Seriale prequel pentru Game of Thrones. Update: proiectul cu Naomi Watts – anulat, HBO merge mai departe cu House of Dragon, povestea originii casei Targaryen

Actualizare 30.10.2019:

În prezentarea pe care a făcut-o HBO Max investitorilor viitoarei platforme, reprezentanții gigantului media au anunțat că proiectul pentru așa-zisul serial Boodmoon nu va merge mai departe. HBO a anunțat însă că a comandat zece episoade (straight-to-series, depășind automat faza de episod pilot) ale unui nou serial bazat pe universul creat de George R.R. Martin – House of the Dragon, despre care am scris anterior: va fi inspirat chiar din cartea lui Martin, Fire & Blood, iar acțiunea proiectului se va desfășura cu 300 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones, relatând începutul sfârșitului dinastiei Targaryen, ca unici supraviețuitori ai căderii Valyriei și stabilirea acestora în Dragonstone. Acțiunea cărții începe din momentul în care liderul Westeros este Aegon Cuceritorul, creatorul Tronului de Fier, urmând arborele genealogic al Targaryenilor, până la războiul civil cunoscut drept Dansul Dragonilor, care a reprezentat un moment decisiv în istoria îmblânzitorilor de dragoni. Acest război va avea un rol important în adaptarea cărții pe micul ecran.

house-of-dragon-hbo

Articol inițial, 16.09.2019:

Serialul Game of Thrones s-a terminat – cu multe nemulțumiri și cu un ultim episod ce are nota 4,2 pe IMDb – însă franciza care a făcut istorie este abia la început. HBO dezvoltă în prezent două prequel-uri, aflate la stadiul de pilot. Conform blogului lui George R.R. Martin, încă din luna mai a acestui an existau cinci proiecte de tip spin-off în lucru la HBO, însă doar trei ar urma să ajungă la stadiul de filmare a unui episod pilot.

Se zvonește că unul dintre acestea va fi inspirat chiar din cartea lui George R.R. Martin, Fire & Blood, iar pilotul va fi coprodus de acesta și de Ryan Condal (Colony). Acțiunea proiectului se va desfășura cu 300 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones, relatând începutul sfârșitului dinastiei Targaryen, ca unici supraviețuitori ai căderii Valyriei și stabilirea acestora în Dragonstone. Acțiunea cărții începe din momentul în care liderul Westeros este Aegon Cuceritorul, creatorul Tronului de Fier, urmând arborele genealogic al Targaryenilor, până la războiul civil cunoscut drept Dansul Dragonilor, care a reprezentat un moment decisiv în istoria îmblânzitorilor de dragoni. Acest război va avea un rol important în adaptarea cărții pe micul ecran. HBO a refuzat să comenteze orice detaliu despre proiect.

De altfel, postul a confirmat oficial doar existența unui singur prequel pentru Game of Thrones, cu Naomi Watts în rol principal (despre care am mai menționat anterior) și care va avea loc cu mii de ani înainte de evenimentele din serialul original. Conform surselor, episodul pilot – regizat de SJ Clarkson (Jessica Jones) – este deja filmat. Posibile titluri pentru serial sunt Bloodmoon și The Long(est) Night, cel din urmă fiind preferat de George R.R. Martin, care este și implicat în producerea acestuia. Se mai cunoaște faptul că serialul va relata perioada epocii de aur a eroilor și decăderea acesteia, dezvăluind secrete din Westeros, precum originea înfiorătorilor White Walkers, misterele Estului, dar și istoricul familiei Stark. Conform scrierilor lui Martin, epoca mai sus-menționată se plasează temporal la 10 000 de ani înainte de evenimentele din A Song of Ice and Fire, însă serialul se va concentra pe evenimente care au loc cu 5000 de ani înainte de Game of Thrones. Autorul a mai ținut să menționeze că Westeros va fi înfățișat într-un mod complet diferit, deoarece la acea vreme nu existau King’s Landing, Tronul de Fier ori dinastiile Lannister sau Targaryen, iar Valyria încă nu se ridicase ca imperiu, abia descoperind dragonii. Există sute de regate, nu doar șapte, iar Au fost confirmați în distribuție Naomi Watts (Mulholand Drive), Josh Whitehouse (Poldark), Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Angels in America), Jamie Campbell Bower (Twilight, Sweeney Todd), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Black Mirror), Georgie Henley (seria de filme Narnia), Alex Sharp (actor britanic de teatru), Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald). De remarcat este și diversitatea rasială a actorilor, a cărei lipsă a adus critici serialului Game of Thrones în trecut.

Surse: 1, 2, 3, 4

Leave a comment