La final de an, o serie de anunțuri și reînnoiri – Bridgerton, Fauda, Bel-Air, Atlanta ș.a.

REVENIRI

Atlanta, S3/ FX – 24 martie 2022

După trei ani de hiatus și incertitudine pentru fanii serialului, iată că Atlanta revine cu sezonul 3 pe 24 martie. Mai mult, ca o răsplată pentru răbdarea acestora, FX recompensează fanii cu o premieră dublă (3×01 și 3×02) dar și cu anunțul că episoadele nou lansate, vor intra a doua zi după difuzarea la TV, online pe Hulu. Sezonul 3 a avut o comandă de 10 episoade, preponderent filmate în Europa. Mai mult, filmările sezonului 4 anterior anunțat s-au desfășurat simultan cu cele al S3 după ce serialul și-a reluat producția în vară, amânată inițial din cauza programului încărcat al lui Donald Glover și apoi din cauza pandemiei de COVID-19.

Descriere S3: Având loc aproape în întregime în Europa, noile episoade îi găsește pe Earn, Alfred, Darius și Van în mijlocul unui turneu european de succes, în timp ce grupul navighează în noile lor împrejurimi ca străini și luptă să se adapteze la succesul mult dorit și visat.


Bridgerton, S2/ Netflix – 25 martie 2022

Cadou de Crăciun, Netflix a comunicat ziua de premieră a celor mai noi episoade Bridgerton. Astfel, pasionații și fanii aventurilor inspirate de seria de volume semnate de Julia Quinn vor trebui să își elibereze programul pe 25 martie, ziua de lansare a sezonului 2. Scenariul noilor episoade are la bază volumul Vicontele care mă iubea – doritorii pot achiziționa volumul tradus în limba română la editura Litera (aici).

Descriere S2: Noile episoade din Bridgerton spun povestea lui Lord Anthony Bridgerton, fratele cel mare și viconte Bridgerton, în timp ce încearcă să își găsească soția potrivită. Condus de datoria de a face cinste numelui său, căutarea lui Anthony pentru o debutantă care să-i îndeplinească standardele aparent imposibil de atins pare nefastă, până când Kate și sora ei mai mică Edwina Sharma sosesc din India. De îndată ce Anthony începe să o curteze pe Edwina, Kate descoperă adevărata natură a intențiilor sale – o poveste de dragoste nu este pe lista lui de priorități – și decide să facă tot ce-i stă în putere pentru a opri uniunea. Dar, făcând acest lucru, discuțiile și tatonările dintre Kate și Anthony nu fac decât să-i apropie, complicând lucrurile de ambele părți. De partea cealaltă, familia Featherington se pregătește să-l întâmpine pe cel mai nou moștenitor al proprietății lor, în timp ce Penelope încearcă să păstreze de cei iubiți și apropiați, cel mai profund secret al său.


Bel-Air, S1/ Peacock – 13 februarie 2022

Reboot al comediei icon Fresh Prince of Bel-Air, noul serial se dorește a fi o versiune mai actuală și puțin mai serioasă (gritty), abordând subiecte sensibile pentru societatea curentă. În ciuda noului format și al episoadelor de 60 minute, Bel-Air încearcă să păstreze câteva dintre aspectele premisei originale: călătoria complicată a lui Will de pe străzile din West Philadelphia la conacele închise din Bel-Air, însă cu o viziune reimaginată și adaptată la contextul socio-economico-politic actual. Mai exact, Bel-Air va intra mai adânc în conflictele inerente, emoțiile și prejudecățile ce nu au putut fi explorate pe deplin în formatul inițial de sitcom de 30 de minute.

T.J. Brady și Rasheed Newson, showrunneri Bel-Air: “At its heart, Bel-Air is a coming-of-age story that celebrates the strength and love of the Black family. We have stayed true to the original premise of the legacy series. However, our new series brings Will and the Banks family into the world as we know it now. It’s been incredible to bring these iconic characters to life when you tap them into the cultural pulse of our time. The series was the fabric of so many of our upbringings, tied to memories and the joy of seeing ourselves represented on TV so it is important to us to pay respect to its legacy.”


Fauda, S4/ Netflix – mijlocul lui 2022

Fără o dată stabilită cu exactitate, cei de la Deadline au comunicat că noile episoade din Fauda și-au reluat filmările și se află în mijlocul procesului de producție, o premieră a sezonului 4 (10 episoade) urmând a fi anunțată pentru a doua parte a anului 2022. Până la noi informații și la ceea ce pare a fi cel mai captivant sezon, cu multiple amenințări și inamici pentru protagoniștii seriei, primim în dar un prim teaser.


REÎNNOIRI

CSI: Vegas – CBS, S2 confirmat

La puțin timp după finalizarea episoadelor anunțate ca parte dintr-o miniserie eveniment, sequel al proceduralului emblematic CSI, cei de la CBS au anunțat reînnoirea proiectului cu noi episoade aferente unui sezon 2. Dacă pentru acest tribut distribuția a fost cea din sezoanele originale, noile episoade vor avea o echipă puțin schimbată, protagonistul William Petersen revenind doar în spatele camerelor de filmare, nu și în fața lor. Actorul a semnat să revină în pielea personajului Gil Grisson doar pentru comanda inițială de zece episoade, nu și pentru o posibilă continuare. De cealaltă parte, contractul Jorjei Fox îi permite să revină în rolul Sarei Sidle dacă își dorește, însă o decizie în acest sens urmează a fi comunicată în perioada următoare.

Descriere CSI: Vegas: Acum sezonul 1, episoadele CSI: Vegas au deschis un nou capitol în Las Vegas – orașul în care a început totul, introducând de această dată o povestire serializată în formatul de procedural al dramei clasice pe care o cunoaștem. Confruntându-se cu o amenințare existențială care ar putea doborî întregul Crime Lab și ar elibera mii de criminali condamnați înapoi pe străzile luminoase din Vegas, o nouă echipă excepțională de anchetatori condusă de Maxine Roby a cerut ajutorul vechilor prieteni, Gil Grissom și Sara Sidle, pentru a investiga un caz centrat în jurul fostului coleg David Hodges. Unindu-și forțele și apelând la cele mai recente tehnici criminalistice, toate acestea deservesc unui scop comun: păstrarea justiției în Sin City.


Why Women Kill – Paramount+, S3 confirmat

De la creatorul cunoscutei dramedii Desperate Housewives, Marc Cherry, cei de la Paramount+ au anunțat reînnoirea cu sezonul 3 pentru Why Women Kill, o serie antologică care explorează cu stil, farmec și umor negru, viețile complicate ale personajelor feminine.

Sezonul 1 a debutat cu o distribuție condusă de Lucy Liu, Ginnifer Goodwin și Kirby Howell-Baptiste, în timp ce sezonul 2 le-a adus în centrul poveștii pe Allison Tolman și Lana Parrilla. Aceste ultimele episoade au spus o poveste plasată în anul 1949, explorând ce înseamnă frumusețea, adevărul ascuns din spatele fațetelor pe care oamenii le prezintă lumii, consecințele de a fi ignorat și trecut cu vederea de către societate, dar și până unde este dispusă o femeie să meargă pentru a se simți acceptată și aparținând unui anumit loc și comunitate. Pentru moment nu există informații despre distribuția sezonului 3 ori plasarea sa temporală.


American Dad! – TBS, S18 & 19 confirmate

Cu aproximativ o lună înainte de premiera noilor episoade (aka 24 ianuarie 2022), TBS a anunțat reînnoirea comediei animate American Dad! cu două noi sezoane, respectiv 18 și 19.

Descriere American Dad!: Animația îl are protagonist pe super-patriotul agent CIA Stan Smith, prezentând aventurile familiei sale neconvenționale din Langley Falls, VA. Stan aplică aceleași măsuri drastice folosite în slujba sa de la CIA și vieții sale de acasă, unde soția lui Stan, Francine, are o loialitate care o face oarbă în fața aroganței lui nerușinate. Fiica lui, o activistă de stânga de neînduplecat, Hayley, nu-l lasă să scape atât de ușor – și știe de fiecare dată  cum îl provoace. Fratele lui Hayley este Steve, un tocilar încrezător și un copil care își petrece timpul jucând jocuri video și visând la sexul opus. Gașca este completată de alți doi membri la fel de neconvenționali: Roger, un extraterestru impertinent și sarcastic, și Klaus, un peștișor auriu ahtiat după atenție și cu creierul unui schior olimpic german.

Surse: 1, 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s