Planeta celor singuri sau cum arată dragostea în secolul XXI. Sau cum arată ea în pandemie? Sau… pe rit nou? Indiferent ce am alege, este clar că dragostea nu mai este cea pe care o cunosc bunicii noștri. Sau poate că dragostea în esență a rămas la fel și doar drumul către ea s-a schimbat,continuă să se schimbe cu fiecare zi, inovație și provocare pe care le întâlnim în acest parcurs. Că e mai bine, că e mai rău, depinde pe cine întrebăm sau și mai important, ce ne dorim.
Focus Sat TV continuă și în acest an seria de titluri exclusive europene, iar în luna iubirii – indiferent că sărbătorim noi Dragobetele ori Valentine’s Day, ni se oferă premiera seriei Planeta celor singuri. Opt povestiri, un titlu antologic ce reunește sub egida sa opt episoade cu opt povestiri și opt distribuții diferite. Povestiri diferite însă toate cu același nucleu urmărit și poate chiar râvnit de mulți – dragostea. Și poate pe lângă acest subiect sensibil, chiar și cu aceleași întrebări pe care mi le-am pus și eu după vizionarea fiecărui episod, iar uneori chiar în timpul său – Cum aș reacționa? Cum aș proceda? Aș face ceva diferit? Aș zice ceva altfel? Nu aș face nimic, ci doar aș continua să merg mai departe? Și uita așa lista poate continua pentru fiecare episod și pentru fiecare personaj protagonist în a sa poveste.
Subiectele abordate în cele opt episoade nu sunt străine de experiențele de zi cu zi, indiferent cât ni s-ar părea la prima vedere că sunt ele la distanță de ani lumină de viețile noastre. Că unele sunt puse într-un context puțin mai comic ori mai exagerat, trebuie să ținem cont că fiecare episod are o durată, și anume limita clasică de 45 minute. Pe lângă aceste povești a căror singură constantă rămâne aplicația online de dating Planeta celor singuri, un nume interesant și cu potențial de a atrage din ce în ce mai mulți cetățeni, întâlnim motivația fiecărui personaj și a ceea ce stă în spatele profilului creat, motivații din cele mai diverse, la fel ca și personajele noastre – indiferent de vârstă, educație ori clasă socială, așa avem și dorința de o escapadă, de a întâlni sufletul pereche, dorința de socializare ori noutatea care vine la pachet cu această platformă.
Ceea ce face interesantă fiecare povestire este tocmai ce numim spoilere astfel că, înainte să zic prea mult ori mai multe decât trebuie, riscând astfel să dezvălui acel moment wow, element cheie ori surprinzător, Planeta celor singuri. Opt povestiri ne oferă situații interesante în care ne putem regăsi pe noi ori pe cineva apropiat, alături de charisma personajelor și turnura pe care o iau evenimentele de fiecare dată în poveste – episoadele încep simplu, cu un eveniment mai fericit sau nu, însă până la finalul vizionării protagoniștii vor trece printr-un roller coaster emoțional, toate acestea mergând savurate alături de un pahar de vin și uite cum astfel avem rețeta pentru o seară de luni reușită.
Lansat în 2021 și filmat în Varșovia, Viena, Praga și Amsterdam, Planeta singli. Osiem historii se înscrie astfel în portofoliul Focus Sat TV alături de alte titluri europene cu care am făcut cunoștință pe parcursul anului trecut: Paris Police 1900, Nox, Moscow Noir, Pro și Contra ș.a.
Focus Sat TV este disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat, fiind inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Iubitorii de seriale europene de calitate care nu sunt clienți Focus Sat, pot accesa gratuit timp de 7 zile aplicația Focus Sat. Titlurile disponibile în biblioteca VOD sunt producții de succes Canal+ precum „Pro și contra” (2 sezoane), „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane).
———