Netflix și Ziua Internațională a Femeilor

Pentru femeile din divertisment, drumul nu a fost întotdeauna ușor, însă nu am fi ajuns niciodată unde ne aflăm astăzi dacă nu ar fi existat alte femei care să dea startul.

Netflix dedică luna martie femeilor care au marcat cele mai fascinante premiere de pe ecran și publică pe canalele de social media locale un video manifest dublat în limba română de prima voce feminină din România asociată cu divertismentul global: Irina Margareta Nistor. – clip video

Despre viziunea Netflix pentru viitoarea generație de femei din divertisment:
Netflix susține vocile feminine și va continua să o facă în viitor, iar pentru Bela Bajaria, Head of Global TV la Netflix, investiția în viitoarea generație din industria de divertisment este o prioritate.

În calitate de femeie de origine indiană care a crescut în SUA, nu am văzut niciodată pe ecran un personaj care să arate ca mine, până când Parminder Nagra s-a alăturat ER în 2003. Însă în momentul în care am început să citesc scenarii în calitate de tânără angajată în televiziune, nu am lăsat precedentul să mă influențeze: în mintea mea, eroina oricărei povești era întotdeauna o fată de culoare, cu speranțe și aspirații, puncte forte și talente, la fel ca toate personajele albe. Ani mai târziu am reușit să transform acest vis în realitate cu Mindy Kaling în The Mindy Project – prin acest proiect, cred că milioane de fete din India au ajuns să vadă pe ecran un personaj care arată ca ele pentru prima oară.

Astăzi, sunt mândră să lucrez într-o companie care a adus multe premiere feminine la viață, atât în fața camerei de filmat, cât și în culise: prima actriță de origine Indigenă Mexicană nominalizată la Premiile Academiei; primul stand-up special cu o femeie coreeană; prima femeie de culoare care să regizeze un film cu supereroi; și prima femeie transgender care să semneze un contract pe termen lung cu un studio. Dar suntem abia la început. Este motivul pentru care sunt mai determinată ca niciodată să mă asigur că următoarea generație de femei din industrie are mai multe oportunități decât cea anterioară.

Experiența m-a învățat că poveștile extraordinare sunt universale: că pot veni de oriunde, pot fi create de oricine și îndrăgite de toată lumea – ceea ce contează este că sunt spuse într-un mod autentic. Acum trebuie să ne asigurăm că vocile ignorate de obicei – în acest caz femeile – primesc aceleași șanse de a fi auzite în industria noastră.

Pentru a descoperi mai multe povești create de, pentru și cu femei, accesați colecția dedicată: netflix.com/ziuainternationalaafemeii

În plus, am pregătit și o listă cu recomandări producții despre femei care au scris istorie. De la prima femeie care a ajuns milionară prin propriile forțe, până la povestea uneia dintre primele femei din India devenită pilot de luptă, sunt multe povești de văzut, învățat și explorat de la aceste femei care au deschis drumuri:

 

Urmărește Netflix:
Facebook: @NetflixRO
Instagram: @NetflixRO
YouTube: @NetflixRO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s