Premierele lunii la TV: ianuarie 2023

Un nou an și un nou început, 2023 vine cu promisiunea a numeroase proiecte, dar și cu venirea în teritoriu a noi platforme de streaming. Sezonul TV continuă, în zilele următoare televiziunile de peste ocean întrecându-se în premiere și noi proiecte anunțate. După cum v-am obișnuit, o parte dintre aceste titluri sunt disponibile și la noi, pe când altele doar peste ocean. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon, respectiv premiere de serial. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare, o scurtă descriere pentru titlurile noi.


Premiere sezon nou


2.01: Fantasy Island – S2
4.01: Star Wars: Bad Batch – S2
5.01: Ginny & Georgia – S2
6.01: BMF – S2
12.01: Vikings: Valhalla – S2
13.01: Servant* – S4 Snowflake on Facebook 14.0 Sky Rojo – S3 Snowflake on Facebook 14.0 Hunters* – S2
15.01: Godfather of Harlem – S3 Snowflake on Facebook 14.0 Mayor of Kingstown – S2 Snowflake on Facebook 14.0 Your Honor* – S2
16.01: Miracle Workers – S4 
17.01: 911: Lone Star – S4
18.01: Grown-ish – S5B
20.01: Fauda – S4 Snowflake on Facebook 14.0 Truth Be Told – S3
24.01: How I Met Your Father – S2 Snowflake on Facebook 14.0 American Auto – S2Snowflake on Facebook 14.0 Premiile Globurile de Aur, a 80-a ediție – 10.01 Snowflake on Facebook 14.0Premiere seriale noi


1.01: Kaleidoscope (Netflix)
3.01: Will Trent (ABC)
6.01: The Rig (Prime Video)
8.01: Mayfair Witches (AMC/ 2 eps.) Snowflake on Facebook 14.0 Alert (FOX)
15.01: The Last of Us (HBO Max) Snowflake on Facebook 14.0 Murf the Surf (MGM+) Snowflake on Facebook 14.0 The Way Home (Hallmark Channel)
17.01: Night Court (NBC/ 2 eps.)
19.01: That ‘90s Show (Netflix)
22.01: Accused (FOX)
25.01: Extraordinary (Disney+)
26.01: Poker Face (Peacock/ 4 eps.) Snowflake on Facebook 14.0 Wolf Pack (Paramount+)
27.01: Lockwood & Co. (Netflix) Snowflake on Facebook 14.0 Shrinking (Apple TV+/ 2 eps.)
30.01: The Watchful Eye (Freeform/ 2 eps.)*ultimele episoade/ sezon final
Lista completă cu titluri Netflix – ianuarie 2023 (aici)
Lista completă cu titluri Disney+ – ianuarie 2023 (aici)Kaleidoscope (Netflix): Întinzându-se pe parcursul a 25 de ani, Caleidoscop (intitulat anterior Jigsaw) este un nou serial antologie care spune povestea unui grup de hoți versați și a încercării lor de a sparge un seif aparent impenetrabil pentru a obține cel mai mare profit din toate timpurile. Fiecare episod dezvăluie o piesă dintr-un puzzle elaborat, cu piese care țin de corupție, lăcomie, răzbunare, stratageme, loialități și trădări. Bazat în linii mari pe evenimentele reale legate de dispariția a șaptezeci de miliarde de dolari în obligațiuni din centrul Manhattanului în timpul uraganului Sandy, Caleidoscop este împărțit în opt episoade care spun povestea celor 24 de ani de dinaintea jafului și a celor 6 luni care i-au urmat. Proiectul folosește o abordare narativă neliniară, construind intriga și suspansul într-o manieră absolut unică și oferind fiecărui abonat Netflix o experiență individuală diferită și fascinantă de vizionare. Unii pot decide să urmărească mai întâi anumite episoade (cum ar fi Galben sau Verde), pentru a pătrunde apoi mai adânc în poveste în ordinea de vizionare a episoadelor aleasă de ei (Albastru sau Mov sau Portocaliu, urmate de Roșu sau Roz), până la extraordinarul final al poveștii, intitulat Alb. Toți spectatorii vor urmări până la urmă toate episoadele, însă ordinea în care le vizionează le va afecta perspectiva asupra poveștii, personajelor și asupra întrebărilor și răspunsurilor legate de jaf. Cum alegi să experimentezi culorile din Caleidoscop?

Will Trent (ABC): Will Trent este agent special în cadrul Biroului de Investigații din Georgia (GBI). Abandonat la naștere și înfruntând de la o vârstă fragedă provocările și lipsuri regăsite la nivelul sistemului de asistență maternală, Will este hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că nimeni nu va mai trăi traumele copilăriei sale. Cu o abordare unică și o motivație puternică, Will Trent este unul dintre cei mai buni agenți ai GBI. Serialul are la bază seria omonimă de volume bestselling semnată de Karin Slaughter.

The Rig (Prime Video): Misiunea echipajului platformei petroliere Kinloch Bravo, staționat în apele periculoase ale Mării Nordului ajunge în cele din urmă la final, însă o ceață misterioasă îi acaparează, separându-i de lumea exterioară. Creat de David Macpherson și regizat de John Strickland, proiectul a fost filmat în Scoția.

Mayfair Witches (AMC): Ecranizare a seriei semnate de Anne Rice, The Mayfair Witches prezintă povestea lui Rowan, un neurochirurg de excepție a cărei viață este dată peste cap din momentul în care ajunge în postură de moștenitoare a unei familii de vrăjitoare, cu această descoperire ea trebuind să învețe să își controleze noile puteri dobândite, dar și să se confrunte cu o prezență sinistră ce îi bântuie familia de generații. Trilogia The Lives of the Mayfair Witches cuprinde titlurile The Witching Hour, Lasher și Taltos. Cele trei titluri au fost traduse la noi de către Editura RAO.

Alert (FOX): Noul serial este o dramă procedurală ce îi are protagoniști pe ofițerii Jason Grant și Nikki Batista din cadrul Unității de persoane dispărute (MPU) a Departamentului de Poliție din Philadelphia. Fiecare episod prezintă câte o căutare zguduitoare contracronometru a unei persoane dispărute, echipa fiind condusă de Jason și Nikki, mânați la rândul lor de dorința de a afla ce s-a întâmplat cu fiul lor, dispărut cu ani în urmă. Alături de John Eisendrath, proiectul îi are printre producătorii executivi pe Jamie Foxx, Datari Turner și Adam Kane. 

The Last of Us (HBO Max): Acțiunea din The Last Of Us are loc la 20 de ani după ce civilizația modernă a fost distrusă. Joel, un supraviețuitor puternic, este angajat să o scoată ilegal pe Ellie, o adolescentă în vârstă de 14 ani, dintr-o zonă de carantină opresivă. Ceea ce începe ca o mică misiune devine rapid o călătorie brutală și sfâșietoare, deoarece amândoi trebuie să traverseze SUA și depind unul de celălalt pentru a supraviețui. Serialul este bazat pe jocul video cu același nume, apreciat de critici și dezvoltat de Naughty Dog exclusiv pentru PlayStation®.

Murf the Surf (MGM+): Serial documentar în patru părți, proiectul prezintă povestea lui Jack Roland Murphy, unul dintre cei mai cunoscuți hoți de bijuterii din America. În octombrie 2019, New York Times a publicat un articol prin care sărbătorea cea de-a 150-a aniversare a Muzeului de Istorie Naturală. Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria acestuia a constat într-un furt epic de bijuterii, supranumit cel mai mare din istoria Americii, înfăptuit în 1964 de o echipă de „băieți surferi” din Miami. Capul operațiunii a fost însuși Jack Roland Murphy, cunoscut ca Murf the Surf, poreclă ce și-a făcut rapid loc în cultura pop a momentului oferindu-i acestuia notorietatea de care se bucură și în prezent. Ceea ce a urmat acestei ascensiuni a lui Murf este o poveste despre infracțiuni, crimă, înșelăciune și haos ale cărei detalii rămân și până azi în mare parte învăluite în mister. Având acces exclusiv la însuși Jack Roland Murphy înainte de decesul său din 2020, serialul va aborda linia neclară dintre realitate și ficțiune, credință și amăgire, sănătate mintală și nebunie – ridicând pe alocuri întrebări punctuale privind adevărul din spatele evenimentelor.

The Way Home (Hallmark Channel): The Way Home prezintă povestea a trei generații de femei – Kat Landry, a lui Alice, fiica sa adolescentă, și a mamei sale, Del, toate trei firi puternice și independente. Cu peste 20 de ani în urmă, evenimentele care i-au schimbat viața au determinat-o pe Kat să se îndepărteze de micul orășel fermier Port Haven, alegând să lase totul în urmă și să se înstrăineze de familia sa atunci când rămâne însărcinată. Alice nu și-a întâlnit bunica și nu cunoaște motivele separării din familia sa. Cu o căsnicie ajunsă la final și concediată de la locul de muncă, Kat decide că este momentul să se întoarcă acasă atunci când primește o scrisoare neașteptată de la mama sa. Pe măsură ce cele trei generații de femei lucrează încet-încet pentru a-și găsi ritmul ca familie, ele pornesc într-o călătorie surprinzătoare pe care niciuna nu și-ar fi imaginat-o, învățând una de la alta cum să-și găsească drumul înapoi.

Night Court (NBC): Bazat pe seria originală creată de Reinhold Weege, Night Court o are protagonistă pe Abby Stone, o judecătoare optimistă și sinceră, fiica regretatului Harry Stone, care ajunge să calce pe urmele tatălui ei. În timp ce prezidează tura de noapte a unui tribunal din Manhattan, Abby încearcă să aducă ordinea în echipa sa de firi cinice și oarecum diferite de cei din această branșă, dar și să găsească înțelegere din partea fostului procuror al tribunalului de noapte Dan Fielding, John Larroquette urmând a își relua rolul din proiectul original.

That ‘90s Show (Netflix): Suntem în 1995 și Leia Forman își dorește cu disperare un strop de aventură în viața ei sau măcar un prieten apropriat, altcineva decât tatăl ei. În vizită la bunicii Red și Kitty, în Point Place, Leia descoperă că tot ce își dorește se găsește chiar în vecini, când o cunoaște pe dinamica și rebela vecină Gwen. Cu ajutorul prietenilor lui Gwen, inclusiv al adorabilului ei frate Nate, al iubitei lui istețe și mereu pe fază, Nikki, al sarcasticului și inteligentului Ozzie, al fermecătorului Jay, Leia își dă seama că ar putea avea parte de aventura mult dorită chiar acolo, exact cum se întâmplase în cazul părinților ei în urmă cu mulți ani. Nerăbdătoare să se reinventeze, își convinge părinții să îi permită să petreacă toată vara la bunici. Cu subsolul plin din nou de adolescenți, Kitty e fericită să deschidă ușa casei Forman unei noi generații, iar Red e… tot Red. Alături de Kurtwood Smith și Debra Jo Rupp îi vom putea revedea pe Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Laura Prepon și Wilmer Valderrama, vechea gașcă venind în întâmpinarea noii generații de tineri. 

Accused (FOX): Serie antologică, Accused este o colecție de 15 povești intense și de actualitate despre crimă și pedepsă. Fiecare episod este un thriller provocator, parcurs într-un ritm rapid, dar care reușește să exploreze o nouă crimă, într-un oraș diferit, cu o distribuție complet diferită. Proiectul are la bază seria antologică de succes câștigătoare a premiului BAFTA, preluând modelul ca fiecare episod să înceapă într-o sală de judecată, fără a fi cunoscute informații despre inculpat, crimă ori victimele în cauză. Povestită prin intermediul flashback-urilor din punctul de vedere al inculpatului, Accused aduce publicului povești evocatoare și emoționante, aceștia ajungând să descopere cum o persoană obișnuită poate fi prinsă în circumstanțe extraordinare și cum o decizie impulsivă poate avea un impact asupra cursului propriei vieți – dar chiar și a altora, pentru totdeauna. Proiectul este dezvoltat și produs de către Howard Gordon și Alex Gansa, cunoscuți pentru serialele 24 și Homeland, alături de David Shore (House MD, The Good Doctor).

Extraordinary (Disney+): Bun-venit într-o lume în care toți cei peste 18 ani capătă o superputere. Mai puțin Jen, care are 25 de ani și simte că lumea i-a luat-o înainte. Din fericire, colegii ei de apartament, Carrie, Kash și un vagabond misterios, n-o lasă să-și plângă de milă la nesfârșit. Rătăcită într-o lume mare și bulversantă și înarmată cu un strop de speranță și multă disperare, Jen încearcă să-și găsească posibila superputere, o odisee în care s-ar putea să descopere bucuria de a fi doar oarecum normală.

Poker Face (Peacock): Dezvoltat de Rian Johnson, scenaristul și regizorul proiectelor Knives Out și The Last Jedi, Poker Face o are protagonistă pe Natasha Lyonne în rolul lui Charlie, personaj care de-a lungul celor zece episoade ale seriei mizează pe aptitudinea sa de a știi atunci când este mințită pentru a rezolva o crimă dincolo de convingerea șerifului că nu s-a petrecut nimic. Fără informații despre rolurile lor, alături de Lyonne vor putea fi văzuți Lil Rel Howery, Adrien Brody, Brandon Michael Hall, Chloë Sevigny, Clea DuVall, Jameela Jamil, Joseph Gordon-Levitt, Luis Guzmán, Nick Nolte, Ron Perlman, S. Epatha Merkerson și mulți alții.

Wolf Pack (Paramount+): Bazat pe seria de cărți a lui Edo Van Belkom, Wolf Pack spune povestea adolescenților Everett și Blake, ale căror vieți sunt schimbate pentru totdeauna atunci când un incendiu din California trezește o creatură supranaturală terifiantă. Răniți în haosul atacului său, adolescenții devin atrași în mod inexplicabil unul de celălalt, dar și de alți doi tineri, gemenii Harlan și Luna, adoptați cu 16 ani în urmă de un ranger, după un alt incendiu misterios. Pe măsură ce luna plină se ridică pe cer, cei patru adolescenți se reunesc pentru a dezvălui secretul care îi leagă – mușcătura și sângele unui vârcolac.

Lockwood & Co. (Netflix): Într-o lume bântuită de fantome în care marile corporații folosesc adolescenți cu abilități psihice speciale în lupta împotriva forțelor supranaturale, o singură companie acționează fără să fie supervizată de adulți. Aceasta se numește Lockwood și asociații și este condusă de Anthony Lockwood, un tânăr antreprenor rebel, apăsat de un trecut misterios, de genialul, dar excentricul său ajutor, pe nume George, și de Lucy, o fată proaspăt sosită și foarte talentată. Cei trei tineri sunt pe cale să dezlege un mister înspăimântător, care va schimba cursul istoriei.

Shrinking (Apple TV+): Shrinking spune povestea lui Jimmy, un terapeut îndurerat marcat de moartea soției, care decide să schimbe felul în care ne comportăm în jurul oamenilor, devenind o persoană complet sinceră și fără niciun fel de filtru. Ignorându-și pregătirea și etica spunând clienților exact ce crede, Jimmy se trezește făcând schimbări uriașe în viața oamenilor… inclusiv în a lui. Alături de Jason Segel, protagonistul acestei comedii în zece episoade, îl vom putea urmări pe Harrison Ford în rolul doctorului Phil Rhodes. 

The Watchful Eye (Freeform): Descris ca un contemporan thriller hitchcockian, The Watchful Eye spune povestea unei tinere împinse într-o lume de bani vechi și secrete mortale. Elena Santos, o tânără cu un trecut complicat reușește să fie angajată ca bonă pentru o familie bogată din Manhattan. Pe măsură ce află că toată lumea din clădirea misterioasă are secrete mortale și motive întemeiate pentru a-și proteja reputația, ce nu cunosc aceștia este că însăși Elena are câteva secrete șocante pe care încearcă să și le protejeze cu orice preț.

———

One thought on “Premierele lunii la TV: ianuarie 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s