Noi ecranizări și adaptări pentru 2022: Zorro, The Atlas Six și The Christie Affair

Pentru a începe anul optimiști, iată că reușim deja să trecem la rubrica wishlist o serie de titluri pe care să le monitorizăm atent în lunile ce vor avea să vină, mai exact în perioada premergătoare lansării oficiale. Printre proiectele care au făcut subiectul știrilor în aceste ultimele zile ale lui decembrie, amintim câteva mai jos, alături de informațiile cunoscute la acest moment.


Zorro

Disney încearcă să își diversifice puțin portofoliul recent și dincolo de francizele Marvel și Star Wars, mai ales că mare parte dintre proiectele noi pentru televiziune au fost anulate ori puse în stand-by. Unul dintre proiectele ce a căpătat o oarecare tracțiune îl aduce în lumina reflectoarelor pe Wilmer Valderrama în rolul lui Don Diego de la Vega și a alter-ego-ului său mascat, Zorro, într-o nouă versiune a spadasinului justițiar. Pe lângă rolul din fața camerelor de filmare, Valderrama este atașat proiectului și în calitate de producător executiv.

Ayo Davis, președintele Disney Branded Television a declarat că proiectul se dorește o reimaginare a unui clasic „într-o piesă convingătoare de epocă, plasată în Pueblo de Los Angeles, dar povestită într-un stil de telenovelă modern – cu personaje și relații contemporane amplu creionate în raport cu acțiunea, drama, suspansul și umorul legendarului Zorro”. Despre colaborarea cu Valderrama, Davis se declară mulțumit de faptul că acesta „împărtășește angajamentul nostru de a reflecta diversitatea bogată a experienței umane și așteptăm cu nerăbdare să livrăm o poveste distractivă dar și relevantă din punct de vedere cultural, cu personaje definitorii, care se vor conecta cu spectatorii noștri pentru generațiile viitoare”.

Pentru moment nu se cunosc alte informații, iar Valderrama este singurul actor atașat distribuției.


The Atlas Six

După o serie de negocieri aprige alături de alți competitori ai industriei, iată că cei de la Amazon au câștigat drepturile de ecranizare pentru romanul fantasy The Atlas Six. Alături de Tanya Seghatchian și John Woodwars, cei de la Amazon vor dezvolta proiectul în parteneriat cu autoarea romanului, Olivie Blake. După expunerea și vizibilitatea căpătată în social media, primul volum al trilogiei urmează să fie reeditat și publicat cu noi ilustrații în martie 2022, în toamnă urmând să fie lansat pe piața cel de-al doilea roman al seriei. The Atlas Six se alătură astfel portofoliului fantasy al celor de la Amazon, alături de titluri precum The Wheel of Time și Lord of the Rings.

Povestea The Atlas Six începe când șase dintre magicienii talentați sunt selectați pentru a câștiga un loc în Societatea Alexandriană, o societate secretă puternică și cu prestigiu în lume. Cei aleși – doar șase în fiecare deceniu – își vor asigura o viață definită de putere și prestigiu dincolo de visele lor cele mai utopice. Dar cu ce cost? Fiecare dintre cei mai noi șase recruți își are propriile motive pentru a accepta invitația evazivă a Societății, chiar dacă pentru asta înseamnă să se apropie mai mult decât și-ar fi putut imagina de cei mai periculoși dușmani ai lor – sau riscând o trădare de neiertat din partea aliaților lor cei mai de încredere – este însă cert că se vor lupta pentru dreptul de a se alătura rândurilor alexandrienilor.

Pentru moment nu există informații privind comanda de episoade ori distribuția atașată proiectului.


The Christie Affair

Miramax TV a achiziționat drepturile de ecranizare pentru viitorul roman al Ninei de Gramont, The Christie Affair, o reimaginare a dispariției de 11 zile a Agathei Christie. Proiectul va fi dezvoltat și produs ca serie limitată, adaptarea și scenariul urmând să poarte semnătura scriitoarei britanice Juliette Towhidi.

În 1926, când infidelitatea soțului ei devine publică, Agatha Christie dispare timp de 11 zile. Această reimaginare este spusă prin ochii amantei soțului ei, Nan O’Dea, o versiune fictivă a iubitei sale din viața reală, Nancy Neele. Agatha și Nan se transformă din rivale în aliați puțin probabili, în timp ce lumea din jurul lor rămâne acoperită în întuneric și mister, incapabile să înțeleagă complexitatea relației fiecăreia cu trecutul și identitatea sa feminină. Cu povestea plasată preponderent în frumosul și istoricul oraș britanic Harrogate, The Christie Affair este parțial o poveste de dragoste – dar nu cea pe care o putem aștepta, parțial o explorare a legăturilor femeilor implicate în cadrul narativ, și parțial misterul unei crime ce poartă semnătura faimoaselor povestiri ale lui Christie.

Marc Helwig, președinte Worldwide Television, Miramax TV: “Nina de Gramont has written an astonishingly smart, layered and immersive novel, delivering a fascinating glimpse into history, with the astounding and peculiar disappearance of Agatha Christie. (…) This story is reminiscent of one of Christie’s enigmatic works, and we are thrilled to be collaborating with Juliette Towhidi and our partners at The Gotham Group in bringing this truly captivating murder mystery to the screen.”

Pentru moment nu există informații privind distribuția atașată proiectului, numărul de episoade comandate ori o dată preliminară pentru lansarea miniseriei.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s