The Essex Serpent, adaptat de Apple TV+

Update, 15.02.2021: Keira Knightley se retrage din proiectul Apple TV+, iar rolul principal în The Essex Serpent va fi preluat de Claire Danes, fiind primul ei rol după opt sezoane de Homeland. Knightley a părăsit serialul din „motive familiale”, în special pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 în Regatul Unit.

Articol inițial, 24.08.2020: Apple TV+ își îmbogățește portofoliul cu o adaptare a romanului lui Sarah Perry, The Essex Serpent.

În spatele viitorului serial va sta Keira Knightley, care va fi producător executiv și va intra și în pielea personajului principal al romanului, Cora Seaborne. Acțiunea acestuia are loc în 1893, urmărind povestea Corei, proaspăt văduvă și ieșită dintr-o căsnicie abuzivă, care se mută din Londra victoriană în pitorescul Colchester, Essex, intrigată fiind de o superstiție locală: legenda spune că o creatură mitologică – Șarpele din Essex – și-a făcut din nou apariția în parohia Aldwinter.

Romanul a câștigat premiul Cartea anului 2017 la British Book Awards. Proiectul a primit deja comanda fermă de serial, fiind produsă de aceeași companie care a stat în spatele The King’s Speech și Top of the Lake, în regia lui Clio Bardard (Dark River, The Selfish Giant).

Cartea este disponibilă și în limba română, sub denumirea de Șarpele din Essex. Știrea a fost publicată în exclusivitate de Deadline.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s