TvAddicted Blog: Top 10 cele mai bune seriale din 2022

Iată că am ajuns și la finalul acestui 2022, un an care la fel ca și cel trecut a adus cu sine numeroase provocări, momente dificile și incertitudine pe toate planurile. După ce zile trecute ne-am spus ofurile în topul tradițional Festivus (Happy Festivus!), am făcut o retrospectivă a celor mai importante momente din an (Retrospectiva anului 2022), am prezentat preferințele criticilor de peste ocean (Cele mai bune seriale!), iată că a venit momentul sa ne prezentăm și noi preferințele pentru anul ce stă să se încheie. Pentru cei care ați bifat deja fiecare titlu din această listă, avem în dar pentru voi materialul cu premierele anunțate pentru luna ianuarie.


  1. The White Lotus – ce nebunie de sezon secund, absurd, tragicomic, excelent jucat și regizat, la care se adaugă și superba Sicilie ca locație – practic, oameni groaznici având vacanțe oribile în locuri superbe – genială combinație!
  2. For All Mankind – merită poziția fruntașă pentru modul cum a reușit să continue istoria alternativă pe care a început-o atât de bine în primele sezoane. Personajele au evoluat firesc, efectele speciale sunt absolut extraordinare, iar povestea cursei pentru Marte din acest sezon a fost fără cusur. Vorbim despre un serial care a început cu acțiunea în 1969 și a ajuns, după trei sezoane, în 2003 – și a făcut-o excelent.
  3. The Sandman – am devorat primele două volume ale romanului grafic și a fost unul dintre serialele pe care le așteptam cel mai mult. Netflix nu a dezamăgit de această dată – îmi doream ca acest serial măcar să se apropie de calitatea materialului-sursă și a făcut-o din plin. Povestea este una care merită și poate fi exploatată extrem de bine, iar ecranizarea fiecărui capitol în episoade distincte a fost o idee foarte inspirată.
  4. The Crown – mai slab calitativ decât precedentele sezoane și nu atât de scandalos pe cât mă așteptam, penultimul sezon al poveștii monarhiei britanice mi-a plăcut, deși mai puțin decât primele patru. Povestea este, totuși, bine scrisă, iar personajele sunt extrem de (ne)plăcute, așa cum ar trebui să fie o astfel de ecranizare.
  5. Moon Knight – Oscar Isaac în Marvel Cinematic Universe? Absolut! Un adevărat roller-coaster de elemente mitologice, combinate cu identitatea dublă a personajului principal au făcut din această miniserie una dintre preferatele mele din noul val de seriale Disney+.
  6. Euphoria – excelentă punere în scenă a părții mai puțin frumoase a anilor de tinerețe. Zendaya intră într-un rol care a devenit deja emblematic, o adevărată problemă ambulantă care nu își găsește drumul în viață. Iar povestea ei, împreună cu relațiile pe care le face și le desface cu cei din jur, este redată excelent.
  7. Only Murders in the Building – a fost absolut superb sezonul 2, chimia dintre cele trei personaje principale fiind elementul central care face din acest serial o adevărată încântare de vizionat. În plus, cui nu place un whodunnit?
  8. 1899 – nu pot să spun că este peste Dark (care este unul dintre serialele mele preferate all time), dar tocmai fiindcă vine de la aceleași minți care au creat cel mai complex serial văzut de mine vreodată, mă face să cred că toate nebuniile din acest prim sezon vor căpăta sens. Altfel, serialul este foarte reușit și surprinde destul de bine mozaicul cultural complex al europenilor.
  9. Hacks – Jean Smart este genială într-un rol care i se potrivește extrem de bine. Situațiile sunt atât de amuzante și bine scrise, încât ai impresia că le cunoști pe aceste personaje de-o viață, dar ajung să te surprindă de fiecare dată. Se înscrie rapid printre cele mai bune comedii din prezent.
  10. The Essex Serpent – nu este genul de producție care să te țină lipit de ecran, dar suspansul e acolo, oferit în doze ceva mai mici. Prestațiile lui Danes și Hiddleston, plus ecranizarea extrem de reușită a epocii fac din acest serial unul excelent.

by Bogdan/ bgdi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s