[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 17×11 Sorry Doesn’t Always Make It Right

Da, Meredith se trezește… timp de două minute. Dar măcar nu mai e pe plajă. Nu e, de fapt, nicăieri, fiindcă este mult prea slăbită să stea trează. Și în scurta scenă în care a avut câteva replici, își cere scuze față de Richard, fiindcă l-a pus în situația în care a trebuit să ia decizia de a o conecta la un ventilator. Își rezervă o secundă și pentru a-l informa pe Webber că trebuie să vorbească cu Jo. Crezând că Meredith era inconștientă, Jo a mărtutisit mentorului său planurile de a schimba specialitățile și de a trece în tabăra ob-gyn, motivând că, de când a pleca Karev, casa ei este un loc întunecat, astfel că își dorește ca munca să fie locul ei fericit și crede că această schimbare ar fi de bun augur pentru sănătatea ei mentală. Fără ca Jo să știe, Meredith Grey ascultă. Și asta este tot ce se întâmplă cu Mer săptămâna aceasta. Apoi a adormit din nou. Nimic despre DeLuca. Voi presupune că Meredith îl va vedea pe Derek pentru ultima oară înainte să se trezească, dar dacă s-ar putea accelera întregul proces, ar fi ideal. Hai, Grey’s, este monentul să încheiem subiectul Meredith bolnavă de COVID.

O mare parte din acest episod este dedicată cuplului Amelia & Link, cei doi fiind mai mult consemnați la domiciliu, avându-i în grijă pe copiii lui Mer și pe propriul lor fiu. Am fi crezut că scenele se vor înfierbânta tot mai mult după ce îi vedem pe părinții lui Link, care se oferă să ia copiii într-o excursie de o zi, însă discuțiile dintre cei doi care au urmat după ce au rămas singuri au fost mai degrabă unele legate de viitorul lor împreună, ajungând la un pact: dacă Amelia nu va mai consuma niciun fel de substanțe care i-ar putea face rău, nici Lincoln nu o va mai cere în căsătorie într-un mod complusiv – ceea ce a și făcut, de două ori!, în acest episod. Grey’s demontează din nou mituri ale societății, cum a făcut-o de multe ori anterior, sfidând ceea ce crede lumea că ar fi potrivit sau normal. În discuțiile dintre cei doi, este adus și Owen, Link atenționând-o pe Amelia că nu are constituția mentală a lui Hunt, de a se arunca în mijlocul dramelor – în sfârșit a spus-o cineva! Aș fi crezut că Link își va alege mai bine momentul cererii, dar scenele propriu-zise au adăugat un oarecare farmec relației lor, confirmând încă o dată că, indiferent de haosul din jurul lor, Amelia și Lincoln chiar se potrivesc.

Nu este singurul moment în care Owen este dat drept exemplu negativ în acest episod – și nu pot decât să mă bucur, fiindcă a devenit tot mai antipatic în ultima perioadă. Împreună cu Bailey, cei doi au grijă de un cuplu proasptă căsătorit, implicat într-un accident de mașină, care a avut loc în Station 19 (să numim evenimentul unul de tip crossover este mai mult decât o exagerare, iar Vernoff ar trebui să mai pună pauză acestor idei geniale care nu sunt decât pe placul ei). Ce trebuie să știm despre ei este că, în momentul când echipele de salvare au ajuns la locul accidentului, Karissa a cerut în mod insistent ca ea să fie salvată prima, fiindcă Shayne, proaspătul ei soț, nu are pe nimeni în viață, decât pe ea însăși. Adevărul este că e fix ceea ce își dorești să auzi de la soția ta în astfel de momente. Încă de când ajung la urgența GSMH, Shayne le spune medicilor că nu vrea să aibă de-a face cu Karissa și, oricât de inspirațională se dorește a fi Bailey, considerând că ar fi cazul ca Shayne să își ierte soția, fiindcă au fost lucururi mult mai urâte spuse în ziua căsătoriei – scena este amuzantă, fiindcă Bailey i se adresează direct lui Owen, care a primit un mesaj audio cu partida de sex dintre Teddy și Tom. Shayne se decide, spre surprinderea celor doi și a Karissei, să anuleze căsătoria oricum, fiindcă astfel de evenimente sunt cruciale pentru viitorul unei căsătorii. Ce e drept, cred că Shayne a luat decizia potrivită, considerând că oamenii nu se schimbă – ceea ce ar putea fi totuși în antiteză cu ceea ce s-a întâmplat în 17 sezoane din acest serial, dar vom trece peste acest aspect. Cu toate acestea, este totuși cineva inspirat de cuvintele lui Bailey: Owen se decide să o ierte pe Teddy și să îi asculte povestea, fiind deschis din nou la a fi prieteni. Nici mie nu mi-a venit să cred: Owen este totuși om? Incredibil.

Atunci când vă propuneți să deveniți ceva sau cineva, să vă propuneți să deveniți Jackson Avery. După ce a negociat cu fundația mamei sale să ofere testare gratuită pentru orice doritor în cadrul spitalului, Jackson se oferă să și plătească camere de hotel pentru ca cei cărora le ies pozitive testele să poată sta în carantină. Avery aruncă cu carduri în stânga și-n dreapta, și cum drumul spre infern este pavat cu intenții bune, mama Ortiz îi atrage atenția asupra unui aspect pe care acesta l-a ignorat: dat fiind faptul că Jackson plătește la preț întreg camerele, asociațiile care ar fi putut să obțină un preț mai bun pentru comunitățile defavorizate rămân fără obiectul muncii, fiindcă orice hotel preferă un plătitor mai bun. Avery își repară greșeala și este pornit ăs facă și mai mult bine pentru comunitate, solictiându-i ajutorul chiar lui Ortiz, care are experiență anterioară ca asistent social.

Surprinzător este că pare că nimeni nu știe că Maggie și Winston sunt logodiți. Nu sărbătorește nimeni?

Iar Grey încă doarme.

-B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s