[UpFronts 2023] Reînnoiri, anulări și seriale noi pentru CBS

Ajunși în al 15-lea an consecutiv în care termină sezonul ca cea mai vizionată televiziune americană broadcast, pentru sezonul 2023/24 cei de la CBS preferă să joace la sigur, alegând să păstreze intact programul a cinci din șapte seri. Prin urmare, CBS a reînnoit cele mai multe multe dintre producțiile sale rămânând astfel să completeze grilă cu doar patru proiecte noi – trei drame procedurale și o comedie, două dintre acestea cu premiera anunțată pentru midseason.

Pe fondul actual al grevei scenariștilor care ar putea dura mai multe luni, cei de la CBS și-au făcut un plan de rezervă în condițiile în care sezonul de toamnă nu ar putea debuta la timp, pe postul public urmând să ruleze o serie de reluări și un mix de programe preponderent reality.

Noutățile din grilă o readuc pe Carrie Preston în rolul pe care publicul CBS îl cunoaște din The Good Wife și The Good Fight, pe Kathy Bates ca cea mai vârstnică protagonistă(74 ani) și pe duo-ul Wayans (Damon și Damon Jr.), un preferat al publicului de sitcom-uri. De asemenea serile de duminică urmează  a fi conduse de proiecte cu trei protagoniste puternice – Matlock, The Equalizer și CSI: Vegas.


Reînnoiri: (D) NCIS (S21), Blue Bloods (S14), S.W.A.T. (S7), FBI (S6), FBI: Most Wanted (S5), The Equalizer (S4), FBI: International (S3), CSI: Vegas (S3), NCIS: Hawai’i (S3), So Help Me Todd (S2), Fire Country (S2) + (C) Young Sheldon (S7), The Neighborhood (S6), Bob Hearts Abishola (S5), Ghosts (S3)

Final: NCIS: Los Angeles

Anulări: East New York, True Lies

Proiecte noi: (D) Elsbeth, Matlock, Tracker + (C) Poppa’s House


ELSBETH

Noul serial o are protagonistă pe Elsbeth Tascioni, o avocată perspicace și neconvențională care, după o carieră de succes în Chicago se mută în New York pentru o nouă provocare. Utilizându-și talentul și perspectiva diferită, Elsbeth ajută Poliția newyorkeză în cazurile primite. Personajul lui Tascioni a fost prezentat pentru prima dată publicului în serialul The Good Wife, urmând să revină ulterior alături de Christine Baranski în spin-offul The Good Fight.

Distribuție: Carrie Preston (aka Elsbeth Tascioni), Wendell Pierce (aka căpitanul NYPD C.W. Wagner), Carra Patterson (aka ofițer Kaya Blanke)
Echipă de producție: Robert King (regizor/ co-scenarist/ EP), Michelle King (co-scenarist/ EP), Liz Glotzer (EP), Jonathan Tolins (showrunner/ EP)


MATLOCK

Kathy Bates revine la CBS în rolul genialei septuagenare Matlock care, după o carieră de succes în anii săi de tinerețe, decide să reintre în câmpul muncii la o firmă prestigioasă de avocatură. Cu un comportament modest dar cu tactici viclene și istețe de a câștiga până și cele mai dificile cazuri, Matlock lucrează din interior pentru a scoate la iveală posibila corupție din sistem. Serialul are la bază personajul omonim din seria de succes difuzată în perioada 1986-1995.

Distribuție: istribuție: Kathy Bates (aka Madeline “Matty” Matlock), Skye P. Marshall (aka Olympia), Jason Ritter (aka Julian), David Del Rio (aka Billy), Leah Lewis (aka Sarah)
Echipă de producție: Kat Coiro (regizor), Jennie Snyder Urman (scenarist/ EP), Kathy Bates (EP), Joanna Klein (EP), Eric Christian Olsen (EP), John Will (EP)


TRACKER 

Serialul îl are protagonist pe Colter Shaw, un lup singuratic vânător de recompense care cutreieră țara în lung și-n lat și, folosindu-se de expertiza și abilitățile sale de urmărire, ajută cetățeni și forțele de ordine în rezolvarea misterelor, totul în timp ce încearcă să își ajute propria familie divizată. Scenariul are la bază romanul bestselling The Never Game semnat de Jeffery Deaver. 

Distribuție: Justin Hartley (aka Colter Shaw), Fiona Rene (aka Reenie), Robin Weigert (aka Teddi), Abby McEnany (aka Velma), Eric Graise (aka Bobby)
Echipă de producție: Ken Olin (regizor/ EP), Ben Winters (scenarist/ EP), Justin Hartley (EP), Hilary Weisman Graham (EP), Jeffrey Deaver (EP)


POPPA’S HOUSE

Poppa este un prezentator legendar de radio și un fericit divorțat, a cărui perspectivă și abordare par a fi contestate atunci când producătorii îi aduc o co-prezentatoare pentru emisiunea sa, iar acasă se trezește încă în postura să-și educe și să-și dădăcească fiul adult, un visător genial care încearcă la rândul său să-și urmeze pasiunea și să fie deopotrivă un tată și un soț responsabil.

Distribuție: Damon Wayans (aka Poppa), Damon Wayans Jr. (aka Damon), Essence Atkins (aka Ivy), Tetona Jackson (aka Nina)
Echipă de producție: Damon Wayans (co-scenarist/ EP), Kevin Hench (co-scenarist/ EP), Andy Ackerman (regizor)

———

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s