[Colțul de film] Dirijorul Tăcerilor – Trei generații. O casă. Noi reguli

Dirijorul Tăcerilor, un film de Ovidiu Georgescu, spune povestea mai multor generații care trăiesc într-o casă ridicată în 1925, dar care urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. 

O poveste captivantă cu nume sonore ale cinematografiei românești, Dirijorul Tăcerilor este distribuit în România de Vertical Entertainment și va rula din 2 septembrie 2022 în toate cinematografele din țară.


Dirijorul Tăcerilor prezintă o poveste inspirată din fapte reale, ale cărei începuturi se regăsesc în perioada interbelică și continuă până în zilele noastre. Este povestea a trei generații care trebuie să lupte pentru a-și salva căminul. Casa în care locuiesc urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. Locatarii acestui imobil sunt victimele unui șir de abuzuri, ce duc la abandonuri, trădări și destine destrămate într-o Românie confuză și tensionată.


Producția, o dramă psihologică cu accente de realism magic, îi are în distribuție pe Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Ovidiu Ghiniță, Cristina Deleanu, Ioana Mărcoiu, Victor Țăpeanu, Adrian Titieni, András Demeter, Dragoș Stemate, Andrei Aradits, Maia Morgenstern și Costina Cheyrouze. Din echipa de producție a filmului mai fac parte: Petru Mărgineanu – muzică, Silviu Stavilă – imagine, Theodora Penciu – montaj, Ioan Iacoban – sunet, Mihai Dorobanțu și Ștefan Caragiu – scenografie, avându-i pe Raymond Manu și Ovidiu Georgescu ca producători. 

Produs de Stage Expert, în coproducție cu Abis Studio, Asociația Culturală Promissum, BBS cu spirijinul Centrului Național al Cinematografiei, filmul Dirijorul Tăcerilor, în regia lui Ovidiu Georgescu este realizat după un scenariu de Ovidiu Georgescu și Theo Herghelegiu.

Filmul face parte din selecția oficială a Brno Film Festival 2022/2023. De asemenea, pentru acest lungmetraj Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022.

Dirijorul Tăcerilor este distribuit de Vertical Entertainment și va rula în toate cinematografele din  România începând din 2 septembrie 2022.

———

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s