[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 19×03 ‘Let’s Talk About Sex’

N-a durat mult (doar 3 episoade, se pare) și între noii rezidenți deja se înfiripă relații mai mult sau mai puțin oficiale, cu sau fără beneficii, respectiv cu sau fără secrete păstrate reciproc.

Ați ghicit – așa cum îi spune și titlul – este genul acela de episod mai… hormonal. Nici în sezonul 19 Grey’s nu vrea să piardă legătura cu realitatea, motiv pentru care se folosește de contextul actual, respectiv limitarea drepturilor de a întrerupe o sarcină pe teritoriul anumitor state, pentru a readuce în discuție un subiect considerat tabu, dar care nu ar mai trebui să poarte această etichetă, cel puțin nu în anul în care ne aflăm: educația sexuală. Cea responsabilă de activitățile spitalului în acest sens este Bailey, foarte activă în zona de voluntariat pe perioada cât se află în concediu prelungit. În acest sens, o aduce din nou în Seattle pe cine altcineva decât un expert în alte sexualității – Addison Montgomery, această somitate a obstetricii și ginecologiei. Pe fosta soție a lui Derek am mai văzut-o recent, însă de data aceasta nu va conduce vreo intervenție nemaiîntâlnită, ci va coordona o serie de clipuri interactive pe care noii rezidenți să le înregistreze, cu scopul de a aduce educația sexuală mai aproape de tineri.

Evident, învățăceii sunt absolut consernați că rezidențiatul chirurgical implică și astfel de activități, dar părerea (și entuziasmul) li se schimbă atunci când o zăresc pe Addison în sală. Lucrurile se complică și devin înapoi plictisitoare atunci când se văd nevoiți să explice noțiunile cu pricina în fața a zeci de tineri, colegi de școală cu fiul Mirandei. Interesul acestora este undeva aproape de zero, până când una dintre tinerele din public și-a dat seama că ar putea fi însărcinată, ceea ce a necesitat intervenția lui Addison și Schmitt, oferindu-i posibilitatea acesteia de a renunța la sarcină, ceea ce tânăra și acceptă.

Cazurile din audiența deloc dornică de a afla noțiuni de educație sexuală nu se opresc: o altă tânără ajunge internată după ce i se descoperă o torsiune ovariană pe care Bailey, Jo și Addison o operează de urgență, cu succes. Revedem cu această ocazie și partea mai umană a lui Montgomery, care a pornit o adevărată luptă împotriva unui sistem care a uitat să fie uman și, mai ales, pentru oameni, coprul uman devenind o adevărată zonă de război, așa cum bine a descris situația Jo la începutul acestui sezon. Mi-ar plăcea să ne folosim de acest context cât mai mult în episoadele următoare, fiindcă Addison este mai mult decât o prezență plăcută și ar fi o ocazie ideală să vedem mai mult screen time cu ea. Totodată, este de remarcat și interacțiunea extrem de stânjenitoare între aceasta și Lucas, nepotul său, moment remarcat instantaneu de către Simone, care și-a dat seama că legăturile lui Lucas cu clanul Shepherd nu sunt tocmai întâmplătoare, ceea ce a determinat-o să caute mai multe despre colegul său, descoperind legătura de rudenie dintre el și doamnele care îi sunt mătuși.

Inspirată de lupta anti-sistem pe care a pornit-o Addie, Bailey decide că ar fi timpul să se întoarcă la spital, dar nu ca șefă peste chirurgie (pare că îi va ceda locul lui Meredith cu titlu permanent), ci parțial în calitate de chirurg general, așa cum a fost și până acum, iar cu cealaltă jumătate din timp își propune să redeschidă clinica spitalului, reorganizând-o în aria medicinei de reproducere.

După atacul de panică de la școală, Zola este învoită de Mer și încredințată lui Nick pentru o zi, acesta din urmă descoperind, alături de Kai – în vizită din Minnesota – și Maggie că fiica lui Mer are o abilitate înnăscută de a rezolva în timp record o serie de teste cognitive destul de dificile pentru nivelul vârstei sale. Deși inițial consternată că Zolei i s-au aplicat teste fără acordul său, Meredith își dă seama că semnele de intelect superior pot fi o cauză pentru care Zola are atacurile de panică la școală, poveste a cărei continuitate va fi dezvoltată în episoadele următoare…

… căci cum se putea încheia altfel un episod intitulat “Let’s Talk About Sex” decât cu o serie de orgasme, unele așteptate, altele nu. Adică ne-am fi așteptat de la Kai și Amelia, sau de la Owen și Teddy, dar nu neapărat de la Jules și Kwan ori de la… Jo, care pare că îi face mai mult decât bine masajul la picioare realizat de Link…

-B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s