Spin-offul Vikings: Valhalla își anunță distribuția

Noul VIKINGII: VALHALLA începe la începutul secolului al XI-lea și relatează aventurile legendare ale unora dintre cei mai faimoși vikingi care au trăit vreodată – Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada și regele normand Wilhelm Cuceritorul. Aceste personaje își vor croi noi cărări în lupta lor pentru supraviețuire, într-o lume aflată într-o continuă schimbare și evoluție.

VIKINGII: VALHALLA, explorarea explozivă și complet nouă a spectaculoasei saga Vikingii, care se va lansa exclusiv pe Netflix, își anunță distribuția: Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes and Caroline Henderson. Printre alții, revin Pollyanna McIntosh și Asbjørn Krogh Nissen. Mai multe informații despre alți actori și detalii despre personaje sunt disponibile mai jos.

SAM CORLETT în rolul LEIF ERIKSSON: Un groenlandez crescut la periferia lumii cunoscute, Leif provine dintr-o familie strâns legată de vechile credințe păgâne. Un marinar îndrăzneț și dur, Leif este introducerea noastră într-o lume vikingă care se află în pragul unor schimbări violente.

FRIDA GUSTAVSSON în rolul FREYDIS ERIKSDOTTER: Păgână înverșunată, înfocată și încăpățănată, Freydis este o credincioasă loială „vechilor zei”. La fel ca fratele ei, Leif, ajunge la Kattegat ca o străină, dar devine o inspirație pentru cei cu tradiții vechi.

LEO SUTER în rolul HARALD SIGURDSSON: Născut în nobilimea vikingă, Harald este unul dintre ultimii războinici vikingi. Carismatic, ambițios și chipeș, el este capabil să unească atât adepții lui Odin, cât și creștinii.

BRADLEY FREEGARD în rolul KING CANUTE: Regele Danemarcei. Un lider viking înțelept, priceput și nemilos. Își ține prietenii apoape și dușmanii și mai aproape. Ambițiile sale vor modela cursul istoriei în secolul al XI-lea și îl vor transforma într-un personaj definitoriu al epocii vikingilor.

JÓHANNES JÓHANNESSON în rolul OLAF HARALDSON:  Olaf este fratele vitreg al lui Harald. El este un uriaș ambițios; un viking sever și neiertător. Olaf este un creștin care crede în „Vechiul Testament”.

LAURA BERLIN în rolul EMMA OF NORMANDY: Tânără și ambițioasă, Emma a Normandiei face parte din curtea normandă și are sânge de viking. Cu ambiții politice, este una dintre cele mai bogate femei din Europa.

DAVID OAKES în rolul EARL GODWIN: Supraviețuitorul absolut. Consilier șef al regelui Angliei. Născut într-o politică extremistă, căile sale viclene îl duc departe.

CAROLINE HENDERSON în rolul JARL HAAKON: O mare războinică și un lider tolerant, Haakon stăpânește Kattegat cu fermitate. Deși este păgână, ea a reușit să păstreze Kattegat un oraș deschis către toate credințele într-un moment dificil. Va deveni un mentor puternic al lui Freydis, care este atras de înțelepciunea ei.

Alte personaje recurring cu mai multe apariții programate pentru sezonul 1:

POLLYANNA McINTOSH în rolul QUEEN ÆLFGIFU – Calculată și ambițioasă, regina Ælfgifu a Danemarcei are un rol de jucat în luptele politice pentru putere care se desfășoară în Europa de Nord. Își folosește farmecul în timp ce promovează interesele patriei sale merciene și încearcă să se afirme în structura de putere în plină dezvoltare a lui Canute.

ASBJØRN KROGH NISSEN în rolul JARL KÅRE – Jarl Kåre reprezintă o amenințare a vechilor căi păgâne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s