Premierele lunii la TV: septembrie 2021

Iată că în ciuda provocărilor curente, sezonul TV de toamnă a început, televiziunile de peste ocean întrecându-se în premiere și noi proiecte anunțate, încercând cumva să recupereze pentru timpul pierdut din 2020. După cum v-am obișnuit, o parte din aceste titluri sunt disponibile și la noi, pe când altele doar peste ocean. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon:, respectiv premiere de serial. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare, o scurtă descriere pentru titlurile noi.


Premiere sezon nou:
2.09: A.P. Bio – S4  Fallen Leaf on Apple   What We Do in the Shadows – S3
3.09: La Casa de Papel – S5A
5.09: Billions – S5B
7.09: Queen Sugar – S6  Fallen Leaf on Apple   Impeachment: American Crime Story – S3
8.09: Wu-Tang: An American Saga – S2
10.09: Lucifer – S6*
17.09: Sex Education – S3  Fallen Leaf on Apple   The Morning Show – S2
20.09: NCIS – S19  Fallen Leaf on Apple   911 – S5  Fallen Leaf on Apple   The Neighborhood – S4  Fallen Leaf on Apple   Bob Hearts Abishola – S3 
21.09: The Resident – S5  Fallen Leaf on Apple   New Amsterdam – S4  Fallen Leaf on Apple   FBI – S4  Fallen Leaf on Apple   FBI: Most Wanted – S3
22.09: Chicago Fire – S10  Fallen Leaf on Apple   The Goldbergs – S9  Fallen Leaf on Apple   Chicago PD – S9  Fallen Leaf on Apple   Chicago Med – S7  Fallen Leaf on Apple   The Conners – S4  Fallen Leaf on Apple   Dear White People – S4*  Fallen Leaf on Apple   A Million Little Things – S4  Fallen Leaf on Apple   Home Economics – S2
23.09: Law & Order: SVU – S23  Fallen Leaf on Apple   Doom Patrol – S3  Fallen Leaf on Apple   Creepshow – S3  Fallen Leaf on Apple   Law & Order: Organized Crime – S2
24.09: Goliath – S4*
26.09: The Simpsons – S33  Fallen Leaf on Apple   Family Guy – S20  Fallen Leaf on Apple   Bob’s Burgers – S12  Fallen Leaf on Apple   The Rookie – S4  Fallen Leaf on Apple   The Great North – S2
27.09: The Good Doctor – S5
30.09: Grey’s Anatomy – S18  Fallen Leaf on Apple   Station 19 – S5  Fallen Leaf on Apple   Cake – S5  Fallen Leaf on Apple   Big Sky – S2

**Premiile Emmy, a 73-a ediție – 19.09


Premiere seriale noi:
8.09: Doogie Kamealoha, M.D. (Disney+)
9.09: Kin (AMC+)
12.09: American Rust (Showtime)  Fallen Leaf on Apple   Scenes from a Marriage (HBO)
13.09: Y: The Last Man (FX/ Hulu)
16.09: The Harper House (Paramount+)  Fallen Leaf on Apple   The Premise (FX/ Hulu)  Fallen Leaf on Apple   The Lost Symbol (Peacock)
20.09: The Big Leap (Fox)  Fallen Leaf on Apple   NCIS: Hawai’i (CBS)  Fallen Leaf on Apple   Ordinary Joe (NBC)
21.09: Our Kind of People (Fox)  Fallen Leaf on Apple   FBI: International (CBS)
22.09: The Wonder Years (ABC)
24.09: Foundation (Apple TV+)
26.09: BMF (Starz)
28.09: La Brea (NBC)

*ultimele episoade/ sezon final

                              Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple

Doogie Kamealoha, M.D. (Disney+): Un reboot al Doogie Howser M.D., de data aceasta plasat în Hawaii, în prezent, Doogie Kameāloha, M.D. urmărește aventurile personajului din titlu, o fată de culoare (Lee), de 16 ani, jonglând o carieră medicală în devenire și viața ca adolescent. Îndrumând-o pe Lahela (și de asemenea, complicând lucrurile) este familia ei, inclusiv colerica ei mamă irlandeză, care este și supervizorul ei la spital, dar și tatăl ei, un hawaiian getbeget, care luptă să accepte că fiica sa nu mai este copil.

Kin (AMC+): Kin spune povestea unei mici familii din Dublin, Kinsella, prinsă într-un război împotriva unui mare mahăr al drogurlilor, Eamon Cunningham. Copilul lor este ucis, iar familia pornește un conflict al clanurilor cu un cartel internațional – un război greu de câștigat. Precum David și Goliat, familia este depășită numeric, financiar și din punct de vedere al armelor din dotare, iar familia Kinsella se vede nevoită să asiste cum le eșuează afacerile, iar membrii acesteia și asociați de-ai lor încep să devină victime colaterale, însă au un avantaj pe care cartelul nu îl are: legăturile indestructibile de sânge și familie.

American Rust (Showtime): Bazat pe romanul de debut al lui Philipp Meyer, American Rust, drama familială va explora visul american zdruncinat, prin povestea lui Del Harris, un șef de poliție complicat și compromis, într-un oraș al „centurii de rugină” (denumire specifică unei zone din sud-vestul statului Pennsylvania, aflată într-un continuu declin industrial și economic). Când femeia pe care o iubește își vede fiul acuzat de crimă, Harris este forțat să decidă ce este dispus să facă pentru a-l proteja.

Scenes from a Marriage (HBO): Adaptare a unei serii precedente, reexaminează sentimente și principii precum dragoste, ură, dorință, monogamie, căsătorie și divorț prin prisma unui cuplu american contemporan.

Y: The Last Man (FX/Hulu): Bazat pe seria DC Comics cu același nume, de Brian K. Vaughan și Pia Guerra, Y: The Last Man, ne arată o lume post-apocaliptică în care un eveniment cataclismic decimează toți indivizii născuți bărbați cisgender, cu excepția unuia, Yorick Brown, precum și maimuța lui de companie. Serialul îi urmărește pe supraviețuitori în această lume nouă în timp ce se străduiesc să restabilească ceea ce s-a pierdut și să profite de oportunitate pentru a construi ceva mai bun.

The Harper House (Paramount+): Comedia animată o are în prim-plan pe Debbie Harper, o prea încrezătoare șefă a unei gospodării, care se străduiește să-și recâștige un statut superior pentru ea și pentru familia ei neobișnuită, după ce și-a pierdut locul de muncă și s-a mutat din cartierul bogat în zona săracă a unui mic oraș din Arkansas. Pentru a economisi bani, s-au mutat într-o reședință istorică cunoscută sub numele de Casa Harper.

 The Premise (FX/Hulu): Serialul cu episoade de jumătate de oră este descris drept o colecție de povești bazate pe personaje care contestă poveștile de moralitate pe care le împărtășim cu toții, alegând arta în locul argumentului, în timp ce are în vedere cele mai relevante și semnificative probleme ale erei moderne.

The Lost Symbol (Peacock): The Lost Symbol urmărește primele aventuri ale celebrului simbolist de la Harvard, Robert Langdon, care trebuie să rezolve o serie de puzzle-uri mortale pentru a-și salva mentorul răpit și a contracara o conspirație globală. The Lost Symbol este cel de-al treilea roman de Dan Brown cu personajul Langdon, ce urmează cărților Angels & Demons și The Da Vinci Code, iar evenimentele actuale au loc după acțiunea din Cod.

Foundation (Apple TV+): Serialul este saga epică, mult așteptată pe platforma celor de la Apple, bazat pe trilogia lui Isaac Asimov cu același nume. Când revoluționarul Dr. Hari Seldon prezice căderea iminentă a Imperiului, el și o bandă de adepți loiali se aventurează în zonele îndepărtate ale galaxiei pentru a înființa Fundația, în încercarea de a reconstrui și păstra viitorul civilizației. Înfuriați de afirmațiile lui Hari, cleonii care au guvernat imperiul de generații se tem că domnia lor de neegalat se va prăbuși, deoarece sunt forțați să ia în considerare posibilitatea reală de a pierde moștenirea imperială pentru totdeauna.

BMF (Starz): BMF este inspirat de povestea adevărată a doi frați care s-au ridicat de pe străzile degradate din sud-vestul Detroitului la sfârșitul anilor 1980 și au dat naștere uneia dintre cele mai influente familii criminale din această țară. Sub conducerea carismatică a lui Demetrius „Big Meech” Flenory, perspicacitatea lui Terry „Southwest T” Flenory și viziunea parteneriatului fratern dincolo de comerțul cu droguri și lumea hip-hopului, aceștia devin iconici la nivel global. Credința lor de neclintit în loialitatea familiei va fi piatra de temelie a parteneriatului lor și sursa unei eventuale înstrăinări. Serialul abordează teme precum dragostea familială și capitalismul în urmărirea visului american.  Serialul îl are ca producător executiv pe Curtis ”50 Cent” Jackson și scenarist pe Randy Huggins, nativ din Detroit.

The Big Leap (Fox): Scris de Heldens, inspirat de un format reality-show din Marea Britanie, The Big Leap este un serial în ramă care îi duce pe telespectatori într-o călătorie de auto-acceptare, pozitivitate corporală și capacitare la orice vârstă. Este descris ca o poveste modernă despre a doua șansă, îndeplinirea visurilor și recăpătarea încrederii în sine. Showul se învârte în jurul unui grup de personaje diverse, lipsite de noroc, care încearcă să-și schimbe viața participând la un spectacol de dans real care va conduce la o producție live a Lacului lebedelor.

Our Kind of People (Fox): Inspirat de cartea lui Lawrence Otis Graham, Our Kind of People: Inside America’s Black Upper Class, seria scrisă de Gist are loc în lumea aspirațională a Oak Bluffs de pe Martha’s Vineyard, o fortăreață istorică în care bogata și puternică elită de culoare domnește de mai bine de 50 de ani. Our Kind of People o urmărește pe ambițioasa mama singură Angela Vaughn, care își propune să-și revendice numele familiei și să facă un impact cu produsele ei revoluționare de îngrijire a părului, care evidențiază frumusețea naturală și înnăscută a femeilor de culoare, însă aceasta descoperă un secret întunecat din trecutul mamei ei, care îi va întoarce lumea cu susul în jos și va zgudui această comunitate pentru totdeauna.

The Wonder Years (ABC): Noua adaptare urmărește clanul Williams, o familie de culoare, de clasă mijlocie, din Montgomery, AL, în timpul turbulentului sfârșit al anilor 1960. Dean Williams (Elisha „E.J.” Williams) este copilul de 12 ani aflat în centrul poveștii care îi urmărește evoluția, iar Don Cheadle va fi vocea lui Dean adult. Seria va descrie momente reale din istoria epocii, ca asasinarea Dr. Martin Luther King Jr. în 1968. 

                              Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple Fallen Leaf on Apple

One thought on “Premierele lunii la TV: septembrie 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s