TvAddicted Blog: Top 10 cele mai bune seriale din 2021

Iată că am ajuns și la finalul acestui sequel terifiant numit 2021, un an care la fel ca și cel trecut a adus cu sine numeroase provocări, momente dificile și incertitudine pe toate planurile. După ce zile trecute ne-am spus ofurile în topul tradițional Festivus (Happy Festivus!), am prezentat preferințele criticilor de peste ocean (Cele mai bune seriale!), ba mai mult am făcut și un scurt clasament al mult mediatizatelor titluri Marvel by Disney+, iată că a venit momentul sa ne prezentăm și noi preferințele pentru anul ce stă să se încheie. Pentru cei care ați bifat deja fiecare titlu din această listă, avem în dar pentru voi materialul cu premierele anunțate pentru luna ianuarie, dar și o serie de proiecte interesante deja în lucru peste ocean.


  1. Succession – cât de mult am aștetpat acest sezon! M-a convins încă o dată că este genul de serial de la care nu știi la ce să te aștepți, iar această incertitudine este dată de personajele extrem de bine scrise și puse pe ecran. Familia Roy este un adevărat clan alunecos, fiecare membru cu propriile sale reguli după care joacă, iar ceea ce rezultă din această urzeală a puterii produce un adevărat spectacol.

  2. For All Mankind – nu mă așteptam ca sezonul al doilea să fie chiar și mai bun decât primul, însă iată că m-a surprins plăcut. Am devenit un fan al genului (istorie alternativă), iar perioada este atât de bine redată – atât în materie de ceea ce ar fi putut să se întâmple, cât și în ceea ce privește costumele, decorurile și personajele – încât ai zice că evenimentele chiar au avut loc. Serialul este impecabil realizat, de la scenariu și regie, la replici și efecte speciale.

  3. Scenes from a Marriage – este lent, dar plăcut, ridicat la cote excepționale de prestația celor doi. Isac și Chastain fac din această miniserie o radiografie profundă a unei relații, sunt foarte convingători și fac loc pentru ore bune de discuții vis-a-vis de suișurile și coborâșurile căsniciei personajelor pe care le interpretează.

  4. WandaVision – a fost nevoie de o a doua șansă ca să pot să îl vizionez, dar mă bucur că am avut ambiția de a-l vedea până la capăt. A fost absolut genial – trimterile la sitcomurile specifice fiecărui deceniu de televiziune, legăturile cu Marvel Cinematic Universe, personajele principale și secundare, precum și ideea propriu-zisă – toate s-au combinat perfect și a fost un început bun pentru serialele din Phase 4.

  5. Mare of Easttown – Kate Winslet este magistrală într-o miniserie care nu este menită neapărat să te țină în suspans, dar te face să apreciezi modul excepțional cum este pusă în scenă. Jean Smart și Evan Peters au avut roluri foarte bune, iar acțiunea, deși nu a adus nimic nou genului în sine, a fost foarte bine scrisă.

  6. The White Lotus – nu aș putea să încadrez acest serial într-un gen anume. Să fie o tragicomedie? O antologie dramatică? Un serial polițist? Este, de fapt, toate acestea combinate, plusate de o distribuție excelentă și de o poveste pe cât de ciudată, pe atât de realistă.

  7. Only Murders in the Building – trio-ul principal face din acest serial o comedie absolut fascinantă, mai ales prin stilul în care este regizat și filmat, precum și prin chimia dintre cei trei – o combinație aparte de actori, dar care se potrivesc perfect.

  8. What If…? – impecabilă realizat din punct de vedere tehnic, animația completează Universul Marvel, explorând și mai mult ideea de multi-vers, cu implicații pentru ceea ce va fi viitorul MCU. Poveștile sunt distractive, imaginile și mișcarea propriu-zisă sunt superbe, iar faptul că auzim voci cunoscute nu poate să fie decât un plus.

  9. What We Do in the Shadows – o dubioșenie de serial, dar foarte distractiv și amuzant, datorită personajelor… unice. Nu este chiar genul de comedie lejeră, dar comicul de situație și poveștile care mai de care mai… aparte prin care trec personajele fac din acest serial o plăcere vinovată.

  10. Foundation – poate că nu respectă întocmai cărțile, însă trebuie să apreciez efectele speciale extraordinare pe care le vedem în adaptarea Apple TV+. Povestea devine complicată pe parcurs, însă nu cade în absurd și a reușit să mă facă să aștept cu nerăbdare noile episoade.

by Bogdan/ bgdi

One thought on “TvAddicted Blog: Top 10 cele mai bune seriale din 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s