[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 19×17 ‘Come Fly With Me’ & 19×18 ‘Ready to Run’

Reveniri și sărituri cu wingsuit în ultimele două săptămâni de Grey’s Anatomy!

Finalul acestui sezon (re)devine haotic, în stilul clasic cum ne-a obișnuit serialul, fiindcă ce este Anatomia fără un cliffhanger sau o situație la limită?

Începem cu Sam, un aventurier neînfricat care a făcut cunoștință cu un munte. Sărind cu wingsuit-ul de pe munte, acesta a reușit să își fractureze 93 de oase. Cum de este în viață și cum de reușește să fie și conștient astfel încât să flirteze cu Jo – nu am nici cea mai mică idee. Evident, persoana cea mai potrivită pentru a-l pune la loc pe temerarul Sam este Link, care nu pare însă pregătit pentru o a doua operație atât de presantă într-un timp atât de scurt. Cum nu numai sistemul osos îi este afectat, acesta trebuie în primul rând să facă în așa fel încât să nu îi suprasolicite organismul extrem de accidentat și propune o abordare a intervenției în mai multe etape – operații mici, care sunt gestionabile. Ca un adevărat elefant într-un magazin de porțelanuri, Owen vine și îi dă peste cap acest plan, sugerând o intervenție-maraton, fără a mai opera separat. Link este scos din sărite de intervenția lui Hunt (pe bună dreptate), dar este de acord cu operația-gigant, care îi și reușește, cu ajutorul lui Jo și a câtorva rezidenți, urmăriți îndeaproape din galerie de cam tot personalul spitalului.

Ziceam ceva mai sus despre reveniri – după câteva luni bune petrecute ca barman la Joe’s, Helm revine în halatul medical și nu o face oricum – va fi co-șef al rezidenților, alături de Schmitt! Cumva anticipam acest moment, iar pornirea acesteia din episodul precedent a fost o confirmare a faptului că nu își va continua cariera din spatele barului. Revenirea lui Helm este și rezultatul unor discuții pe care managementul spitalului le-a purtat, cu referire la situația financiară precară în care se regăsesc în general medicii rezidenți, dorindu-și să schimbe ceva într-un sistem defect.

În altă ordine de idei, este sezonul premiilor și în lumea medicală, iar Webber este mai mult decât mândru să anunțe două nominalizări ale spitalului pentru premiul care poartă numele soției sale: Nick Marsh și Winston Ndugu, cel din urmă fiind nominalizat, evident, alături de Maggie. Nick nu părea foarte încântat în a participa la festivitatea de premiere, fiindcă asta ar fi însemnat să se revadă cu Meredith, în Boston. E nevoie de câteva intervenții ale lui Richard ca acesta să fie, în cele din urmă, convins.

Max, colega de apartament a lui Millin, își revine după sperietura cauzată de infecția urinară și, fiindcă recuperarea sa este pe drumul cel bun, îi permite acesteia să facă schimb cu Kwan, dar se răzâgndește după ce Maxine cade și se lovește la cap, fiind necesară intervenția Ameliei pentru a elimina un cheag de sânge cauzat de lovitură. Între timp, Teddy urmărește un tânăr pe hol: Ray refuză să se opereze pentru a repara un anevrism cardiac care s-ar putea rupe în orice moment. Adams vine în ajutor, oferindu-se să îi explice operația într-un mod care îl atrage pe grafician, schițând într-un mod stângaci procedura, în loc să-l sperie cu statistici. Ray acceptă să se opereze, însă nu apucă vârsta de 30 de ani, așa cum și-a dorit, fiindcă anevrismul se rupe înainte să ajungă în sala de operații. Evident, Adams este profund afectat de deznodământ, fiind luat în vizor de Nick, la rândul său suferind de ADHD, explicându-i faptul că persoanele cu ADHD simt emoțiile mai profund și tind să se concentreze asupra a ceea ce a mers prost. Cu moralul ridicat, Adams își ia inima în dinți și în sfârșit îi spune lui Griffith să nu se mărite cu Trey, lăsând-o pe aceasta fără cuvinte.

Urmează un episod dublu care va închiea sezonul și ne așteptăm să bată clopotele de nuntă… dar și să o revedem pe Meredith!

-B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s