Dark Winds, în lucru la AMC, produs de George R.R. Martin și Robert Redford

AMC a dat undă verde unui proiect inspirat din seria de romane Leaphron & Chee a lui Tony Hillerman, Dark Winds. Producția thriller noir va fi distribuită prin postul AMC și prin platforma AMC+.

Serialul va fi produs, printre alții, de George R.R. Martin (autorul romanelor A Song of Ice and Fire), Robert Redford și Graham Roland (Jack Ryan), iar în rolurile principale au fost deja distribuiți Zahn McClarnon (Westworld) și Kiowa Gordon (Roswell, New Mexico).

Primul sezon Dark Winds va avea șase episoade și va fi produs sub forma unui thriller psihologic ce urmărește aventurile a doi polițiști Navajo, Leaphorn și Chee, în sud-vestul anilor 1970, în timp ce investighează o serie de crime care le pun la încercare propriile credințe spirituale și îi vor determina să facă față traumelor din trecut. Se estimează că primul sezon va avea premiera în 2022.

Proiectul a fost dezvoltat prin intermediul modelului straight-to-series (comandă directă) la AMC, model care implică un writers room. În cazul Dark Winds, „camera” a fost compusă în totalitate de scriitori nativi americani coordonați de Roland, care au lucrat la scenarii timp de câteva luni. De asemenea, și distribuția serialului va fi compusă din nativi americani, în timp ce filmările vor avea loc cu precădere în New Mexico.

The Dark Wind este cartea a cincea din seria de 24 de volume Leaphorn & Chee.

Sursa: Deadline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s