Premierele lunii la TV: octombrie 2021

Frigul a venit, ploile sunt și ele prezente din ce mai des în buletinul meteo, iar sezonul TV de toamnă continuă. După cum v-am obișnuit, o parte din aceste titluri sunt disponibile și la noi, pe când altele doar peste ocean, fie că este vorba de TV ori de accesul pe platformele de streaming mai mult sau mai puțin regionale. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon:, respectiv premiere de serial. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare, o scurtă descriere pentru titlurile noi.


Premiere sezon nou:
1.10: Blue Bloods – S12 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 S.W.A.T. – S5 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Magnum P.I. – S4
3.10: Walking Dead: World Beyond – S2
7.10: Bull – S6 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Young Sheldon – S5 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 United States of Al – S2
8.10: Nancy Drew – S3 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Leverage: Redemption – S1B
10.10: NCIS: Los Angeles – S13 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 SEAL Team – S5 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 The Equalizer – S2
11.10: The Baby-Sitter Club – S2
13.10: DC’s Legends of Tomorrow – S7 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 The Sinner – S4 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Batwoman – S3
14.10: Legacies – S4 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 B Positive – S2 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Another Life – S2
15.10: YOU – S3
17.10: Fear the Walking Dead – S7 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Succesion – S3 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Hightown – S2
21.10: The Blacklist – S9
24.10: Insecure – S5*
25.10: All American – S4
28.10: Walker – S2 Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Love Life – S2


Premiere seriale noi:
1.10: Maid (Netflix)
6.10: CSI: Vegas (CBS)
7.10: Ghosts (CBS) Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 One of US is Lying (Peacock)
12.10: Chucky (Syfy)
13.10: Dopesick (Hulu) Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 Just Beyond (Disney+)
14.10: Guilty Party (Paramount+)
15.10: Day of the Dead (Syfy) Jack-O-Lantern on Facebook 13.1 I Know What You Did Last Summer (Amazon)
19.10: Queens (ABC)
21.10: The Girl in the Woods
22.10: Invasion (Apple TV+)
25.10: 4400 (The CW)
29.10: Swagger (Apple TV+)

*ultimele episoade/ sezon final

                              Jack-O-Lantern on Facebook 13.1Jack-O-Lantern on Facebook 13.1Jack-O-Lantern on Facebook 13.1Jack-O-Lantern on Facebook 13.1Jack-O-Lantern on Facebook 13.1

Ghost on Facebook 13.1 Maid (Netflix): Maid este inspirat de cartea lui Stephanie Land, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive, un memoriu ce o pune în prim plan pe Alex, o mamă singură care se îndreaptă către activitățile menajere pentru a nu cădea în sărăcie, evitând pe cât posibil statutul de caz social. În general, povestea este prezentată prin ochii protagonistei, fiind o poveste ce explorează sărăcia în America, cu un puternic accent realist.

Ghost on Facebook 13.1 CSI: Vegas (CBS): CSI: Vegas deschide un nou capitol în Las Vegas, orașul de unde a pornit franiza CSI. O briliantă echipă de specialiști criminologi trebuie acum să facă față unor amenințări pentru care e nevoie de vechi prieteni și de noi tehnici, cu scopul final de a păstra și impune dreptatea în Sin City. Serialul serveștre drept sequel pentru originalul CSI: Crime Scene Investigation, cu reveniri din partea lui William Petersen, Jorja Fox și Wallace Langham, dar și cu nume noi: Paula Newsome, Matt Lauria, Mel Rodriguez și Mandep Dhillon. Paul Guilfoyle revine în rolul lui Jim Brass ca guest star, timp de două episoade.

Ghost on Facebook 13.1 Ghosts (CBS): Scris de Port și Wiseman, bazat pe serialul britanic cu același nume, Ghosts spune povestea unui cuplu tânăr, Samantha și Ryan, ale căror vise devin realiate atunci când moștenesc un vechi conac într-o zonă rurală. Visul se spulberă însă în momentul când aceștia constată că locuința este atât într-o stare deplorabilă, cât și locuită de spiritele foștilor locatari.

Ghost on Facebook 13.1 One of Us is Lying (Peacock): Scris de Erica Saleh și bazat pe romanul lui McManus, One Of Us Is Lying va explora ceea ce se întâmplă atunci când cinci liceeni sunt nevoiți să facă ore suplimentare, dar numai patru din ei supraviețuiesc: toți sunt suspecți și toți au ceva de ascuns.

Ghost on Facebook 13.1 Chucky (Syfy): Serialul pornește de la premisa apariției unei vechi păpuși Chucky, la o vânzare de garaj dintr-un cartier suburban, transformând idilicul oraș american într-un haos generalizat, atunci când o serie de crime sângeroase scot la suprafață ipocrizia și secretele locuitorilor suburbiei. Serialul va readuce în peisaj vechi aliați și inamici ai lui Chucky, ceea ce ar putea demasca adevărurile din spatele crimelor, precum și originile nespuse ale păpușii, un copil aparent obișnuit care devine un monstru notoriu.

Ghost on Facebook 13.1 Dopesick (Hulu): Serialul are la bază bestseller-ul lui Beth Macy, o explorare ambițioasă, izbitoare și captivantă a dependenței americane de opioide. Dopesick va fi ca o călătorie, purtând telespectatorul dintr-o comunitate de minerit din Virginia, pe holurile autorităților anti-drog și în luxuriantul Manhattan, în „casele” companiilor Big Pharma. Serialul va explora familiile afectate de dependența de droguri, portretizând cât mai uman posibil poveștile acestora, intersectându-se unii cu alții și arătând întregii lumi unde se află America acum, punând în lumină și speranța, sub forma eroilor care se luptă cu cea mai mare „epidemie” de droguri din istoria americană.

Ghost on Facebook 13.1 Just Beyond (Disney+): Scris de Grahame-Smith, Just Beyond este o serie antologică de opt episoade, care va explora supranaturalul și elemente dincolo de realitatea noastră de zi cu zi. Fiecare episod va prezenta publicului un nou set de personaje și călătoria lor într-o lume a vrăjitoarelor, extratereștrilor, fantomelor și universurilor paralele.

Ghost on Facebook 13.1 Guilty Party (Paramount+): Serialul este scris de Rebecca Addelman (Dead to Me) și va fi regizat de Trent O’Donnell (No Activity), cu Kate Backinsale în rolul principal, Beth Baker, o jurnalistă care se chinuie din răsputeri să își salveze cariera, agățându-se de povestea unei tinere mame, cu o sentință de închisoare pe viață, din cauza presupusei ucideri a soțului său – o crimă pe care aceasta nu o recunoaște. În încercarea de a dezvălui adevărul, Beth ajunge să fie implicată mai mult decât ar fi crezut inițial, intersectându-se cu traficanții de arme din Colorado, cu cultura „clickbait”, cu ideea de mariaj, dar și trecutul său care încă o bântuie.

Ghost on Facebook 13.1 Day of the Dead (Syfy): Serialul este produs de Abbott Street Films și Cartel Entertainment (Creepshow) și se bazează pe clasicul film horror cu același nume din 1985, semnat de George A. Romero. Producția spune povestea a șase străini, în încercarea de a supraviețui în primele 24 de ore ale unei invazii de morți vii. Serialul este o odă adusă personajelor create de Romero, amintindu-ne că, uneori, ceea ce aduce oamenii împreună este o invazie zombie care amenință umanitatea.

Ghost on Facebook 13.1 I Know What You Did Last Summer (Amazon): O adaptare modernă a filmului horror din 1997, cu scenariul semnat de Sara Goodman, bazat pe romanul lui Lois Duncan din 1973, serialul I Know What You Did Last Summer pornește de la aceeași idee de bază a filmului – într-un oraș plin de secrete, un grup de tineri sunt urmăriți de un criminal misterios, la un an după un accident mortal ce a avut loc în noaptea în care aceștia au terminat liceul.

Ghost on Facebook 13.1 Queens (ABC): În Queens, patru foste prietene, ajunse la vârsta de 40 de ani – Naomi, Jill, Brianna și Valeria – se reunescu pentru o șansă la a-și recăpăta faima și succesul pe care le-au cunoscut atunci când au fost Nasty Bitches – o trupă hip-hop din anii 90 care le-a făcut cunoscute pe scena muzicală.

Ghost on Facebook 13.1 The Girl in the Woods (Peacock): Plasat în nord-vestul SUA, Girl In The Woods spune povestea evadării lui Carrie din cultul misterios ce are ca scop protecția lumii de monștri, prizonieri după o ușă secretă adânc ascunsă în pădure. Serialul de bazează pe scurt-metrajul Crypt TV din 2018, The Door in the Woods, scris și regizat de Joey Greene, precum și pe sequelul din 2020 The Girl in the Woods, scris de David Calbert, Van Nguyen și regizat de Roxine Helberg.

Ghost on Facebook 13.1 Invasion (Apple TV+): Invasion este unul dintre cele mai ambițioase proiecte Apple de până acum, fiind povestea unei invazii extraterestre, spusă din multiple perspective de pe tot globul. Invasion va fi plasat în New York, Manchester, Maroc și Japonia, fiind filmat în aceste locații și relatând cum ar afecta o invazie extraterestră fiecare populație în parte.

Ghost on Facebook 13.1 4400 (The CW): În noua versiune a serialului, 4400 de oameni trecuți cu vederea, subevaluați sau marginalizați sub orice formă dispar fără urmă și, la 100 de ani de la acest eveniment, se întorc pe Pământ, fără să îmbătrânească și fără să își aducă aminte ce s-a întâmplat cu ei. În timp ce autoritățile măsoară dimensiunile amenințării asupra securității naționale și încearcă să păstreze evenimentul secret, cei 4400 trebuie să se acomodeze cu noua realitate, încercând să înțeleagă ce li s-a întâmplat de ce s-au reîntors.

Ghost on Facebook 13.1 Swagger (Apple TV+): Scris și regizat de Bythewood, care are și calitate de  showrunner, Swagger își găsește inspirația din cariera de tânăr baschetbalist a lui Hevin Durant, concentrându-se pe lumea sportului, jucători, familii și antrenori, explorând linia fină dintre vise și ambiție, pe de o parte, și oportunism și corupție, pe de alta. În afara terenului, serialul ne arată cum este să te maturizezi în America.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s