[CRONICĂ] The Five (ro. Secretul celor cinci)

Focus Sat TV continuă și în luna noiembrie celebrarea titlurilor europene, de această dată cu un scurt popas în zona miniseriilor britanice. Din 15 noiembrie vom face cunoștință cu Secretul celor cinci, o poveste „spusă” de Harlan Coben pe parcursul a zece episoade. Pentru pasionații de mister, de titluri și calitatea producțiilor britanice, The Five reușește să puncteze toate aceste cerințe și mai mult, să te prindă suficient de mult cât să îți faci propriile teorii cu privire la vinovați. La fel de important de menționat este faptul că avem un final închis, fiindu-ne oferit astfel un deznodământ pentru povestea și personajele aferente – în peisajul televizat de azi, rar se mai întâmplă să avem titluri cu final închis, fără cliffhanger-uri care să ne țină cu sufletul la gură și cu speranța unei posibile reînnoiri.

Pentru mulți, copilăria rămâne una dintre cele mai frumoase perioade din viața noastră. Prieteni, jocuri, vacanțe și distracție, o inocență lipsită de griji, stres ori actualele probleme din cotidian. Din păcate, pentru Mark, Danny, Slade și Pru această perioadă este umbrită de dispariția tânărului Jesse, fratele mai mic al lui Mark. În 1995, după ce acesta s-a ținut ca de obicei după fratele său mai mare și prietenii săi, Jesse, în vârstă de cinci ani, dispare fără urmă. În ciuda eforturilor poliției și a celor din comunitate, nimeni nu reușește să dea de urma celui mic. În schimb, ceea ce schimbă regulile jocului este mărturisirea lui Jakob Marosi, un criminal în serie acuzat deja de cinci crime, care afirmă că l-a ucis pe Jesse.

3524 The Five 0731 Ep2
Sursa: Focus Sat TV

Cazul devine astfel închis și nimeni nu se mai așteaptă să îl găsească pe Jesse în viață. Și totuși, iată-ne ajunși în prezent, douăzeci de ani mai târziu, când unul dintre cazurile lui Danny, detectiv în cadrul poliției din Westbridge, redeschide această rană a trecutului în momentul în care la locul unei crime brutale pe care o investighează, este găsit ADN-ul lui Jesse. Danny îi anunță de noua descoperire pe Mark, acum avocat, Pru, medic și proaspăt revenită cu familia sa din America și pe Slade, care gestionează în prezent un centru pentru tinerii și persoanele fără adăpost. Și cum toate acestea nu ar fi suficiente pentru a da viața tuturor peste cap, Jakob Marosi își menține confesiunea conform căreia Jesse a fost una dintre victimele sale.

Amintiri reprimate, secrete periculoase și minciuni, toate acestea transformă rând pe rând fiecare personaj într-un suspect și un potențial vinovat. Mai mult, cu cât se încearcă a se ascunde lucruri din trecut, cu atât acestea revin ca un tăvălug în viața celor implicați. Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Jesse, de ce își asumă Jakob o crimă pe care este posibil să nu o fi comis-o și cât de vinovați sunt până la urmă Mark & Co., rămâne să descoperim episod de episod în această poveste semnată de Harlan Coben, un autor prolific pe zona de beletristică cu titluri dominate de intrigi complexe în care fiecare pagină ascunde ceva, în care niciodată lucrurile nu sunt simple sau așa cum redau aparențele.

3564 The Five 0375 Ep10
Sursa: Focus Sat TV

Pentru cei cărora le-au plăcut titluri precum Secrets & Lies, Safe, The Family, American Crime sau continuă să aștepte noi capitole din drama antologică The Sinner, The Five merge în aceeași zonă de acțiune și mister. Din 15 noiembrie Focus Sat TV va difuza în premieră câte două episoade în zilele de luni și joi, de la ora 21:30.

Cu premiera acestei producții, canalul Focus Sat TV  continuă să ofere publicului din România seriale europene de calitate fiind disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat.

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

Încearcă aplicația Focus Sat gratuit 7 zile și vezi oricând serialul Secretul celor cinci disponibil în biblioteca VOD, alături de alte producții de succes Canal+, precum Paris Police 1900Baron Noir (3 sezoane)Pedagogul (2 sezoane)ZeroZeroZeroMoscow Noir sau Nox.

Luna noiembrie te întâmpină cu o nouă ofertă TV online. La activarea unuia din cele 2 pachete TV online, Play TV sau Play TV Extra, beneficiezi de 30% reducere în prima lună. Convinge-te, testează gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s