din Marvel Cinematic Universe îi surprinde pe cei doi titulari (interpretați de Anthonie Mackie și constănțeanul Sebastian Stan) încercând să se lupte cu răufăcătorii după retragerea lui Captain America. Daniel Brühl revine în rolul lui Baron Zemo și Emily VanCamp revine ca Sharon Carter.

Genius: Aretha (NatGeo) – miniserie, premiera: 21.03. Un alt serial amânat (inițial programat pentru mai 2020) din cauza pandemiei, cel de-al treilea sezon al antologiei o va aduce pe Cynthia Erivo în pielea faimoasei Aretha Franklin, explorând viața personală și profesională a acesteia.

The Nevers (HBO) – premiera: 11.04. Serialul spune povestea unui grup de femei din Londra victoriană, care capătă puteri supranaturale și pornesc într-o misiune cu potențial de a schimba definitiv lumea.

Mare of Easttown (HBO) – miniserie, premiera: 18.04. Kate Winslet va intra în pielea unui detectiv care investighează o crimă dintr-un orășel din Pennsylvania, în timp ce propria-i viață îi scapă printre degete. Jean Smart, Evan Peters și Julianne Nicholson vor juca alături de Winslet.

Shadow and Bone (Netflix) – premiera: 23.04. Serialul fantasy este adaptare a cărților lui Leigh Bardugo (trilogia cu același nume și duologia Six of Crows), relatând povestea unei tinere care își descoperă noi puteri și modul cum ar putea să le folosească pentru a-și salva familia.

Halston (Netflix) – miniserie, premiera: 14.05. Ewan McGregor va interpreta rolul faimosului designer american de modă Roy Halston Frowick. Ryan Murphy este unul din producătorii executivi ai miniseriei.

The Underground Railroad (Amazon) – miniserie, premiera: 14.05. Miniseria de 10 episoade va urmări o rețea de aboliționiști care cutreieră rutele și adăposturile subterane secrete care au permis sclavilor de culoare să își câștige libertatea în prima jumătate a anilor 1800. Producția va adapta cartea cu același nume a lui Colson Whitehead.

In Treatment (HBO) – premiera: 23.05. Va fi o reimaginare a serialului original, difuzat în perioada 2008-2010 și adaptat în numeroase țări, printre care și România (În derivă). Uzo Aduba va avea rolul principal, serialul urmărind ședințele la psiholog a mai multor pacienți.

Friends – reuniunea (HBO Max) – episod special, premiera: 27.05. După mai multe amânări cauzate de pandemie, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry și David Schwimmer se vor reuni într-un format de interviu, rememorând serialul care le-a marcat definitiv carierele.

Loki (Disney+) – miniserie, premiera: 11.06. Tom Hiddleston revine în rolul titularului care, deși conform evenimentelor din Marvel Cinematic Universe nu ar trebui să mai trăiască, va crea o nouă cronologie de evenimente datorită existenței unei versiuni a sa într-un univers alternativ.

Gossip Girl (HBO Max) – premiera: 8.07. Din seria titlurilor reînviate, HBO Max și-a propus să aducă povestea tinerelor elite sociale din Upper East Side în prezent, explorând tumultoasele vieți ale liceenilor din New York, acum și prin intermediul rețelelor de socializare, element care a lipsit din serialul original (încheiat în 2012). Kristen Bell va reveni ca narator. XOXO.

Nine Perfect Strangers (Hulu) – miniserie, premiera: 18.08. O nouă colaborare dintre Hulu, Nicole Kidman și creatorul Big Little Lies, David E. Kelley, miniseria este adaptarea cărții lui Liane Moriarty, care spune povestea a nouă orășeni ce se cazează într-un resort de wellness care își propune să le „reînvigoreze” spiritele. Kidman va juca rolul proprietarei resortului. Din distribuție mai fac parte Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon, Regina Hall și Manny Jacinto.

Impeachment: American Crime Story (FX) – miniserie, premiera: 7.09. Cel de-al treilea sezon al francizei American Crime Story (tot sub aripa lui Ryan Murphy) va relata evenimentele care au scandalizat societatea atunci când relația dintre Bill Clinton și Monica Lewinsky a fost făcută publică. Beanie Feldstein, Clive Owen, Annaleigh Ashford, Sarah Paulson și Billy Eichner vor face parte din distribuție.

Foundation (Apple TV+) – premiera: 24.09. O adaptare mult așteptată a cărților lui Isaac Asimov, Fundația va urmări povestea unui grup de exilați într-un univers în care oamenii sunt împrăștiați pe mai multe planete sub Imperiul Galactic, aceștia fiind nevoiți să salveze rasa umană, în timp ce conducerea Imperiului devine tot mai șubredă. Jared Harris va avea rol principal.

Midnight Mass (Netflix) – premiera: 24.09. Următorul proiect horror al creatorilor The Haunting of Hill House va urmări o comunitate izolată de pe o insulă, care este bântuită de evenimente miraculoase și înfricoșătoare la scurt timp după sosirea pe insulă a unui misterios preot tânăr.

Maid (Netflix) – premiera: 1.10. O dramedie inspirată din memoriile semnate de Stephanie Land, serialul va spune povestea unei mame singure care încearcă să își crească fiica și, pentru a se descurca din punct de vedere financiar, se angajează ca servitoare.

Dexter: New Blood (Showtime) – miniserie, premiera: 7.11. Cum finalul serialului original a nemulțumit cea mai mare parte a fanilor, Showtime a considerat că un al nouălea sezon va aduce un sfârșit pe placul acestora. Michael C. Hall revine în rolul titularului.

Hawkeye (Disney+) – miniserie, premiera: 24.11. Cum originalul Hawkeye s-a retras din activitate, serialul va spune povestea unui viitor arcaș – Kate Bishop (interpretată de Hailee Steinfeld), antrenată de cunoscutul personaj al lui Jeremy Renner.

The Book of Boba Fett (Disney+) – miniserie, premiera: decembrie 2021. Este primul spin-off al The Mandalorian, serial care a redeschis apetitul publicului și criticilor pentru universul Star Wars. Producția va fi centrată pe un alt vânător de recompense, Boba Fett, care a apărut pentru prima dată în The Empire Strikes Back (1980) și a revenit în atenția publicului în cel de-al doilea sezon al Mandalorianului. Serialul a fost anunțat ca parte din expansiunea portofoliului Disney+ cu zece titluri din universul Războiului Stelelor.

Ms. Marvel (Disney+) – miniserie, premiera: 2021. Producția aduce un nou personaj în MCU, apărut de curând în seriile de benzi desenate Marvel, o tânără pakistanezo-americană care trece de la a scrie fan fiction cu Captain Marvel la a deveni propria sa eroină.

Amânate pentru 2022:

The Lord of the Rings (Amazon) – premiera: 3.09.2022. Poate cel mai aștetpat serial al anului, proiect anunțat în 2017 de Amazon, producția va fi un prequel al clasicii povești a lui J.R.R. Tolkien, promițând o poveste elaborată plasată în a doua eră a Middle-earth, cu mii de ani înainte de evenimentele din Hobbitul și Stăpânul inelelor, urmărind o serie de personaje care se confruntă cu reapariția răului pe teritoriile Middle-earth.

Halo (Paramount+, inițial Showtime) – premiera: 2022. Inspirat din jocul video cu același nume, serialul va explora un război din secolul al XXVI-lea, dintre United Nations Space Command și extratereștrii Covenant.

The Dropout (Hulu) – miniserie, premiera: 2022. Serialul este inspirat din întâmplări reale, spunând povestea unei femei de afaceri – Elizabeth Holmes – care pune bazele companiei Theranos și păcălește figuri importante din comunitatea de business în a investi într-o companie care produce un test de sânge inexistent.

Seriale care se încheie în 2021:

 • Atypical (Netflix) – sezonul 4, premiera: 9.07;
 • Black Lightning (CW) – sezonul 4, premiera: 8.02;
 • Dear White People (Netflix) – sezonul 4, premiera: 22.09;
 • Grace and Frankie (Netflix) – sezonul 7, premiera: 13.08 (se va termina în 2022);
 • His Dark Materials (HBO) – sezonul 3, premiera: a doua jumătate a anului;
 • La Casa de Papel (Netflix) – sezonul 5, premiera: 3.09 (partea I), 3.12 (partea II);
 • Last Man Standing (Fox) – sezonul 9;
 • Shameless (Showtime) – sezonul 11;
 • Supergirl (CW) – sezonul 6, premiera: 30.03;
 • Superstore (NBC) – sezonul 6, premiera: 14.01;
 • The Kominsky Method (Netflix) – sezonul 3, premiera: 28.05.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s