The Umbrella Academy: ce știm până acum?

Netflix pare a alege pe sprânceană actorii pentru distribuţia noului şi mult aşteptatului proiect The Umbrella Academy, programat cu 10 episoade pentru 2018. Echipa de producţie va fi condusă de Steve Blackman în calitate de showrunner, alături de acesta stând creatorul benzilor Gerard Way ca şi co-producător executiv şi Jeremy Slater care a semnat scenariul episodului pilot.

Creată de Gerard Way şi ilustrată de Gabriel Bá, seria de benzi desenate urmăreşte povestea unei familii disfuncţionale de supereroi care se autointitulează The Umbrella Academy, membrii săi lucrând împreună în ciuda divergenţelor pentru a investiga moartea misterioasă a tatălui lor. Cu aptitudini din cele mai variate şi personalităţi pe măsura, Spaceboy, Monocle, Krake, Rumor, Number Five, White Violin şi Séance vor face echipă încă o dată pentru binele suprem.


PERSONAJE:

  • Luther (Tom Hopper): crescut încă de mic de tatăl său cu ideea de viitor lider al echipei, Luther a considerat dintotdeauna o povară prea grea pentru sine. Cu o rezilienţă ridicată, obsedat de muncă şi control, altruist şi încercând să facă în permanent să fie bine celor din jurul său, Luther are aptituni fizice ridicate.
  • Allison (Emmy Raver-Lampman): frumoasă, elegantă, fostă actriţă şi vedetă de talie mondială, din exterior, viaţa lui Allison pare a fi una cu adevărat perfectă. Manipulând sugestia şi având capacitatea de a înfăptui tot ceea ce rosteşte cu voce tare, puterea sa pare a fi mai degrabă un blestem decât un har, această aptitudine ruinându-i fiecare relaţie avută. În încercarea de a avea o viaţă cât se poate de normală, Allison evită pe cât psosibil să îşi utilizeze puterile, chiar şi în prezent când cariera îi e în plin declin şi căsnicia distrusă.
  • Diego (David Castañeda): cu aptitudini deosebite şi un simţ al justiţiei bine conturat, Diego are totuşi o problemă cu respectarea autorităţii. Nefiind la fel de puternic precum fraţii săi, acesta a muncit de fiecare dată de trei ori mai mult pentru a-şi merita locul alături de aceştia, fiind de părere că merită mai mult decât Luther să fie liderul echipei. Cu frustrările bine cunoscute, Diego este genul de persoană arogantă şi ostilă cu toţi cei din jurul său.
  • Klaus (Robert Sheehan): încadrându-se perfect în tiparul copilului mijlociu al familiei, şarmant şi aparent prietenul tuturor, acesta nu are nicio remuşcare în a le face rău celor din jur pentru binele propriu. Dependent de droguri şi având o existenţă împrăştiată tipică celor cu astfel de vicii, Klaus spune în permanenţă că viata sa este pe punctul de a se schimba complet.
  • Number Five (Aidan Gallagher): părând un baiat de 13 ani, acesta este de fapt un bătrân de 58 de ani captiv într-un trup tănâr. Cu o atitudine potrivitâ vârstei sale reale, Number Five are o toleranţă scuzată pentru cei din jur şi nu se sfieşte să le reamintească constant că este cea mai inteligentă persoană din încăpere. Trecutul îl bântuie iar amintirile celor făcute nu contenesc a se opri, nu de puţine ori fiind pe punctul de a pierde definitiv contactul cu realitatea.
  • Vanya (Ellen Page): oaia neagră a familiei, ea este singurul copil adoptat de Reginald Hargreeve fără puteri supranaturale. Nesigură pe ea şi de cele mai multe ori o fire blândă, Vanya încearcă din răsputeri să îşi găsească chemarea şi locul său în familie.
  • Cha-Cha (Mary J. Blige): mercenar nemilos, Cha-Cha călătoreşte prin timp cu scopul asasinării ţintelor sale. În ciuda dispreţului pentru birocraţia şi atitudinea angajatorilor săi, aceasta iubeşte ceea ce face. Pentru Cha-Cha viaţa umană nu reprezintă nimic – este sadică, sociopată, adoră tortura şi are grijă se prezinte ca un artist al durerii. Singura persoană care a reuşit să o facă să îi pese şi de altcineva în afara misiunilor este partenerul său Hazel.

– Gerard Way:
“I am thrilled that The Umbrella Academy has found a home at Netflix. I couldn’t think of a better place for the vision Gabriel Bá and myself had when creating the comic and cannot wait for people to experience that world as a live-action show.”

-Cindy Holland, Netflix VP Original Content:
“What drew us to The Umbrella Academy is that it’s wholly unique, visual and stylized. These aren’t the usual superheroes, and this series will embrace the singular tone of the graphic novels — dark yet humorous, supernatural yet grounded in reality.”


The Umbrella Academy_Netflix_P

Surse: 1, 2

One thought on “The Umbrella Academy: ce știm până acum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s