[CRONICĂ] The Santa Clauses – 1×01 ‘Chapter One: Good To Ho’ & 1×02 ‘Chapter Two: The Secessus Clause’

La 28 de ani de când Scott Calvin a îmbrăcat hainele lui Moș Crăciun și la 16 ani de la ultima noastră întâlnire cu Charlie, Carol și gașca de la Polul Nord, Tim Allen revine în rolul lui Moș Crăciun și transformă noul proiect Disney+ într-o afacere de familie. Și nu, nu mă refer la promisiunea lui Charlie de la finalul primului film, ci la Elizabeth Allen-Dick, fiica lui Tom și cea care o portretizează în noua miniserie pe Sandra, fiica cea mică a Moșului. Alături de Elizabeth Mitchell și Eric Lloyd, dar și cu o serie de mențiuni ce urmează a se materializa pe parcursul seriei (Bernard!), Scott Calvin ne reintroduce în universul lui Moș Crăciun.

TSC_1x01 1x02_1
Photo credit: Disney/James Clark

Scott Calvin: Body of a MMA fighter, not a M&M eater!

Viața pare să fi fost una de poveste în toți acești ani, însă dincolo de cidrul interminabil, biscuiții și ciocolata caldă, fiecare dintre cei care i-au fost alături lui Scott în această aventură, s-a văzut pus în fața unor sacrificii personale și a posibilității de a se gândi cum ar fi fost dacă…? Dincolo de toate acestea, nici Moș Crăciun nu a rămas neatins de realitatea tot mai apăsătoare, de schimbările și nevoia de a se face totul politically correct (misunderstood!), pe scurt… magia Crăciunului. Așa cum era de așteptat, valorile Crăciunului au fost treptat asimilate de consumerismul capitalist, pragmatismul și cinismul punând stăpânire pe inocența copiilor care cu timpul s-a disipat. Și totuși, ce se întâmplă cu adevărat cu o lume creată pe magia și încrederea în acest simbol al Crăciunului?

Încă din primele materiale promoționale s-a pus în discuție ideea pensionării, Scott ajuns în pragul celor 65 de ani ai săi, însă dincolo de asta, eliberat de slujba sa cu normă întreagă, ce îi așteaptă pe cei din familia Calvin? Carol are propriul mister pe care dorește să îl elucideze dincolo de toată secretomania locului, Charlie la rândul său are de dat niște explicații, iar Cal și Sandra… ei bine, acum este momentul ca Scott să își cunoască mai bine copiii, viața celor doi la Polul Nord fiind o adevărată provocare.

TSC_1x01 1x02_2
Photo credit: Disney/James Clark

Pe scurt, lucrurile nu sunt atât de feerice pe cât am crede, dar nici cele șase episoade nu se bazează doar pe găsirea înlocuitorului perfect. Cu momente și trimiteri la filmele anterioare din franciză și răspuns la multe dintre întrebările noastre de peste ani, nu ne rămâne decât să fim alături de Scott și Carol Calvin în următoarele episoade The Santa Clauses.

Atenție! Înainte de a se da play celor două episoade în premieră, se recomandă vizionarea în regim de maraton a celor trei filme din seria The Santa ClauseThe Santa Clause (1994), The Santa Clause 2 (2002) și The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006).

..

PS: A nu se uita de Kal Penn și personajul său Simon Choksi, combinația perfectă de ambiție și dorință despre care nu putem decât să ne dăm cu părerea – naughty or nice? Teorii?

-Raisa-

                                                                Santa Claus on Facebook Santa Claus on Facebook Santa Claus on Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s