Paris Has Fallen: remake TV pentru trilogia “Has Fallen”

Exodul filmelor către micul ecran și conversia blockbusterelor în serii TV nu pare a fi ajuns deloc la final, acum sărind în horă și Europa. După ce în ultimii ani am văzut cum americanii au produs remake-uri și spin-off-uri TV pentru titluri clasice și fan favorites precum Lethal Weapon, Rush Hour, Bad Boys, Training Day, Jack Ryan, Cobra Kai și multe altele anulate după unul sau mai multe sezoane, via Deadline aflăm că seria Has Fallen ce îl are protagonist pe Gerard Butler în rolul agentului de securitate Mike Banning urmează a deveni proiect de televiziune.

Produs de StudioCanal în parteneriat cu Millennium Media și G-Base (compania lui Butler), distribuția noului proiect TV intitulat Paris Has Fallen va fi condusă de însuși cineastul Mathieu Kassovitz. Kassovitz este cunoscut pentru rolurile sale în Amelie și Le Bureau des Légendes, dar și pentru regia clasicului La Haine. Filmările urmează să înceapă pe 30 mai în Paris și Londra. În spatele camerelor de filmare vor sta Howard Overman care va scrie scenariu și Oded Rusking care va ocupa scaunul de regizor. În Franța miniseria în opt episoade urmează să fie difuzată de Canal+, urmând cel mai probabil ca la noi să fie disponibile pe Focus Sat. Butler nu este atașat oficial distribuției însă sunt zvonuri că actorul ar urma să aibă cel puțin o apariție scurtă.

Kassovitz îl va interpreta pe Vincent, un ofițer de protecție afiliat unui ministru francez, ținta unui grup terorist condus de antagonistul Jacob. El colaborează cu un agent operativ MI6 pentru a-i asigura politicianului francez siguranța, însă în cele din urmă este dezvăluit un complot mai amplu, Vincent bănuind că un coleg de la serviciul de securitate este cel care îi transmite informații lui Jacob, făcând astfel că teroristul să fie cu un pas înainte autorităților în misiunea sa de a doborî Parisul.

Trilogia lui Butler a debutat în 2013 cu Olympus Has Fallen, urmând să continue în 2016 cu London Has Fallen și Angel Has Fallen în 2019. Se pare că sunt planuri ca aceasta să fie extinsă cu un al patrulea titlu, Night Has Fallen, însă pentru moment totul este în schiță. Până la acest moment, cele trei filme au avut încasări de peste 500 milioane $.

———

Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații și materiale promoționale.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s