Premierele lunii la TV: martie 2022

Iată că afară a venit primăvara. Teoretic, la fel cum am avut și o iarnă de poveste cu suficiente zăpadă pentru jocurile copilăriei. În fapt, am avut o iarnă frumoasă și însorită, cum poate ar fi trebuit să fie acest debut de primăvară. Peste ocean și nu doar acolo, sezonul proiectelor pentru televiziune continuă în ciuda pauzelor de producție și a diferitelor provocări de pe platourile de filmare. După cum v-am obișnuit lună de lună, o parte din aceste titluri nou lansate sunt sau urmează să fie disponibile și la noi, pe când altele doar peste ocean. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon:, respectiv premiere de serial. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare, o scurtă descriere pentru titlurile noi.


Premiere sezon nou:
3.03: Star Trek: Picard – S2 Four Leaf Clover on WhatsApp Dicktown – S2
4.03: Central Park – S3
6.03: When Calls the Heart – S9 Four Leaf Clover on WhatsApp Outlander – S6
9.03: Good Trouble – S4 Four Leaf Clover on WhatsApp Kung Fu – S2
11.03: Raven’s Home – S5 Four Leaf Clover on WhatsApp Charmed – S4 Four Leaf Clover on WhatsApp Upload – S2
15.03: Young Rock – S2 Four Leaf Clover on WhatsApp Mr. Mayor – S2
24.03: Atlanta – S3 
25.02: Bridgerton – S2


**Premiile Critics Choice Awards, a 27-a ediție – 13.03

**Premiile Oscar, a 94-a ediție – 27.03


Premiere seriale noi:
3.03: The Dropout (Hulu) Four Leaf Clover on WhatsApp Joe vs. Carole (Peacock) Four Leaf Clover on WhatsApp Our Flag Means Death (HBO Max)
4.03: The Boys: Diabolical Four Leaf Clover on WhatsApp Pieces of Her (Netflix)
6.03: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (HBO) Four Leaf Clover on WhatsApp Shining Vale (Starz)
8.03: The Thing About Pam (NBC)
10.03: Bust Down (Peacock)
11.03: The Last Days of Ptolemy Gray (Apple TV+)
17.03: Minx (HBO Max) Four Leaf Clover on WhatsApp DMZ (HBO Max) Four Leaf Clover on WhatsApp Welcome to Flatch (Fox)
18.03: Life & Beth (Hulu) Four Leaf Clover on WhatsApp WeCrashed (Apple TV+)
24.03: Halo (Paramount+)
25.03: Pachinko (Apple TV+)
29.03: The Girl From Plainville (Hulu)
30.03: Moon Knight (Disney+)
31.03: Julia (HBO Max) Four Leaf Clover on WhatsApp How We Roll (CBS)

*ultimele episoade/ sezon final

                                 Four Leaf Clover on WhatsApp Four Leaf Clover on WhatsApp Four Leaf Clover on WhatsApp Four Leaf Clover on WhatsApp Four Leaf Clover on WhatsApp

Four Leaf Clover on WhatsApp The Dropout (Hulu): Un serial original Hulu bazat pe podcastul cu același nume al Rebeccăi Jarvis în colaborare cu ABC Audio, acesta spune povestea suișurilor și coborâșurilor lui Elizabeth Holmes și a companiei sale, Theranos, care a susținut în mod eronat că a creat o tehnologie revoluționară de testare a sângelui. Holmes este un personaj enigmatic: a renunțat la Stanford (în engleză, termenul pentru o persoană care renunță la studii este dropout – n.tr.) și a fondat un start-up de analize medicale, fiind numită un Steve Jobs al viitoare generații de tehnologie medicală. Valorând cândva miliarde de dolari, mitul a fost demontat atunci când s-a dovedit că nimic din tehnologia imaginată de Holmes nu funcționa, punând viețile a mii de oameni în pericol. Povestea lui Holmes și a companiei Theranos va relata cum ambiția și celebritatea pot duce pe drumuri greșinte – cum a reușit cea mai tânără femeie milionar să piardă totul într-o clipă?

Four Leaf Clover on WhatsApp Joe vs. Carole (Peacock): Joe vs Carole— bazat pe podcastul Wondery Joe Exotic: Tiger King, găzduit și realizat de Robert Moor — se concentrează pe Carole, pasionată de feline mari, care află că al său coleg iubitor de animale exotice Joe își crește și își folosește felinele mari pentru profit. Aceasta își propune să îi închidă afacerea, incitând o rivalitate tot mai asiduă. Dar Carole are ea însăși un trecut discutabil, iar când ghearele ies, Joe nu se va opri la nimic pentru a dezvălui ceea ce el vede ca fiind ipocrizia ei, iar ezultatele se dovedesc periculoase. Baskin și Schreibvogel sunt oamenii reali, care au fost prezentați în documentarul Netflix Tiger King: Murder, Mayhem, and Madness, lansat în 2020. Schreibvogel se află în prezent în închisoare și ispășește 21 de ani pentru rolul său în complotul de crimă împotriva lui Baskin, precum și pentru crimele împotriva animalelor exotice pe care le-a abuzat când deținea grădina sa zoologică din Wynnewood, Oklahoma.

Four Leaf Clover on WhatsApp Our Flag Means Death (HBO Max): Our Flag Means Death are ca sursă de inspirație aventurile lui Stede Bonnet, un aristocrat răsfățat care și-a abandonat viața privilegiată pentru a deveni pirat. O comedie în stil mockumentary (documentar fals), care se concentrează pe adaptarea lui Stede Bonnet la viața de pirat și eforturile sale de a menține un echipaj strâns și fericit, Our Flag Means Death prezintă o altă viziune asupra pirateriei.

Four Leaf Clover on WhatsApp The Boys Presents: Diabolical (Prime Video): The Boys Presents: Diabolical este compus din opt episoade cu durate între 12 și 14 minute, fiecare cu propriul stil de animație, reprezentând povești nespuse din unviersul The Boys.

Four Leaf Clover on WhatsApp Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (HBO): Proiectul se bazează pe cartea lui Jeff Pearlman, Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s. Serialul prezintă viața profesională și personală a echipei Lakers din anii 1980, una dintre cele mai venerate și dominante dinastii sportive – o echipă care și-a definit măreția atât pe teren, cât și în afara ei.

Four Leaf Clover on WhatsApp Shining Vale (Starz): Serialul spune povestea unei familii disfuncționale care se mută într-o casă în care au avut loc atrocități teribile. Nimeni nu pare să observe că ceva este în neregulă, cu excepția Patriciei „Pat” Phelps (Cox), care este convinsă că este fie deprimată, fie posedată – dovedindu-se că simptomele sunt exact aceleași.

Four Leaf Clover on WhatsApp The Thing About Pam (NBC): Serialul spune povestea asasinării angajatului State Farm, Betsy Faria, din 2011, care a dus la condamnarea soțului ei Russ, deși acesta a insistat că nu a ucis-o și a fost ulterior exonerat. Această crimă brutală a declanșat un lanț de evenimente care ar expune o schemă diabolică care o implică profund pe Pam Hupp. Uciderea lui Faria a fost examinată anterior în mai multe episoade ale Dateline NBC, devenind unul dintre cele mai populare subiecte explorate vreodată în franciza de succes a postului NBC. De asemenea, a devenit subiectul popularului podcast din 2019, The Thing About Pam, care rămâne unul dintre cele mai descărcate podcasturi de pe Apple Podcasts.

Four Leaf Clover on WhatsApp Bust Down (Peacock): O comedie despre clasă, capitalism și dorința unui om de a trăi visul american. Și despre vânarea unor șerpi foarte mari.

Four Leaf Clover on WhatsApp The Last Days of Ptolemy Gray (Apple TV+): Drama compusă din șase episoade este bazată pe romanul lui Walter Mosley. Ptolemy Gray este un om bolnav, uitat de familia lui, de prietenii lui și chiar de el însuși. Rămas dintr-o dată fără îngrijitorul său de încredere și pe punctul de a se cufunda și mai adânc într-o demență singuratică, Ptolemy este repartizat în grija adolescentului orfan Robyn. Când află despre un tratament care poate restabili amintirile afectate de demență ale lui Ptolemy, începe o călătorie către adevăruri șocante despre trecut, prezent și viitor.

Four Leaf Clover on WhatsApp Minx (HBO Max): Scrisă de Ellen Rapoport și plasată în Los Angeles-ul anilor 1970, Minx se concentrează pe Joyce, o tânără feministă care își unește forțele cu un editor fără prea mari așteptări financiare pentru a crea prima revistă erotică pentru femei.

Four Leaf Clover on WhatsApp Welcome to Flatch (Fox): Bazat pe serialul mockumentary britanic This Country, producția urmărește o echipă de producători de documentare care își propune să exploreze viețile locuitorilor din micul oraș american Flatch. Acesta îi urmărește pe verișorii și cei mai buni prieteni Kelly Mallet și Lloyd „Shrub” Mallett, care au lăsat echipa de filmare să intervină în viața lor și în evenimentele locale. Proiectul se bazează pe serialul BBC Three, care a rulat pe postul pentru tineret a radiodifuzorului public britanic timp de trei sezoane între 2017 și 2020, câștingând BAFTA.

Four Leaf Clover on WhatsApp DMZ (HBO Max): DMZ are loc într-un viitor apropiat, când America este implicată într-un război civil, iar Manhattan-ul se transformă într-o zonă demilitarizată (DMZ), distrusă și izolată de restul lumii. Serialul este o cronică a călătoriei îngrozitoare a medicului neînfricat și feroce Alma Ortega, în care pornește pentru a-l găsi pe fiul pe care l-a pierdut în evacuarea orașului New York la începutul conflictului. Parco Delgado, liderul popular și mortal al uneia dintre cele mai puternice bande din DMZ, vrea să conducă această lume nouă și nu se va opri la nimic pentru a se asigura de acest rezultat. Drama va examina diviziunea politică și culturală puternică din societatea americană, unde Alma trebuie să se lupte cu bandele, milițiile, demagogii și stăpânii războiului care controlează acest pământ fără de lege al nimănui. Făcând acest lucru, ea devine sursa improbabilă a ceea ce toată lumea de acolo și-a pierdut: speranța. Seria limitată este compisă din patru părți și se bazează pe seria de benzi desenate lansată de marca Vertigo de la DC Entertainment în 2005, rulând până în 2012 pentru un total de 72 de numere.

Four Leaf Clover on WhatsApp Life & Beth (Hulu): Life & Beth spune povestea lui Beth, a cărei viață arată destul de grozav pe hârtie, impresionant pentru toți cei cu care a crescut. Aceasta își câștigă existența ca distribuitor de vinuri și are o relație de lungă durată cu un bărbat atractiv și de succes și locuiește în Manhattan. Dar când un incident o forțează să se implice în trecutul ei, viața ei se schimbă pentru totdeauna. Prin flashback-uri către perioada adolescentă, Beth începe să învețe cum a devenit cine este și cine vrea să devină, asistând astfel la călătoria ei pentru a-și construi o viață mai bună, mai îndrăzneață și mai autentică.

Four Leaf Clover on WhatsApp Halo (Paramount+): Drama SF Halo spune povestea unui conflict epic din secolul al 26-lea între umanitate și o amenințare extraterestră cunoscută sub numele de Covenant, în timp ce împletește povești personale presărate cu acțiune, aventură și o viziune bogată asupra viitorului imaginar.

Four Leaf Clover on WhatsApp The Girl From Plainville (Hulu): Cu scenariu semnat de Hannah și Macmanus, The Girl From Plainville este inspirat din povestea adevărată a controversatului caz de „sinucidere” al lui Michelle Carter. Bazat pe articolul cu același nume din Esquire al lui Jesse Barron, seria limitată va explora relația lui Carter cu Conrad Roy III și evenimentele care au dus la moartea lui și, mai târziu, condamnarea ei controversată pentru omor involuntar.

Four Leaf Clover on WhatsApp Moon Knight (Disney+): Serialul îl urmărește pe Steven Grant, un blând angajat al unui magazin de cadouri, care este afectat de stări și amintiri dintr-o altă viață. Steven descoperă că are o tulburare de identitate disociativă și își împarte corpul cu mercenarul Marc Spector. Pe măsură ce dușmanii lui Steven/ Marc converg spre aceștia, cei doi trebuie să-și navigheze identitățile complexe în timp ce sunt aruncați într-un mister mortal care îi implică pe puternicii zei ai Egiptului.

Four Leaf Clover on WhatsApp Julia (HBO Max): Julia este inspirat din viața extraordinară a Juliei Child și din seria sa de televiziune The French Chef, pionierul popularului gen de show-uri culinare. Prin Julia și spiritul ei singular, serialul explorează o perioadă în evoluție din istoria Americii: apariția televiziunii publice ca o nouă instituție socială, feminismul și mișcarea feministă, natura celebrităților și dezvoltarea culturală a Americii. În esență, serialul este portretul unei căsnicii cu o complicată dinamică a puterii în plină evoluție.

Four Leaf Clover on WhatsApp Pachinko (Apple TV+): Pachinko este un serial-dramă care prezintă speranțele și visele a patru generații ale unei familii de imigranți coreeni. Epopee în anvergură, cu un ton intim, povestea începe cu o iubire interzisă și se transformă într-o saga cuprinzătoare care călătorește între Coreea, Japonia și America pentru a spune povestea de neuitat a războiului și păcii, dragostei și pierderii, triumfului și socotelii. Serialul va fi în trei limbi: coreeană, japoneză și engleză.

Four Leaf Clover on WhatsApp How We Roll (CBS): Bazat pe viața bowler-ului profesionist Tom Smallwood, serialul îl portretizează pe acesta ca un soț și tată stoic din Midwest, care este concediat de la o linie de asamblare a mașinilor și ia decizia extraordinară de a-și întreține familia urmându-și visul de a deveni bowler profesionist. Ca jucător priceput, Tom știe că la bowling ai două șanse; indiferent de ceea ce faci cu prima bilă, primești o alta pentru a o face cum trebuie. Ținând cont de asta, își începe noua carieră cu acordul soției sale, Jen, și sprijinul neclintit al lui Archie, mentorul său și mândru proprietar al Archie’s Lanes: Home of the Curly Fry. Rămâne de văzut dacă Tom va face strike pe circuitul bowler-urilor profesioniști, dar cum popicele sunt pe poziții, are șansa celei de-a doua lovituri.

2 thoughts on “Premierele lunii la TV: martie 2022

  1. Un serial pe care-l recomand celor care iubesc genul western – That Dirty Black Bag – lansat pe 10 martie pe AMC+

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s